Тур: Кинтана се "прошетао" до побједе на Алпима!

Алафилип и даље у "жутом"! Колумбијски бициклиста Наиро Кинтана остварио је победу у 18. етапи Тур д'Франса, првој на Алпима.

Остали спортови 25.07.2019 | 19:03
Тур: Кинтана се "прошетао" до побједе на Алпима!
Он је кроз циљ на више од 2.000 метара надморске висине у Валуару после 207 километара прошао после 5 сати и 34,15 минута вожње.

Побегао је 1,35 минута првом пратиоцу Роману Бердеу из Француске, док је трећи кроз циљ прошао Казахстана Алексеј Луценко.

У главној групи је после пет минута заостатка стигао Жилијен Алафилип, који је сјајном вожњом задржао жуту мајицу, али му бранилац титуле Герант Томас више није први пратилац.

Између њих двојице се "убацио" Колумбијац који заостаје минут и по за Французом, док има пет секуди више од тимског колеге из Велике Британије.

Следећа етапа, друга од три алпске, вози се од Сен Жан де Моријена до Тиња у дужини од 126,5 километара. Победника ћемо добити у суботу након 130 километара од Албертвила до Вал Торенса, у последњој алпској етапи.

У недељу је на програму последња етапа од 128 километара на Јелисејским пољима, која традиционално има ревијални карактер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар