Влаховић - БУМ!

Полетан као тинејџер, размишља као ветеран! Италијански медији одушевљени младим Србином.

Фудбал 26.07.2019 | 18:46
Влаховић - БУМ!
Био је на излазним вратима, многи клубови помињали су се као опције за позајмицу Душана Влаховића, али српски нападач рођен 2000. године све више се намеће Винћенцу Монтели као озбиљна опција за шпиц Фјорентине!

Италијански медији, пре свих локални, којима је Виола главна тема, одушевљени су напретком момка који је у фебруару 2018. године стигао у Италију из Партизана, па је тако у данашњем издању новина Ла Назионеосвануо наслов „Влаховиц цхе боом“. Хвалоспеви се ређају после одличних игара на припремама, које је рођени Београђанин зачинио голом против Бенфике у Њујорку, у мечу Међународног купа шампиона.

Оно на шта Италијани стављају акценат је Влаховићева глава. Примећују да је међу најагилнијима на тренинзима, што се и очекује од 19-годишњака, али их импресионира Душаново размишљање, како на терену, тако и ван њега. Иако је у Фиренцу стигао као „нови Ибрахимовић“ мучио се да се избори за своје место, и досад није скупио ни 200 минута у Серији А. Али то га није обесхрабрило, чак напротив. Без проблема је прихватио да се придружи младој екипи Виоле која се такмичи у Примавери и прошле сезоне је био један од најбољих играча у лиги, са 19 погодака у 21 утакмици. Многи клубови, превасходно из Серије Б, желели су Влаховића у својим редовима, нудили позајмице, али је млади Србин на сваку понуду одговарао истим речима: „Моје место је у Фјорентини, радићу још боље и јаче и изборићу се за место у тиму“.



Оно што је причао, Влаховић је и урадио: док су медији, па и тренер Монтела, размишљали о појачањима у нападу јер у самом шпицу Виола практично има само Ђованија Сименонеа, и помињали Инглесеа, Пинамонтија, па чак и Балотелија, некадашњи играч Партизана показао им је да им је решење проблема све време пред носем.

Сада све иде на Влаховићеву руку, па није искључено да у предстојећој сезони у стартној постави Фјорентине често видимо тројицу Срба: Блекија Миленковића, Влаховића и Алексу Терзића, који такође оставља сјајан утисак на припремама у Америци.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар