СП: Свијет добија новог владара, Хрватска пукла!

Досадашњи светски шампион у ватерполу, репрезентација Хрватске, неће бити у прилици да брани злато. Шпанија боља! Хрвати, за сада, и без "олимпијске визе". У финалу Светског првенства: Шпанија - Италија.

Остали спортови 25.07.2019 | 15:17
СП: Свијет добија новог владара, Хрватска пукла!
Шпанија је срушила Србију у четвртфиналу, а у борби за финале у Јужној Кореји надиграла је браниоца титуле Хрватску!

Шпанија - Хрватска 6:5 у мечу у којем су светски шампиони из Будимпеште пре две године одиграли врло лоше. Занимљиво је да су Шпанци поново били кобни по Хрвате на светским првенствима - био је ово њихов трећи сусрет и сва три добила је "црвена фурија".

Била је то једна од најлошијих утакмица хрватске репрезентације у последње време, посебно у нападу, јер је у прве три четвртине дала само два гола. Пред улазак у последњу четвртину резултат је био 6:2 за Шпанију.

Не само да Хрватска неће бити у прилици да брани титулу, него ће морати поново да се бори за "олимпијску визу". Србија је у финалу Светске лиге у Београду победила Хрватску и обезбедила пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године, а Шпанија јој се придружила, пласманом у финале Светског првенства.

У другом полуфиналу Светског првенства Италија је победила Мађарску 12:10 и попут Шпаније обезбедила је пласман на Олимпијске игре у Токију.

Финале Италија - Шпанија је у суботу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар