SP: Svijet dobija novog vladara, Hrvatska pukla!

Dosadašnji svetski šampion u vaterpolu, reprezentacija Hrvatske, neće biti u prilici da brani zlato. Španija bolja! Hrvati, za sada, i bez "olimpijske vize". U finalu Svetskog prvenstva: Španija - Italija.

Ostali sportovi 25.07.2019 | 15:17
SP: Svijet dobija novog vladara, Hrvatska pukla!
Španija je srušila Srbiju u četvrtfinalu, a u borbi za finale u Južnoj Koreji nadigrala je branioca titule Hrvatsku!

Španija - Hrvatska 6:5 u meču u kojem su svetski šampioni iz Budimpešte pre dve godine odigrali vrlo loše. Zanimljivo je da su Španci ponovo bili kobni po Hrvate na svetskim prvenstvima - bio je ovo njihov treći susret i sva tri dobila je "crvena furija".

Bila je to jedna od najlošijih utakmica hrvatske reprezentacije u poslednje vreme, posebno u napadu, jer je u prve tri četvrtine dala samo dva gola. Pred ulazak u poslednju četvrtinu rezultat je bio 6:2 za Španiju.

Ne samo da Hrvatska neće biti u prilici da brani titulu, nego će morati ponovo da se bori za "olimpijsku vizu". Srbija je u finalu Svetske lige u Beogradu pobedila Hrvatsku i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Španija joj se pridružila, plasmanom u finale Svetskog prvenstva.

U drugom polufinalu Svetskog prvenstva Italija je pobedila Mađarsku 12:10 i poput Španije obezbedila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Finale Italija - Španija je u subotu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar