Кежман стигао у Манчестер! А Сергеј?!

Изгледа да је СМС сага коначно при крају. . .  Газета јавља да су се два клуба договорила: 75. 000. 000 + 5. 000. 000 + 10. 000. 000! Кежман састанчи на Олд Трафорду, СМС никад ближе! Преговори су у завршној фази, а све зависи од Пола Погбе. . .

Фудбал 25.07.2019 | 23:30
Кежман стигао у Манчестер! А Сергеј?!
Прича се већ годинама, али овако близу - није било!

Српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић све је ближи трансферу у Манчестер Јунајтед из Лација за укупно 80 милиона евра.

Како преноси Газета дело Спорт, менаџер Матеја Кежман отпутовао је за Манчестер да заврши све детаље око преласка свог заступника.

Сагласност за трансфер коначно је дао и председник Римљана Клаудио Лотито после понуде од 75 милиона евра, плус још пет милиона кроз бонусе, док је српски фудбалер већ договорио петогодишњи уговор са великаном са Олд Трафорда.

Долазак Сергеја у Манчестер значи вероватно и одлазак Пола Погбе у Реал Мадрид у великом трансферу од 150 милиона.

Милинковић-Савић, који је прошле сезоне проглашен за најбољег везисту Серије А, члан Лација је четири године, а раније је играо за Генк и Војводину.

Изгледа да се крај назире! Још једна сага добија свој епилог - Сергеј Милинковић Савић никада није био овако близу неком клубу, као што је данас Манчестер Јунајтеду. Тако бар тврди Газета дело Спорт. Угледни италијански лист наставља причу Републике од пре два дана и наводи да је агент српског везисте Матеја Кежман добио одрешене руке да утаначи последње детаље овог великог посла. Чак се додаје да је Кежман већ у Манчестеру. 

Газета даље наводи да је уговорена цена 75.000.000 евра, колико ће Јунајтед уплатити у цугу Лацију, односно да су у игри и бонуси. Они лакше оствариви износе 5.000.000 евра, оно теже додатних 10.000.000, што значи да би укупна вредност овог посла могла да достигне суму од чак 90.000.000 евра. 

Када је у питању плата она би требало да износи 5.800.000 евра на годишњем нивоу и тако у наредних пет сезона. Али управо о тим детаљима преговараће Матеја Кежман са газдама Јунајтеда. 

Италијански лист констатује да управо због тих разговора са СМС-овим агентом Ед Вудворд није отпутовао на турнеју заједно са екипом. 

Сада би, дакле, требало да је дефинитивно познат редослед догађаја за наредне дане: Прво би морао да уследи дефинитиван договор око личних услова Сергеја Милинковића Савића, затим параф, а онда и финиш преговора око трансфера Пола Погбе у Реал Мадрид. 

Када је Лацио у питању он је већ нациљао потенцијалне замене за српског везисту. У најужем кругу кандидата остала су два имена - Јусуф Јазиџи (22) из Трабзона и млади Мађар Доминик Собослаи (18) из Салцбурга.  

Ни један ни други Римљане неће коштати мање до 20.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Тањуг

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар