Шопинг у Америци

Док тржни центри траже иновативне начине да привуку купце и напуне празне излоге, власници шопинг молова се окрећу неочекиваним партнерима, здравственим клиникама.

Занимљивости 25.07.2019 | 13:20
Шопинг у Америци
Највећи тржни центар у САД, „Мол оф Америка“ у Минеаполису, објавио је да планира да у новембру отвори клинику са собама за медицински и радиолошки преглед, као и са лабараторијом и амбулантом.

Продавци у центрима рачунају да ће пацијенти, када дођу на преглед због прехладе или на очни преглед, остати у центру да купују одећу или електронику.

Тај центар ће управљати клиником, заједно са лекарима са Универзитета у Минесоти и здравственим системом те савезне америчке државе, преноси Си-Ен-Ен.

Како додаје, будући да вредност индустрије здравствене заштите износи до 3,5 трилиона долара годишње, трговци све више покушавају да се прикључе том тржишту.

Концепт тржног центра „Мол оф Америка“ део је малог али растућег тренда удруживања власника тржних центара са институцијама које пружају здравствене услуге. Процена је да ће на овај начин оживети своје тржне центре.

РТС
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар