"Боље пораз са дрим-тимом, него злато са овим!"

"Тренутно, Американци покушавају да виде са колико неталентованим ростером могу да се извуку. Или ће САД освојити злато или. . . ", написао је амерички колумниста Роџер Шерман у коментару отказа у репрезентацији САД.

Кошарка 26.07.2019 | 08:57
"Боље пораз са дрим-тимом, него злато са овим!"
Већ деветорица америчких кошаркаша отказала су наступ на Мундобаскету.

То су Ентони Дејвис, Џејмс Харден, Ерик Гордон, Бредли Бил, Тобајас Херис, Си Џеј Меколум, Демијан Лилард, Зајон Вилијамсон и Кевин Лав, који су се захвалили Грегу Поповићу који је пре тога у разговору са играчима одлучио да "одмори" највеће суперстарове.

Ко зна колико би их било да су на првобитни списак стављене звезде попут Леброна Џејмса, Стефа Карија, Кевина Дурента, Пола Џорџа или Каваја Ленарда?

Американци су већ драстично ослабљени, јасно је да од преосталих 17 имена, међу којима су и "другопозивци", нема толико изврсних кошаркаша, али нико се не усуђује да каже да и упркос томе нису највећи фаворити за освајање злата у Кини...

Новинар "НБЦ Спортса" је пре отказа Лиларда и Лава назвао Србију највећом претњом у борби за прво место, а сличног мишљења је и колумниста "Тхе Рингера".

Роџер Шерман је у колумни посвећеној репрезентацији САД приметио да играју "у циклусима", односно да на сваких 16 година "тресну од под" на Олимпијским играма, што "најављује" да ће се десити и у Токију 2020, када нагло почиње да опада интересовање великих звезда.

Американцима је злато измакло 1972. године у Минхену, па у Сеулу 1988, да би последњи пут на Играма кикснули 2004. године у Атини.

Најсјајнија одличја знала су да им измакну и на светским првенствима - 1990, 1998. и 2006. године су били трећи, док су 2002. пред својим навијачима у САД - завршили као шестопласирани, а врло слична ствар дешава се и ове године када је отказао велики број играча...

Шерман примећује да је од Ол-стар играча остао само Кемба Вокер, мада може да се деси да се и он повуче, али да су и поред тога квалитетнији од свих.

"Добра вест за САД јесте да колико год играча се повуче и даље смо главни фаворити за освајање Светског првенства. Да, делује помало срамотно да шаљемо играче осредњег квалитета из НБА на СП, али још само једна земља може да има 12 играча из НБА у свом тиму, а то је Канада.Србија делује као највећа претња нашим шансама за освајање титуле, пошто имају Николу Јокића и јак ростер са играчима који имају НБА исуство. Грчка има МВП-а Јаниса Адетокунба, Француска најбољег дефанзивца НБА Рудија Гобера и још 11 играча који играју у нашој лиги", написао је Шерман и додао:

"Опет, нисам сигран да је то што овакав тим САД има добре шансе да освоји Мундобаскет - добра вест (...) Тренутно, Американци покушавају да виде са колико неталентованим ростером могу да се извуку. Или ће САД освојити злато, потврдивши да је други ешалон НБА кошаркаша и даље бољи од свих, или ће то урадити неко други - и онда почиње дискусија о томе уместо да се слави глобални развој спорта".

Шерман поручује да сасвим разуме играче који су одбили да играју за репрезентацију Сједињених Држава пошто се ради о огромним уговорима у НБА, а подсетио је да је недавно Пол Џорџ поломио ногу наступавши у кампу националног тима пред СП 2014. године.

"Колико год био патриотски настројен, радије бих волео да видим да САД пошаље најбољи тим и изгуби (што се никад није десило) - него да наш Б тим победи".

Амерички новинар је додао да ништа није досадније од незаинтересоване доминације, а да поменута коинциденција о циклусу од 16 година можда то уопште није, него је у питању потпуно други синдром кошаркашке репрезентације.

"Можда нам толико треба да звезде забораве да је могуће изгубити".

Ми се, за сада, надамо да ће овога пута тај циклус бити мало краћи. За годину дана...

ОВО ЈЕ ТРЕНУТНИ СПИСАК САД ЗА МУНДОБАСКЕТ

Харисон Барнс (Сакраменто)
Деарон Фокс (Сакраменто)
Андре Драмонд (Детроит)
Кајл Лаури (Торонто)
Крис Мидлтон (Милвоки) 
Мајлс Тарнер (Индијана)
Кемба Вокер (Бостон)
Кајл Кузма (Лејкерс)
Брук Лопез (Милвоки)
Пол Милсап (Денвер) 
Донован Мичел (Јута) 
Џејсон Тејтум (Бостон) 
Џејлин Браун (Бостон)
Маркус Смарт (Бостон)
Тадијус Јанг (Чикаго)
Џулијус Рендл (Њујорк)
Пи Џеј Такер (Хјустон)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар