Јовичић на операцији – завршио полусезону!

Велики ударац за Црвену звезду!

Фудбал 26.07.2019 | 11:10
Јовичић на операцији – завршио полусезону!
Црне слутње су се обистиниле, фудбалери и стручни штаб Црвене звезде мораће наставак европских квалификација да одиграју без Бранка Јовичића. Додатни прегледи су показали да су снажном задњем везном фудбалеру напукли лигаменти колена, и да ће морати да буде подвргнут операцији. А то значи да ће одсуствовати са терена између пет и шест месеци.

Велики ударац за тим Владана Милојевића. Потенцијали репрезентативац Србије одлично је ушао у сезону и можда био најконстантнији играч Црвене звезде. Одиграо је готово савршерн меч против Хелсинкија, пре тога је постигао гол у судару са Јавором.

Да ствар буде још тежа, Јовичић се повредио у судијској надокнади у, чинило се, безазленом дуелу. Није први пут да момка из Рашке повреде успоравају у каријери. По доласку у Црвену звезду, лета 2017. године, после неколико одличних утакмица поломио је метатарзалну кост... Тада је разлог био неопрезан старт Николе Дринчића.

Сада хе доживео још тежу повреду. Тренер Владан Милојевић на позицији задњег везног може да рачуна на Хорхеа Кањаса, који је дебитовао у првом мечу против Судуве. Касније је доживео повреду предње ложе, што значи да ће тешко ухватити ритам.

Овог лета Бранко Јовичић је имао конкретну понуду француског Нима. Управа Црвене звезде је одлучила да стопира трансфер, собзиром на важност популарног Бакуле за систем Владана Милојевића. 

Одлично је Бранко Јовичић отворио сезону, постигао чак и гол на суперлигашкој премијери против Јавора, али због повреде кољена мораће на дужу паузу! 

Борбеном везисти страдали су лигаменти кољена у самом финишу утакмице са Хелсинкијем послије једног дуела, а љекарским прегледима утврђено је да ће морати на операцију. У таквим случајевима, опоравак траје пет-шест мјесеци, што значи да ће 26-годишњи Чачанин поново на терен тек на прољеће.

Његово одсуство биће велики пех за црвено-бијеле, а ово није први пут да ће дуже одсуствовати. Недуго по доласку у Звезду 2017. године паузирао је због поломљене метатарзалне кости послије старта Николе Дринчића, тада играча Чукаричког.

На позицији дефанзивног везисте Владан Милојевић, поред већ стандардног Душана Јованчића, има и новопридошлог Шпанца Кањаса, али он тренутно кубури са формом због повреде ложе, па је питање када ће бити максимално спреман, односно хоће ли играти у реваншу 2. кола квалификација за Лигу шампиона са Хелсинкијем (прва утакмица 2:0 за Звезду) и потенцијалним дуелима са Копенхагеном у наредној рунди.

Током утакмице са Јавором уз Јовичића је у средини везног реда, иза Марка Марина, играо и Мирко Иванић, па је могуће и да он буде прекомандован. 

Видјећемо већ у суботу за шта ће се одлучити Милојевић и његови сарадници, када црвено-бијели буду играли против Радничког из Ниша (20 часова, Рајко Митић, пренос на ТВ Арена Спорт).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар