LE: Joveljić se upisao u Ajntrahtu za samo 7 minuta!

Sjajan debi doskorašnjeg napadača Crvene zvezde u nemačkom klubu.  To je taj srpski predator: Joveljićev bum na debiju i gol posle sedam minuta! Ajntraht zahvaljući srpskom napadaču slavio u Estoniji – 2:1.  Golmani "briljirali", Olimpija izborila 2:2 u Turskoj.  Potencijalni rivali Partizana u III kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Malatija i Olimpija remizirali su 2:2 u prvom meču.  Malatija ima tragičnog golmana i klimavu odbranu: Partizanu je bliža Ljubljana! Olimpija ima sjajan rezultat pred revanš – 2:2.

Fudbal 25.07.2019 | 21:18
LE: Joveljić se upisao u Ajntrahtu za samo 7 minuta!
U 64. minutu je zamenio Pasijensu, a već u 74. postigao gol! Debi iz snova za Dejana Joveljića!

Tim pre što je doskorašnji napadač Crvene zvezde svojim prvim pogotkom za Ajntraht sprečio bruku kluba iz Frankfurta u prvom duelu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi meč, prvi šut, prvi gol – Joveljić doneo pobedu Ajntrahtu! Dejan Joveljić, mladi srpski fudbaler, fantastično se predstavio Ajntrahtu – pobedonosnim golom.

Joveljić je bio junak tima iz Frankfurta jer je na svom prvom zvaničnom meču za klub, prilikom prvog šuta, uspeo da postigne i prvi gol.

Doskorašnji napadač Crvene zvezde je ušao u 64. minutu, a samo sedam minuta kasnije uspeo da izbori odličnu poziciju, glavom smesti loptu u mrežu i, ispostavilo se, donese pobedu Nemcima.

On je odlično iskoristio centaršut Da Koste i već od prvog meča nastavio tamo gde je nastavio njegov sunarodnik i takođe bivši zvezdaš Luka Jović.

Ajntraht se tokom celog meča mučio da probije odbranu estonske Flore, inače ekipe koja je izbacila Radnički iz Niša u prvom kolu.

Pročitajte još Čukarički na "krilima" golmana odoleo raspoloženim Norvežanima!

Prvi gol na utakmici postigao je Toro u 24. minutu, ali je Ainsalu izjednačio u 34, pa se za novi pogodak čekalo sve do Joveljićevog ulaska.

Gosti iz Nemačke doputovali su u Estoniju kao veliki favorit protiv Flore, koja je prethodno eliminisala Radnički iz Niša, međutim, morali su dobro da se namuče da bi došli do 2:1 i prednosti za revanš 1. avgusta u Nemačkoj.

Nije delovalo da će biti tako, pošto je Lukas Toro u 24. minutu načeo Floru, ali domaćin je brzo odgovorio i u 34. izjednačio preko Mikela Ainsalua. 

Rezultat 1:1 stajao je na semaforu sve do odličnog ubacivanja Joveljića na centaršut Da Koste i preciznog šuta glavom.

Ceo meč za Ajntraht je odigrao Filip Kostić, dok je Mijat Gaćinović - koji je naivno naseo na dribling protivničkog igrača kod pogotka za 1:1 - zamenjen u 64. minutu.

Doveden je kao zalog za budućnost i veliki projekat Crvene zvezde, ali bi Dejan Joveljić mogao da postane velika snaga Ajntrahta već u ovoj sezoni. Mladi reprezentativac Srbije imao je debi iz snova na zvaničnim utakmicama za Ajntraht. Trener Adi Hiter pružio mu je šansu u 64. minutu umesto Portugalca Pasinese, a samo sedam minuta kasnije momčić iz Bijeljine demonstirao je suvi talenat. Urođenu crtu predatora i doneo prednost Ajntrahtu iz Frankfurta – 2:1.

Bio je to Jovelljić u svom prepozntljivom modu. Odlično je ispratio centaršut sa desne strane, pobegao štoperu Flore i onda zakucao loptu glavom u mrežu Flore. Bolje nije moglo. Značiće ovaj pogodak bivšem napadaču Crvene zvezde kako bi dobio još više na samopouzdanju i možda ugrozio starije kolege. Ovog puta Adi Hiter se odlučio da u napadu zaigra sa Pasinesom i Rebićem. Joveljić mu je pokazao da može da računa na njega.

Ajntraht nije ponovio grešku Radničkog iz Niša. Dobro, nije bundesligaš odigrao spektakularnu utakmicu, ali je bio bolji od Flore za taj jedan pogodak. Renovirani tim Adija Hitera se mučio, posebno u prvom poluvremenu, ali se činilo da će rutinski da odradi posao. Posebno, posle strašnog pogotka Tora u 24. minutu. Bio je to strašan udarac. U startnoj postavi Ajntrahta bili su Mijat Gaćinović i Filip Kostić. I upravo je Gaćinović izgubio loptu u situaciji koja je prethodila izjednačenju Flore. Uporni Vasiljevmu je isčačkao loptu, usledio je centaršut i laka realizacija Ainsalua.

Disciplinovani su bili Estonci, ali je njihovu defanzivnu harmoniju pokvario ulazak Joveljića. Na već opisan način Srbin je postigao pogodak za trijumf i miran revanš u Frankfurtu. Bajkovit početak.

Golmani "briljirali", Olimpija izborila 2:2 u Turskoj. Potencijalni rivali Partizana u III kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Malatija i Olimpija remizirali su 2:2 u prvom meču.

Slovenački tim je poveo u Turskoj golom Anta Vukušića u 13. minutu, posle odlične kontre i asistencije Čekićija.

Međutim, samo sedam minuta kasnije Malatija poranava preko Ekvadorca Artura Rafaela Mine Mese.

Strpljivo su kombinovali igrači turskog tima, u sredini, da bi Ekvadorac iznenada šutirao sa više od 30 metara.

Lopta pogađa jednog igrača Olimpije i vara golmana Vidmara, pa Malatija stiže do 1:1.

Sredinom drugog poluvremena izuzetno izjednačenog i čvrstog meča domaćin preokreće rezultat.

Bagnak je napravio penal, a siguran sa bele tačke bio je makedonski fudbaler Adis Jahović.

Ipak, petnaestak minuta pre kraja Ljubljančani stižu do remija i odličnog rezultata za revanš.

Austrijanac poreklom sa ovih prostora Stefan Savić trese mrežu Malatije.

Boaći je centrirao sa desne strane, golman Malatije Fernol očajno reaguje, promašuje loptu prilikom istrčavanja na prvu stativu, a onda stiže na drugoj do Savića koji utrčava iz drugog plana i pogađaza 2:2.

Revanš meč je sledećeg četvrtka na Stožicama u Ljubljani. Pobednik dvomeča će u narednoj rundi na boljeg iz duela između Partizana i Konahs Ki Nomadsa.

Jeste da Malatija ima, gledajući imena, dobar i zvučan tim, ali Partizan nema razloga za strah. Ako uopšte i bude putovao za Anadoliju. Crno-belima je trenutno bliža Lljubljana, pošto je Olimpija u Turskoj stigla do sjajnog rezultata – 2:2. Zmajčeki su iskoristili neuigranost i smušenost odbrane Malatije i brzim direktnim fudbalom postigli dva gola. Mogli su još neki...

Međutim, i ovako imaju u Sloveniji razloga za zadovoljstvo, baš kao i u Humskoj, jer postoji ozbiljna šansa da im se žreb „otvori“.

Šta smo večeras videli od Malatije?

Olimpija je otkrila da prošlogodišnji hit turskog prvenstva ima klimavu i vrlo neuigranu odbranu. Nema boljeg dokaza za to od situacije iz 13. minuta. Direktnim pasom iz odbrane ka Čekićiju Olimpija je iz igre izbacila kompletnu postavu Malatije, prvi pokušaj nije uspeo. Međutim, lopta je došla nekako do Ante Vukušića, pa je nekadašnji napadač Hajduka zakucao loptu u mrežu.

Od tog trenutka nervoza je počela da jede igrače Malatije. Često je Mičel Donald širio ruke i tražio od saigrača da se bolje kreću. Nisu imali rešenje Turci, pa su i do izjednačujućeg gola stigli slučajno. Nemajući bolje rešenje Bifuma je opalio  sa 30 metara, lopta je pogodila u glavu Mezu, promenila putanju kretanja i završila u mreži.

Malatija je bila bolje u nastavku. Napadala  stihijski, ali je iz penala kratko došla do kapitala. Strelac je bio Jahović. Sve je nagoveštavalo trijumf na mišiće Malatije, ali je golman Farnole napravio ozbiljan kiks. Čuvar mreže iz Benina je neartikulisano pokušao da pokupi centaršut sa desne strane. Promašio je loptu, koja je završila na nozi Savića za konačnih 2:2.

Momak koji je pod prismotrom Crvene zvezde bio je ubedljivo najbolji igrač Olimpije. Imao je strašan udarac u 89. minutu koji je završio tik pored stative. I ovako su u Ljubljani zadovoljni.

Rezultati 1. kola:

/glavna staza/

Gabala (Azerbejdžan) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) 0:2
Pjunik (Jermenija) - Jablonec (Češka) 2:1
Ventspils (Letonija) - Gzira (Malta) 4:0
AEK Larnaka (Kipar) - Levski Sofija (Bugarska) 3:0
Utreht (Holandija) - Zrinjski (BiH) 1:1
Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska) 1:1
Honved (Mađarska) - Univerzitatea (Rumunija) 0:0
Hagesund (Norveška) - Šturm Grac (Austrija) 2:0
Lehija (Poljska) - Brondbi (Danska) 2:1
Molde (Norveška) - Čukarički (Srbija) 0:0
Arsenal Tula (Rusija) - Nefči Baku (Azerbejdžan) 0:1
Malatijaspor (Turska) - Olimpija Ljubljana (Slovenija) 2:2
Mlada Boleslav (Češka) - Ordabasi (Kazahstan) 1:1
Flora (Estonija) - Ajntraht Frankfurt (Nemačka) 1:2
Alaškert (Jermenija) - FCSB (Rumunija) 0:3
Šahtjor Soligorsk (Belorusija) - Esbjerg (Danska) 2:0

CSKA Sofija (Bugarska) - Osijek (Hrvatska) 19.30
Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Kairat (Kazahstan) 19.30
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Spartak Trnava (Slovačka) 19.30
Konas Ki (Vels) - Partizan (Srbija) 19.30
Norčeping (Švedska) - Lepaja (Letonija) 20.00
Fehervar (Mađarska) - Vaduz (Lihtenštajn) 20.00
Lucern (Švajcarska) - Ki Klaksvik (Farska Ostrva) 20.15
Gent (Belgija) - Vitorul (Rumunija) 20.30
Dunajska Streda (Slovačka) - Atromitos (Grčka) 20.30
Aris (Grčka) - AEL Limasol (Kipar) 20.30
Ženes Eš (Luksemburg) - Vitorija Gimaraeš (Portugal) 20.30
AZ Alkmar (Holandija) - Haken (Švedska) 20.30
Domžale (Slovenija) - Malme (Švedska) 20.45
Rendžers (Škotska) - Progres (Luksemburg) 20.45
Budućnost (Crna Gora) - Zorja (Ukrajina) 20.45
Strazbur (Francuska) - Makabi Haifa (Izrael) 20.45
Vulverhempton (Engleska) - Krusejders (S. Irska) 20.45
Torino (Italija) - Debrecin (Mađarska) 21.00
Legija Varšava (Poljska) - KuPS (Finska) 21.00
Espanjol (Španija) - Stjarnan (Island) 21.00
Šamrok Rovers (Rep. Irska) - Apolon (Kipar) 21.00

/staza šampiona/

Partizani (Albanija) - Šerif (Moldavija) 0:1

Pjast (Poljska) - Riga (Letonija) 20.00
Valur (Island) - Ludogorec (Bugarska) 21.00

Odigrano u sredu

Slovan Bratislava (Slovačka) - Feronikel ("Kosovo") 2:1
BATE Borisov - Rozenborg 2:1

Odigrano u utorak

Ararat (Jermenija) - Linkoln (Gibraltar) 2:0
Toršavn (Farska Ostrva) - Linfild (Sev. Irska) 2:2
Škendija (S. Makedonija) - Didelanž (Luksemburg) 1:2
Santa Koloma (Antora) - Astana (Kazashtan) 0:0
Tre Pene (San Marino) - Suduva (Litvanija) 0:5

Sarajavo (BiH) ide direktno u 3. kolo.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar