ЛЕ: Зрињски одолио у Холандији, а Чука у Норвешкој!

Резултат који даје наду: Утрехт - Зрињски 1:1! Мостарци у првој утакмици другог кола квалификација за ЛЕ ремизирали са Утрехтом (1:1). Гости повели у 34. минуту поготком Миљана Говедарице, домаћи изједначили преко Керка у 61. минуту, након чега је Зрињски одбио све даље нападе! Чука је била храбра на северу: "Нула" за велику наду! Фудбалери Чукаричког одиграли одличан меч против Молдеа у Норвешкој. Завршили су сусрет са играчем мање, али и са доказом да могу да играју против фаворита са севера! Белић за десетку и нулу која наду значи! Чука непоражена у Молдеу, одлука на Брду! На Акер стадиону 0:0.

Фудбал 25.07.2019 | 21:06
ЛЕ: Зрињски одолио у Холандији, а Чука у Норвешкој!
Зрињски се у Мостар, са гостовања Утрехту, враћа са одличним резултатом!

Изабраници Харија Вукаса ремизирали су са Холанђанима резултатом 1:1 у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе и повећали шансе да се пласирају у трећу рунду, гдје би укрстити копља са бољим из двомеча Домжале - Малме.

У првих 15 минута домаћин је три пута запријетио са дистанце, а протагонисти су били Ван де Стрек, Керк и Махер, док је у 17. минуту Утрехт преко Лонвајка пропустио прву стопостотну шансу за постизање гола.

У 34. минуту Мостарци су шокирали Холанђане – ''сијевнула'' је контра ''племића'', лопту је на лијевој страни контролисао Миљан Говедарица, преварио чувара и потом сјајним ударцем погодио за 0:1 на семафору Галгенварда!

При овом резултату се отишло на одмор, а лако је могло да се деси да не буде тако с обзиром да је у другом минуту судијске надокнаде Бркић кољеном одбранио ударац већ поменутог Лонвајка.

Након петнаестоминутне паузе, Зрињски је два пута запријетио и то преко Фране Чирјака и Едина Рустемовића, али наведени двојац није имао среће као Говедарица да матира Јенсена.

Промашаје вицешампиона БиХ Утрехт је казнио у 61. минуту. Послије једног центаршута са лијеве стране, Томислав Барбарић није интервенисао како је желио, а такав поклон није одбио један од најагилнијих поједиаца у холандском тиму Керк који неометан прихвата лопту и постиже гол за 1:1.

Од тог момента па до краја сусрета, изабраници Џона ван ден Брома су у потпуности преузели конце игре у своје руке. У преосталих пола сата Вукасов тим се грчевито бранио, редали су се напади Утрехта, али је посљедња линија ''племића'' на челу са данас веома добрим Бркићем одбила све даље нападе Холанђана и остварила обећавајући резултат пред реванш на стадиону Под Бијелим бријегом, који се игра 1. августа.

Прије тог меча, Зрињски ће на истом мјесту предстојећег викенда, у другом колу Премијер лиге БиХ, угостити градског ривала Вележ.

Зрињски је ремизирао са Утрехтом резултатом 1:1 у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе, а реванш се игра првог августовског дана у граду на Неретви!

Чука је била храбра на северу: "Нула" за велику наду! Фудбалери Чукаричког одиграли одличан меч против Молдеа у Норвешкој. Завршили су сусрет са играчем мање, али и са доказом да могу да играју против фаворита са севера! Белић за десетку и нулу која наду значи! Чука непоражена у Молдеу, одлука на Брду! На Акер стадиону 0:0.

Чукарички ће се поносан и додатно мотивисан вратити из Скандинавије у Београд.

Екипа Александра Веселиновића истрчала је у четвртак на терен лидера норвешког првенства и доказала да може да се носи са тимом који је два пута у последњих шест година играо групну фазу Лиге Европе.

Молде - Чукарички 0:0

Блистао је чувар мреже српског тима Немања Белић, задржао налете домаћих и на моменте импресивно сачувао своју мрежу. Пре свега захваљујући његовим реакцијама, Београђани су на полувремену имали "нулу" и шансу да без нервозе схвате да могу да играју против домаћих.

А, онда су кренули у напад.

Одмах после паузе, млади центарфор Слободан Тедић запретио је домаћима и најавио да ће Чука играти на победу.

Гађали су после њега и Самјуел Овусу (50. минут), Стефан Ковач (55. минут), па опет Тедићу 68. минуту, на асистенцију Мирослава Богосавца.

Штета што "брђани" нису искористили ниједну од тих прилика, после којих је Молде поново кренуо у офанзиву. Најбољи играч Норвежана, Магнус Волф Ејкрем, поново је шутирао у 76. минуту и поново је Белић показао да је ово био његов меч.

Уочи завршнице, шкотски судија Дон Робертсон није уважио апеле гостију да досуди пенал због старта Бјорнбака на Тедићу, а талентовани шпиц је неколико минута касније ушао у још једну шансу. И то велику!

Нажалост, мрежа Молдеа није се затресла, а Чука је до краја утакмице остала са играчем мање, јер је резервиста Вељко Бирманчевић за пола сата на терену добио два жута картона и морао да напусти игру.

"Брђани" ће следеће недеље играти на Бановом брду без њега, али се још већ вером у победу и у елиминацију фаворита, чиме би изборили двомеч против бољег из дуела АРИС (Грчка) - АЕЛ (Кипар).

Говорио је после двомеча са Банантсом да му је било мало досадно на гол линији. Вечерас се на северу Европе Немања Белић можда и покајао због тих речи. Пуне руке посла имао је голман Чукаричког. И посао је обавио за десетку! Тачно толико лопти ишло је у оквих Чукиног гола, али је Белић немогуће учинио стварним. Чукарички је захваљујући Белићевој партији каријере на гостовању код Молдеа у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе изборио реми без голова и одлуку о проласку у наредну рунду такмичења одложио за реванш у Београду.

Резултат каквом су на Брду могли само да се надајум јер преко пута је ипак био лидер првенства Норвешке, клуб са годишњим буџетом од 11.000.000 евра. И тим који је, објективно, вечерас био бољи ривал на терену. Посебно у првом полувремену у којем је и срећа била савезник српског представника.

Знали су у српском тиму да ће Молде пробати да искористи предност домаћег терена и напасти од првог минута. Знали су, али нису то могли да спрече. Нудила се Чука домаћину у првом полувремену. Само у првих пет минута три пута су Норвежани тестирали одбрану Београђана. На крају се испоставило да су учинили услугу тиму Александра Веселиновића. Разбранио се Немања Белић. Кључна ствар.

Јер иако је било периода игре у којима је Чука заличила на екипу из двомеча са Банантсом и неколико пута запретила ривалу, да није било Белића све би било готово већ у уводних пола сата. У размаку од само три или четири минута, искусни голман је скинуо три зицера гостима. Прво брзоногом левом крилу Охију Омоиџуанфу, који је вадио душу на памук Николи Ћирковићу, затим десном спољњем Ејрику Хестаду, па и капитену и мозгу норвешког тима Магнусу Волфу Ејкремум. Нису домаћи успевали да свој највећи квалитет, прекид, претворе у шансу, али су убацивањима из другог плана константно стварали вишак по боковима. Кад се на то дода и физичка премоћ Норвежана долазимо до апсолутне доминације Молдеа у првих 45 минута.

Чука је просто од првог минута играла у озбиљном грчу, превише грешила у пасу, Лука Стојановић није успевао да повеже екипу, рашири игру, а данас се најбоље видело да је у овом тиму кормило у његовим ногама. Штета, јер Молде није толико агресивна екипа која ти не дозвољава да играш. И те како је ту било простора и сваки пут кад су Брђани нешто храбрије кренули напред, кад би саиграчи укључили Слободана Тедића у игру, нешто би се дешавало пред противничким голом. Одбрана једноставно није Молдеова јача страна, посебно кад се бекови залете напред и оставе неуверљиве штопере саме.

Нажалост, размаци између линија били су превелики, па се углавном играло пред Чукиним казненим простором.

Штопери Дарко Пушкарић и Стефан Шапић одлично су се држали, крпили све пропусте саиграча испред њих, али је стални притисак чинио своје и све је порознија деловала одбрана српског предствника. Белић и доста среће спасили су Чуку. Статистички податак са полувремена који све говори: Чука без шута у оквир гола, на другој страни чак седам лопти је ухватио Белић.

Почетак другог полувремена донео је охрабрење. Прво Тедић са ивице казненог преко гола, па и прва реакција голмана Александра Кранинкса после снажног ударца Самјуела Овусуа у 51. минуту. Који минут касније и Стефан Ковач је пласирао лопту са 16, Кранинкс је опет био сигуран.

Само што Молде није тим који ће тако лако одустати. Брзо су Норвежани успоставили теренску равнотежу, мада се и Чука сабрала па се у ваздуху није осећала константна претња. Мирослав Богосавац био је нешто офанзивнији и повезао линије тима, Шапић и Пушкарић позади су држали све под конац, мада је још два пута побегао Омоиџуенфо, али је на другој страни узвраћао Тедић.

Улазак Вељка Бирманчевића уместо Луке Стојановића унео је нешто енергијем, али је она неумитно цурила. Већим делом меча развлачио је Молде госте и узело је то данак. У 76. минуту Белић вади лопту из угла, у 81. опет парадом одбија ударац Омоиџуенфа, па опет...

Крупним словима пише: играч меча.

Меча у којем је Чукарички, истина уз наклоност Фортуне у првом полувремену, испунио задатак: непоражен се вратио за Београд. Одлучиваће се наредне среде на Бановом брду. Више од тога Чука није могла ни да тражи. А тај страх са почетка меча ваљда су у ових 90 минута превладали.

МОЛДЕ - ЧУКАРИЧКИ 0:0 

Стадион: Акер у Молдеу. Гледалаца: 3.198. Судија: Дон Робертсон (Шкотска). Црвени картон: Бирманчевић (Чуакрички) у 94. минуту

Молде (4-2-3-1): Кранинкс – Харалдсејд, Бјернбак, Форен, Хауген – Аурснес, Хусаин – Хестад, Волф Ејкрем (од 77. Сјелстад), Омоиђуанфо – Џејмс (од 66. Боли)

Чукарички (4-2-3-1): Белић – Ћирковић, Шапић, Пушкарић, Богосавац – Ковач (од 84. Алексић), Доцић – Овусу, Стојановић (од 62. Бирманчевић), Ђорђевић – Тедић.

Извор: мондо.ба/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар