Vlahović - BUM!

Poletan kao tinejdžer, razmišlja kao veteran! Italijanski mediji oduševljeni mladim Srbinom.

Fudbal 26.07.2019 | 18:46
Vlahović - BUM!
Bio je na izlaznim vratima, mnogi klubovi pominjali su se kao opcije za pozajmicu Dušana Vlahovića, ali srpski napadač rođen 2000. godine sve više se nameće Vinćencu Monteli kao ozbiljna opcija za špic Fjorentine!

Italijanski mediji, pre svih lokalni, kojima je Viola glavna tema, oduševljeni su napretkom momka koji je u februaru 2018. godine stigao u Italiju iz Partizana, pa je tako u današnjem izdanju novina La Nazioneosvanuo naslov „Vlahovic che boom“. Hvalospevi se ređaju posle odličnih igara na pripremama, koje je rođeni Beograđanin začinio golom protiv Benfike u Njujorku, u meču Međunarodnog kupa šampiona.

Ono na šta Italijani stavljaju akcenat je Vlahovićeva glava. Primećuju da je među najagilnijima na treninzima, što se i očekuje od 19-godišnjaka, ali ih impresionira Dušanovo razmišljanje, kako na terenu, tako i van njega. Iako je u Firencu stigao kao „novi Ibrahimović“ mučio se da se izbori za svoje mesto, i dosad nije skupio ni 200 minuta u Seriji A. Ali to ga nije obeshrabrilo, čak naprotiv. Bez problema je prihvatio da se pridruži mladoj ekipi Viole koja se takmiči u Primaveri i prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača u ligi, sa 19 pogodaka u 21 utakmici. Mnogi klubovi, prevashodno iz Serije B, želeli su Vlahovića u svojim redovima, nudili pozajmice, ali je mladi Srbin na svaku ponudu odgovarao istim rečima: „Moje mesto je u Fjorentini, radiću još bolje i jače i izboriću se za mesto u timu“.



Ono što je pričao, Vlahović je i uradio: dok su mediji, pa i trener Montela, razmišljali o pojačanjima u napadu jer u samom špicu Viola praktično ima samo Đovanija Simenonea, i pominjali Inglesea, Pinamontija, pa čak i Balotelija, nekadašnji igrač Partizana pokazao im je da im je rešenje problema sve vreme pred nosem.

Sada sve ide na Vlahovićevu ruku, pa nije isključeno da u predstojećoj sezoni u startnoj postavi Fjorentine često vidimo trojicu Srba: Blekija Milenkovića, Vlahovića i Aleksu Terzića, koji takođe ostavlja sjajan utisak na pripremama u Americi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar