Гштад: Крајиновић ЦОПY Ђоковић ПАСТЕ Лајовић!

Други данашњи велики преокрет српских тенисера!

Тенис 25.07.2019 | 17:11
Гштад: Крајиновић ЦОПY Ђоковић ПАСТЕ Лајовић!
После Филипа Крајиновића и Душан Лајовић је данас, у стилу Новака Ђоковића успео да у последњем моменту заустави пут противника ка победи, да му је отме и заправо на крају и преотме.

Српски Дејвис куп репрезентативац је у другом колу турнира АТП 250 категорије у Гштаду (шљака, наградни фонд 524.340 евра) након паклене борбе која је трајала два сат и 25 минута славио са 6:4, 6:7 (2) и 7:6 (2) против Дениса Истомина. За оне са слабијом меморијом, у питању је човек који је 2017. неочекивано зауставио Новака Ђоковића у другом колу Аустралијан опена када је практично постало јасно да са здрављем и главом нашег најбољег спортисте нешто није у реду.

Било како било, искусни Казахстанац је данас одиграо још један меч за аналер али није могао против ипак квалитетнијег и упорнијег ривала, Лајовић је уз нешто бољу игру привео први сет крају, а у другом је имао и једну меч лопту коју нажалост није искористио, те је у тај-брејку противнику препустио други део меча.

Одмах на почетку трећег сета Истомин је преотео сервис гем момку из Старе Пазове и деловало је да је ту заправо меч одлучен. Али, Дуци се није предавао и у стилу Новака Ђоковића, то јест Филипа Крајиновића који је данас учинио у Хамбургу нешто веома слично, успео је у последњем тренутку да изједначи на 5:5. При резултату 6:5 за нашег аса имао је Лајовић другу и трећу прилику да закључи сусрет у своју корист, али се жилави Казахстанац није дао.  

Брзо је Лајовић направио солидну предност у 13. гему, који је закључио са само два изгубљена поена за пласман међу осам најбољих на турниру који се одржава у швајцарским Алпима. Наредни проитвник му је Шпанац Пабло Андухар који се до четвртфинала пробио преко Јапанаца Данијела Тароа.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар