Gštad: Krajinović COPY Đoković PASTE Lajović!

Drugi današnji veliki preokret srpskih tenisera!

Tenis 25.07.2019 | 17:11
Gštad: Krajinović COPY Đoković PASTE Lajović!
Posle Filipa Krajinovića i Dušan Lajović je danas, u stilu Novaka Đokovića uspeo da u poslednjem momentu zaustavi put protivnika ka pobedi, da mu je otme i zapravo na kraju i preotme.

Srpski Dejvis kup reprezentativac je u drugom kolu turnira ATP 250 kategorije u Gštadu (šljaka, nagradni fond 524.340 evra) nakon paklene borbe koja je trajala dva sat i 25 minuta slavio sa 6:4, 6:7 (2) i 7:6 (2) protiv Denisa Istomina. Za one sa slabijom memorijom, u pitanju je čovek koji je 2017. neočekivano zaustavio Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena kada je praktično postalo jasno da sa zdravljem i glavom našeg najboljeg sportiste nešto nije u redu.

Bilo kako bilo, iskusni Kazahstanac je danas odigrao još jedan meč za analer ali nije mogao protiv ipak kvalitetnijeg i upornijeg rivala, Lajović je uz nešto bolju igru priveo prvi set kraju, a u drugom je imao i jednu meč loptu koju nažalost nije iskoristio, te je u taj-brejku protivniku prepustio drugi deo meča.

Odmah na početku trećeg seta Istomin je preoteo servis gem momku iz Stare Pazove i delovalo je da je tu zapravo meč odlučen. Ali, Duci se nije predavao i u stilu Novaka Đokovića, to jest Filipa Krajinovića koji je danas učinio u Hamburgu nešto veoma slično, uspeo je u poslednjem trenutku da izjednači na 5:5. Pri rezultatu 6:5 za našeg asa imao je Lajović drugu i treću priliku da zaključi susret u svoju korist, ali se žilavi Kazahstanac nije dao.  

Brzo je Lajović napravio solidnu prednost u 13. gemu, koji je zaključio sa samo dva izgubljena poena za plasman među osam najboljih na turniru koji se održava u švajcarskim Alpima. Naredni proitvnik mu je Španac Pablo Anduhar koji se do četvrtfinala probio preko Japanaca Danijela Taroa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar