Tur: Kintana se "prošetao" do pobjede na Alpima!

Alafilip i dalje u "žutom"! Kolumbijski biciklista Nairo Kintana ostvario je pobedu u 18. etapi Tur d'Fransa, prvoj na Alpima.

Ostali sportovi 25.07.2019 | 19:03
Tur: Kintana se "prošetao" do pobjede na Alpima!
On je kroz cilj na više od 2.000 metara nadmorske visine u Valuaru posle 207 kilometara prošao posle 5 sati i 34,15 minuta vožnje.

Pobegao je 1,35 minuta prvom pratiocu Romanu Berdeu iz Francuske, dok je treći kroz cilj prošao Kazahstana Aleksej Lucenko.

U glavnoj grupi je posle pet minuta zaostatka stigao Žilijen Alafilip, koji je sjajnom vožnjom zadržao žutu majicu, ali mu branilac titule Gerant Tomas više nije prvi pratilac.

Između njih dvojice se "ubacio" Kolumbijac koji zaostaje minut i po za Francuzom, dok ima pet sekudi više od timskog kolege iz Velike Britanije.

Sledeća etapa, druga od tri alpske, vozi se od Sen Žan de Morijena do Tinja u dužini od 126,5 kilometara. Pobednika ćemo dobiti u subotu nakon 130 kilometara od Albertvila do Val Torensa, u poslednjoj alpskoj etapi.

U nedelju je na programu poslednja etapa od 128 kilometara na Jelisejskim poljima, koja tradicionalno ima revijalni karakter.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar