Jovičić na operaciji – završio polusezonu!

Veliki udarac za Crvenu zvezdu!

Fudbal 26.07.2019 | 11:10
Jovičić na operaciji – završio polusezonu!
Crne slutnje su se obistinile, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde moraće nastavak evropskih kvalifikacija da odigraju bez Branka Jovičića. Dodatni pregledi su pokazali da su snažnom zadnjem veznom fudbaleru napukli ligamenti kolena, i da će morati da bude podvrgnut operaciji. A to znači da će odsustvovati sa terena između pet i šest meseci.

Veliki udarac za tim Vladana Milojevića. Potencijali reprezentativac Srbije odlično je ušao u sezonu i možda bio najkonstantniji igrač Crvene zvezde. Odigrao je gotovo savršern meč protiv Helsinkija, pre toga je postigao gol u sudaru sa Javorom.

Da stvar bude još teža, Jovičić se povredio u sudijskoj nadoknadi u, činilo se, bezazlenom duelu. Nije prvi put da momka iz Raške povrede usporavaju u karijeri. Po dolasku u Crvenu zvezdu, leta 2017. godine, posle nekoliko odličnih utakmica polomio je metatarzalnu kost... Tada je razlog bio neoprezan start Nikole Drinčića.

Sada he doživeo još težu povredu. Trener Vladan Milojević na poziciji zadnjeg veznog može da računa na Horhea Kanjasa, koji je debitovao u prvom meču protiv Suduve. Kasnije je doživeo povredu prednje lože, što znači da će teško uhvatiti ritam.

Ovog leta Branko Jovičić je imao konkretnu ponudu francuskog Nima. Uprava Crvene zvezde je odlučila da stopira transfer, sobzirom na važnost popularnog Bakule za sistem Vladana Milojevića. 

Odlično je Branko Jovičić otvorio sezonu, postigao čak i gol na superligaškoj premijeri protiv Javora, ali zbog povrede koljena moraće na dužu pauzu! 

Borbenom vezisti stradali su ligamenti koljena u samom finišu utakmice sa Helsinkijem poslije jednog duela, a ljekarskim pregledima utvrđeno je da će morati na operaciju. U takvim slučajevima, oporavak traje pet-šest mjeseci, što znači da će 26-godišnji Čačanin ponovo na teren tek na proljeće.

Njegovo odsustvo biće veliki peh za crveno-bijele, a ovo nije prvi put da će duže odsustvovati. Nedugo po dolasku u Zvezdu 2017. godine pauzirao je zbog polomljene metatarzalne kosti poslije starta Nikole Drinčića, tada igrača Čukaričkog.

Na poziciji defanzivnog veziste Vladan Milojević, pored već standardnog Dušana Jovančića, ima i novopridošlog Španca Kanjasa, ali on trenutno kuburi sa formom zbog povrede lože, pa je pitanje kada će biti maksimalno spreman, odnosno hoće li igrati u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Helsinkijem (prva utakmica 2:0 za Zvezdu) i potencijalnim duelima sa Kopenhagenom u narednoj rundi.

Tokom utakmice sa Javorom uz Jovičića je u sredini veznog reda, iza Marka Marina, igrao i Mirko Ivanić, pa je moguće i da on bude prekomandovan. 

Vidjećemo već u subotu za šta će se odlučiti Milojević i njegovi saradnici, kada crveno-bijeli budu igrali protiv Radničkog iz Niša (20 časova, Rajko Mitić, prenos na TV Arena Sport).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar