LE: Zrinjski odolio u Holandiji, a Čuka u Norveškoj!

Rezultat koji daje nadu: Utreht - Zrinjski 1:1! Mostarci u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za LE remizirali sa Utrehtom (1:1). Gosti poveli u 34. minutu pogotkom Miljana Govedarice, domaći izjednačili preko Kerka u 61. minutu, nakon čega je Zrinjski odbio sve dalje napade! Čuka je bila hrabra na severu: "Nula" za veliku nadu! Fudbaleri Čukaričkog odigrali odličan meč protiv Moldea u Norveškoj. Završili su susret sa igračem manje, ali i sa dokazom da mogu da igraju protiv favorita sa severa! Belić za desetku i nulu koja nadu znači! Čuka neporažena u Moldeu, odluka na Brdu! Na Aker stadionu 0:0.

Fudbal 25.07.2019 | 21:06
LE: Zrinjski odolio u Holandiji, a Čuka u Norveškoj!
Zrinjski se u Mostar, sa gostovanja Utrehtu, vraća sa odličnim rezultatom!

Izabranici Harija Vukasa remizirali su sa Holanđanima rezultatom 1:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i povećali šanse da se plasiraju u treću rundu, gdje bi ukrstiti koplja sa boljim iz dvomeča Domžale - Malme.

U prvih 15 minuta domaćin je tri puta zaprijetio sa distance, a protagonisti su bili Van de Strek, Kerk i Maher, dok je u 17. minutu Utreht preko Lonvajka propustio prvu stopostotnu šansu za postizanje gola.

U 34. minutu Mostarci su šokirali Holanđane – ''sijevnula'' je kontra ''plemića'', loptu je na lijevoj strani kontrolisao Miljan Govedarica, prevario čuvara i potom sjajnim udarcem pogodio za 0:1 na semaforu Galgenvarda!

Pri ovom rezultatu se otišlo na odmor, a lako je moglo da se desi da ne bude tako s obzirom da je u drugom minutu sudijske nadoknade Brkić koljenom odbranio udarac već pomenutog Lonvajka.

Nakon petnaestominutne pauze, Zrinjski je dva puta zaprijetio i to preko Frane Čirjaka i Edina Rustemovića, ali navedeni dvojac nije imao sreće kao Govedarica da matira Jensena.

Promašaje vicešampiona BiH Utreht je kaznio u 61. minutu. Poslije jednog centaršuta sa lijeve strane, Tomislav Barbarić nije intervenisao kako je želio, a takav poklon nije odbio jedan od najagilnijih pojediaca u holandskom timu Kerk koji neometan prihvata loptu i postiže gol za 1:1.

Od tog momenta pa do kraja susreta, izabranici Džona van den Broma su u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke. U preostalih pola sata Vukasov tim se grčevito branio, redali su se napadi Utrehta, ali je posljednja linija ''plemića'' na čelu sa danas veoma dobrim Brkićem odbila sve dalje napade Holanđana i ostvarila obećavajući rezultat pred revanš na stadionu Pod Bijelim brijegom, koji se igra 1. avgusta.

Prije tog meča, Zrinjski će na istom mjestu predstojećeg vikenda, u drugom kolu Premijer lige BiH, ugostiti gradskog rivala Velež.

Zrinjski je remizirao sa Utrehtom rezultatom 1:1 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a revanš se igra prvog avgustovskog dana u gradu na Neretvi!

Čuka je bila hrabra na severu: "Nula" za veliku nadu! Fudbaleri Čukaričkog odigrali odličan meč protiv Moldea u Norveškoj. Završili su susret sa igračem manje, ali i sa dokazom da mogu da igraju protiv favorita sa severa! Belić za desetku i nulu koja nadu znači! Čuka neporažena u Moldeu, odluka na Brdu! Na Aker stadionu 0:0.

Čukarički će se ponosan i dodatno motivisan vratiti iz Skandinavije u Beograd.

Ekipa Aleksandra Veselinovića istrčala je u četvrtak na teren lidera norveškog prvenstva i dokazala da može da se nosi sa timom koji je dva puta u poslednjih šest godina igrao grupnu fazu Lige Evrope.

Molde - Čukarički 0:0

Blistao je čuvar mreže srpskog tima Nemanja Belić, zadržao nalete domaćih i na momente impresivno sačuvao svoju mrežu. Pre svega zahvaljujući njegovim reakcijama, Beograđani su na poluvremenu imali "nulu" i šansu da bez nervoze shvate da mogu da igraju protiv domaćih.

A, onda su krenuli u napad.

Odmah posle pauze, mladi centarfor Slobodan Tedić zapretio je domaćima i najavio da će Čuka igrati na pobedu.

Gađali su posle njega i Samjuel Ovusu (50. minut), Stefan Kovač (55. minut), pa opet Tediću 68. minutu, na asistenciju Miroslava Bogosavca.

Šteta što "brđani" nisu iskoristili nijednu od tih prilika, posle kojih je Molde ponovo krenuo u ofanzivu. Najbolji igrač Norvežana, Magnus Volf Ejkrem, ponovo je šutirao u 76. minutu i ponovo je Belić pokazao da je ovo bio njegov meč.

Uoči završnice, škotski sudija Don Robertson nije uvažio apele gostiju da dosudi penal zbog starta Bjornbaka na Tediću, a talentovani špic je nekoliko minuta kasnije ušao u još jednu šansu. I to veliku!

Nažalost, mreža Moldea nije se zatresla, a Čuka je do kraja utakmice ostala sa igračem manje, jer je rezervista Veljko Birmančević za pola sata na terenu dobio dva žuta kartona i morao da napusti igru.

"Brđani" će sledeće nedelje igrati na Banovom brdu bez njega, ali se još već verom u pobedu i u eliminaciju favorita, čime bi izborili dvomeč protiv boljeg iz duela ARIS (Grčka) - AEL (Kipar).

Govorio je posle dvomeča sa Banantsom da mu je bilo malo dosadno na gol liniji. Večeras se na severu Evrope Nemanja Belić možda i pokajao zbog tih reči. Pune ruke posla imao je golman Čukaričkog. I posao je obavio za desetku! Tačno toliko lopti išlo je u okvih Čukinog gola, ali je Belić nemoguće učinio stvarnim. Čukarički je zahvaljujući Belićevoj partiji karijere na gostovanju kod Moldea u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope izborio remi bez golova i odluku o prolasku u narednu rundu takmičenja odložio za revanš u Beogradu.

Rezultat kakvom su na Brdu mogli samo da se nadajum jer preko puta je ipak bio lider prvenstva Norveške, klub sa godišnjim budžetom od 11.000.000 evra. I tim koji je, objektivno, večeras bio bolji rival na terenu. Posebno u prvom poluvremenu u kojem je i sreća bila saveznik srpskog predstavnika.

Znali su u srpskom timu da će Molde probati da iskoristi prednost domaćeg terena i napasti od prvog minuta. Znali su, ali nisu to mogli da spreče. Nudila se Čuka domaćinu u prvom poluvremenu. Samo u prvih pet minuta tri puta su Norvežani testirali odbranu Beograđana. Na kraju se ispostavilo da su učinili uslugu timu Aleksandra Veselinovića. Razbranio se Nemanja Belić. Ključna stvar.

Jer iako je bilo perioda igre u kojima je Čuka zaličila na ekipu iz dvomeča sa Banantsom i nekoliko puta zapretila rivalu, da nije bilo Belića sve bi bilo gotovo već u uvodnih pola sata. U razmaku od samo tri ili četiri minuta, iskusni golman je skinuo tri zicera gostima. Prvo brzonogom levom krilu Ohiju Omoidžuanfu, koji je vadio dušu na pamuk Nikoli Ćirkoviću, zatim desnom spoljnjem Ejriku Hestadu, pa i kapitenu i mozgu norveškog tima Magnusu Volfu Ejkremum. Nisu domaći uspevali da svoj najveći kvalitet, prekid, pretvore u šansu, ali su ubacivanjima iz drugog plana konstantno stvarali višak po bokovima. Kad se na to doda i fizička premoć Norvežana dolazimo do apsolutne dominacije Moldea u prvih 45 minuta.

Čuka je prosto od prvog minuta igrala u ozbiljnom grču, previše grešila u pasu, Luka Stojanović nije uspevao da poveže ekipu, raširi igru, a danas se najbolje videlo da je u ovom timu kormilo u njegovim nogama. Šteta, jer Molde nije toliko agresivna ekipa koja ti ne dozvoljava da igraš. I te kako je tu bilo prostora i svaki put kad su Brđani nešto hrabrije krenuli napred, kad bi saigrači uključili Slobodana Tedića u igru, nešto bi se dešavalo pred protivničkim golom. Odbrana jednostavno nije Moldeova jača strana, posebno kad se bekovi zalete napred i ostave neuverljive štopere same.

Nažalost, razmaci između linija bili su preveliki, pa se uglavnom igralo pred Čukinim kaznenim prostorom.

Štoperi Darko Puškarić i Stefan Šapić odlično su se držali, krpili sve propuste saigrača ispred njih, ali je stalni pritisak činio svoje i sve je poroznija delovala odbrana srpskog predstvnika. Belić i dosta sreće spasili su Čuku. Statistički podatak sa poluvremena koji sve govori: Čuka bez šuta u okvir gola, na drugoj strani čak sedam lopti je uhvatio Belić.

Početak drugog poluvremena doneo je ohrabrenje. Prvo Tedić sa ivice kaznenog preko gola, pa i prva reakcija golmana Aleksandra Kraninksa posle snažnog udarca Samjuela Ovusua u 51. minutu. Koji minut kasnije i Stefan Kovač je plasirao loptu sa 16, Kraninks je opet bio siguran.

Samo što Molde nije tim koji će tako lako odustati. Brzo su Norvežani uspostavili terensku ravnotežu, mada se i Čuka sabrala pa se u vazduhu nije osećala konstantna pretnja. Miroslav Bogosavac bio je nešto ofanzivniji i povezao linije tima, Šapić i Puškarić pozadi su držali sve pod konac, mada je još dva puta pobegao Omoidžuenfo, ali je na drugoj strani uzvraćao Tedić.

Ulazak Veljka Birmančevića umesto Luke Stojanovića uneo je nešto energijem, ali je ona neumitno curila. Većim delom meča razvlačio je Molde goste i uzelo je to danak. U 76. minutu Belić vadi loptu iz ugla, u 81. opet paradom odbija udarac Omoidžuenfa, pa opet...

Krupnim slovima piše: igrač meča.

Meča u kojem je Čukarički, istina uz naklonost Fortune u prvom poluvremenu, ispunio zadatak: neporažen se vratio za Beograd. Odlučivaće se naredne srede na Banovom brdu. Više od toga Čuka nije mogla ni da traži. A taj strah sa početka meča valjda su u ovih 90 minuta prevladali.

MOLDE - ČUKARIČKI 0:0 

Stadion: Aker u Moldeu. Gledalaca: 3.198. Sudija: Don Robertson (Škotska). Crveni karton: Birmančević (Čuakrički) u 94. minutu

Molde (4-2-3-1): Kraninks – Haraldsejd, Bjernbak, Foren, Haugen – Aursnes, Husain – Hestad, Volf Ejkrem (od 77. Sjelstad), Omoiđuanfo – Džejms (od 66. Boli)

Čukarički (4-2-3-1): Belić – Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac – Kovač (od 84. Aleksić), Docić – Ovusu, Stojanović (od 62. Birmančević), Đorđević – Tedić.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar