ЛЕ: Јовељић се уписао у Ајнтрахту за само 7 минута!

Сјајан деби доскорашњег нападача Црвене звезде у немачком клубу.  То је тај српски предатор: Јовељићев бум на дебију и гол после седам минута! Ајнтрахт захваљући српском нападачу славио у Естонији – 2:1.  Голмани "бриљирали", Олимпија изборила 2:2 у Турској.  Потенцијални ривали Партизана у ИИИ колу квалификација за Лигу Европе, Малатија и Олимпија ремизирали су 2:2 у првом мечу.  Малатија има трагичног голмана и климаву одбрану: Партизану је ближа Љубљана! Олимпија има сјајан резултат пред реванш – 2:2.

Фудбал 25.07.2019 | 21:18
ЛЕ: Јовељић се уписао у Ајнтрахту за само 7 минута!
У 64. минуту је заменио Пасијенсу, а већ у 74. постигао гол! Деби из снова за Дејана Јовељића!

Тим пре што је доскорашњи нападач Црвене звезде својим првим поготком за Ајнтрахт спречио бруку клуба из Франкфурта у првом дуелу 2. кола квалификација за Лигу Европе.

Први меч, први шут, први гол – Јовељић донео победу Ајнтрахту! Дејан Јовељић, млади српски фудбалер, фантастично се представио Ајнтрахту – победоносним голом.

Јовељић је био јунак тима из Франкфурта јер је на свом првом званичном мечу за клуб, приликом првог шута, успео да постигне и први гол.

Доскорашњи нападач Црвене звезде је ушао у 64. минуту, а само седам минута касније успео да избори одличну позицију, главом смести лопту у мрежу и, испоставило се, донесе победу Немцима.

Он је одлично искористио центаршут Да Косте и већ од првог меча наставио тамо где је наставио његов сународник и такође бивши звездаш Лука Јовић.

Ајнтрахт се током целог меча мучио да пробије одбрану естонске Флоре, иначе екипе која је избацила Раднички из Ниша у првом колу.

Прочитајте још Чукарички на "крилима" голмана одолео расположеним Норвежанима!

Први гол на утакмици постигао је Торо у 24. минуту, али је Аинсалу изједначио у 34, па се за нови погодак чекало све до Јовељићевог уласка.

Гости из Немачке допутовали су у Естонију као велики фаворит против Флоре, која је претходно елиминисала Раднички из Ниша, међутим, морали су добро да се намуче да би дошли до 2:1 и предности за реванш 1. августа у Немачкој.

Није деловало да ће бити тако, пошто је Лукас Торо у 24. минуту начео Флору, али домаћин је брзо одговорио и у 34. изједначио преко Микела Аинсалуа. 

Резултат 1:1 стајао је на семафору све до одличног убацивања Јовељића на центаршут Да Косте и прецизног шута главом.

Цео меч за Ајнтрахт је одиграо Филип Костић, док је Мијат Гаћиновић - који је наивно насео на дриблинг противничког играча код поготка за 1:1 - замењен у 64. минуту.

Доведен је као залог за будућност и велики пројекат Црвене звезде, али би Дејан Јовељић могао да постане велика снага Ајнтрахта већ у овој сезони. Млади репрезентативац Србије имао је деби из снова на званичним утакмицама за Ајнтрахт. Тренер Ади Хитер пружио му је шансу у 64. минуту уместо Португалца Пасинесе, а само седам минута касније момчић из Бијељине демонстирао је суви таленат. Урођену црту предатора и донео предност Ајнтрахту из Франкфурта – 2:1.

Био је то Јовелљић у свом препознтљивом моду. Одлично је испратио центаршут са десне стране, побегао штоперу Флоре и онда закуцао лопту главом у мрежу Флоре. Боље није могло. Значиће овај погодак бившем нападачу Црвене звезде како би добио још више на самопоуздању и можда угрозио старије колеге. Овог пута Ади Хитер се одлучио да у нападу заигра са Пасинесом и Ребићем. Јовељић му је показао да може да рачуна на њега.

Ајнтрахт није поновио грешку Радничког из Ниша. Добро, није бундеслигаш одиграо спектакуларну утакмицу, али је био бољи од Флоре за тај један погодак. Реновирани тим Адија Хитера се мучио, посебно у првом полувремену, али се чинило да ће рутински да одради посао. Посебно, после страшног поготка Тора у 24. минуту. Био је то страшан ударац. У стартној постави Ајнтрахта били су Мијат Гаћиновић и Филип Костић. И управо је Гаћиновић изгубио лопту у ситуацији која је претходила изједначењу Флоре. Упорни Васиљевму је исчачкао лопту, уследио је центаршут и лака реализација Аинсалуа.

Дисциплиновани су били Естонци, али је њихову дефанзивну хармонију покварио улазак Јовељића. На већ описан начин Србин је постигао погодак за тријумф и миран реванш у Франкфурту. Бајковит почетак.

Голмани "бриљирали", Олимпија изборила 2:2 у Турској. Потенцијални ривали Партизана у ИИИ колу квалификација за Лигу Европе, Малатија и Олимпија ремизирали су 2:2 у првом мечу.

Словеначки тим је повео у Турској голом Анта Вукушића у 13. минуту, после одличне контре и асистенције Чекићија.

Међутим, само седам минута касније Малатија поранава преко Еквадорца Артура Рафаела Мине Месе.

Стрпљиво су комбиновали играчи турског тима, у средини, да би Еквадорац изненада шутирао са више од 30 метара.

Лопта погађа једног играча Олимпије и вара голмана Видмара, па Малатија стиже до 1:1.

Средином другог полувремена изузетно изједначеног и чврстог меча домаћин преокреће резултат.

Багнак је направио пенал, а сигуран са беле тачке био је македонски фудбалер Адис Јаховић.

Ипак, петнаестак минута пре краја Љубљанчани стижу до ремија и одличног резултата за реванш.

Аустријанац пореклом са ових простора Стефан Савић тресе мрежу Малатије.

Боаћи је центрирао са десне стране, голман Малатије Фернол очајно реагује, промашује лопту приликом истрчавања на прву стативу, а онда стиже на другој до Савића који утрчава из другог плана и погађаза 2:2.

Реванш меч је следећег четвртка на Стожицама у Љубљани. Победник двомеча ће у наредној рунди на бољег из дуела између Партизана и Конахс Ки Номадса.

Јесте да Малатија има, гледајући имена, добар и звучан тим, али Партизан нема разлога за страх. Ако уопште и буде путовао за Анадолију. Црно-белима је тренутно ближа Лљубљана, пошто је Олимпија у Турској стигла до сјајног резултата – 2:2. Змајчеки су искористили неуиграност и смушеност одбране Малатије и брзим директним фудбалом постигли два гола. Могли су још неки...

Међутим, и овако имају у Словенији разлога за задовољство, баш као и у Хумској, јер постоји озбиљна шанса да им се жреб „отвори“.

Шта смо вечерас видели од Малатије?

Олимпија је открила да прошлогодишњи хит турског првенства има климаву и врло неуиграну одбрану. Нема бољег доказа за то од ситуације из 13. минута. Директним пасом из одбране ка Чекићију Олимпија је из игре избацила комплетну поставу Малатије, први покушај није успео. Међутим, лопта је дошла некако до Анте Вукушића, па је некадашњи нападач Хајдука закуцао лопту у мрежу.

Од тог тренутка нервоза је почела да једе играче Малатије. Често је Мичел Доналд ширио руке и тражио од саиграча да се боље крећу. Нису имали решење Турци, па су и до изједначујућег гола стигли случајно. Немајући боље решење Бифума је опалио  са 30 метара, лопта је погодила у главу Мезу, променила путању кретања и завршила у мрежи.

Малатија је била боље у наставку. Нападала  стихијски, али је из пенала кратко дошла до капитала. Стрелац је био Јаховић. Све је наговештавало тријумф на мишиће Малатије, али је голман Фарноле направио озбиљан кикс. Чувар мреже из Бенина је неартикулисано покушао да покупи центаршут са десне стране. Промашио је лопту, која је завршила на нози Савића за коначних 2:2.

Момак који је под присмотром Црвене звезде био је убедљиво најбољи играч Олимпије. Имао је страшан ударац у 89. минуту који је завршио тик поред стативе. И овако су у Љубљани задовољни.

Резултати 1. кола:

/главна стаза/

Габала (Азербејџан) - Динамо Тбилиси (Грузија) 0:2
Пјуник (Јерменија) - Јаблонец (Чешка) 2:1
Вентспилс (Летонија) - Гзира (Малта) 4:0
АЕК Ларнака (Кипар) - Левски Софија (Бугарска) 3:0
Утрехт (Холандија) - Зрињски (БиХ) 1:1
Чикура (Грузија) - Абердин (Шкотска) 1:1
Хонвед (Мађарска) - Универзитатеа (Румунија) 0:0
Хагесунд (Норвешка) - Штурм Грац (Аустрија) 2:0
Лехија (Пољска) - Брондби (Данска) 2:1
Молде (Норвешка) - Чукарички (Србија) 0:0
Арсенал Тула (Русија) - Нефчи Баку (Азербејџан) 0:1
Малатијаспор (Турска) - Олимпија Љубљана (Словенија) 2:2
Млада Болеслав (Чешка) - Ордабаси (Казахстан) 1:1
Флора (Естонија) - Ајнтрахт Франкфурт (Немачка) 1:2
Алашкерт (Јерменија) - ФЦСБ (Румунија) 0:3
Шахтјор Солигорск (Белорусија) - Есбјерг (Данска) 2:0

ЦСКА Софија (Бугарска) - Осијек (Хрватска) 19.30
Хапоел Бер Шева (Израел) - Каират (Казахстан) 19.30
Локомотива Пловдив (Бугарска) - Спартак Трнава (Словачка) 19.30
Конас Ки (Велс) - Партизан (Србија) 19.30
Норчепинг (Шведска) - Лепаја (Летонија) 20.00
Фехервар (Мађарска) - Вадуз (Лихтенштајн) 20.00
Луцерн (Швајцарска) - Ки Клаксвик (Фарска Острва) 20.15
Гент (Белгија) - Виторул (Румунија) 20.30
Дунајска Стреда (Словачка) - Атромитос (Грчка) 20.30
Арис (Грчка) - АЕЛ Лимасол (Кипар) 20.30
Женес Еш (Луксембург) - Виторија Гимараеш (Португал) 20.30
АЗ Алкмар (Холандија) - Хакен (Шведска) 20.30
Домжале (Словенија) - Малме (Шведска) 20.45
Ренџерс (Шкотска) - Прогрес (Луксембург) 20.45
Будућност (Црна Гора) - Зорја (Украјина) 20.45
Стразбур (Француска) - Макаби Хаифа (Израел) 20.45
Вулверхемптон (Енглеска) - Крусејдерс (С. Ирска) 20.45
Торино (Италија) - Дебрецин (Мађарска) 21.00
Легија Варшава (Пољска) - КуПС (Финска) 21.00
Еспањол (Шпанија) - Стјарнан (Исланд) 21.00
Шамрок Роверс (Реп. Ирска) - Аполон (Кипар) 21.00

/стаза шампиона/

Партизани (Албанија) - Шериф (Молдавија) 0:1

Пјаст (Пољска) - Рига (Летонија) 20.00
Валур (Исланд) - Лудогорец (Бугарска) 21.00

Одиграно у среду

Слован Братислава (Словачка) - Фероникел ("Косово") 2:1
БАТЕ Борисов - Розенборг 2:1

Одиграно у уторак

Арарат (Јерменија) - Линколн (Гибралтар) 2:0
Торшавн (Фарска Острва) - Линфилд (Сев. Ирска) 2:2
Шкендија (С. Македонија) - Диделанж (Луксембург) 1:2
Санта Колома (Антора) - Астана (Казасхтан) 0:0
Тре Пене (Сан Марино) - Судува (Литванија) 0:5

Сарајаво (БиХ) иде директно у 3. коло.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар