Убиство планирано у Братунцу

Убиство Васиљевића планирано дуже од два мјесеца; Првобитна намјера је била да га ликвидирају у Братунцу; Неспорно учешће појединих припадника полиције као сарадника у злочину

Република Српска 25.07.2019 | 12:33
Убиство планирано у Братунцу
Убисво Слободана Васиљевића планирано је мјесецима: Према подацима из истраге организована зочиначка група првобитно је имала намјеру да Васиљевића ликвидира у Братнуцу, 06.04. ове године.

"Васиљевића су намјеравали ликвидирати након Ловачке вечери у Братунцу; Чекали су га испред угоститељског објекта Колосеум, али их је спријечило то што су се у близини појавила два полицијска аутомобила, па је напад одгођен", тврде моји извори.

Према њиховим ријечима, у нападу, када је покушана ликвидација Васиљевића, 01/02.06.о.г.,(након Ловачке вечери, одржане у Парохијском дому у Шековићима) учествовало је укупно 15 криминалаца, којима је командовао Славиша Јурошевић, који се налази у екстрадиционом притвору у Грчкој.

Очекује се да ускоро буде изручен БиХ.



Јурошевића је грчка гранична полиција ухапсила почетком јула, на основу Интерполове потјернице, када се са породицом враћао са одмора у тој земљи. Јурошевића су, у ноћи напада на Васиљевића, снимиле неке од надзорних камера у Шековићима, као и још неколицину нападача.



Наведено указује да је Васиљевић праћен дуже од два мјесеца и да је његово убиство било помно планирано.

Истрагом је још, како ми је речено, утврђено да су нападачи имали задатак од Наручиоца ликвидације да металним шипкама затуку Васиљевића "до смрти" - Такав начин убиства, суров и подмукао, одабран је да би жртва што дуже патила. И да буде "понижен у смрти"!

Срећом, Васиљевић је преживио напад у којем је задобио преко тридесет тешких удараца, био је данима у коми, али је, захваљујући љекарима у УКЦ Тузла, успио да се у доброј мјери опорави, иако му је лијева нога, смрвљена од удараца, још увијек у прилично тешком стању.

Док се чека изручење Јурошевића, саслушавају се осумњичени за покушај ликвидације, као и њихови сарадници, међу којима су и поједини припадници полиције.



Саслушан је већ Зоран Радивојевић, командир ПС Власеница, због ранијих притисака на Васиљевића. Радивојевић је, према мојим сазнањима, принао пристиске на васиљевића, чак рекао по чијем налогу је то радио, бранећи се да је то чинио "са добрим намјерама".

Колико су те намјере биле "добре" указује чињеница да га је након покушаја ликвидације, током те ноћи, 02.06., позвао један од егзкутор Стеван Гарић.

Питане је због чега је Радивојевић још увијек командир ПС Власеница?! Да ли због "добрих намјера"?!

По налогу тужилаштва Источно Ново Сарајево саслучани су и Горан Лазаревић, локални трговац, због сумње да је учествовао у скривању Јурошевића, као и Ђорђе Тојчић, припадник ОС БиХ.



Тојчић је саслушан, јер је, како се тврди, у ноћи напада на Васиљевића био у сталној комуникацији са нападачима Стеваном Гарићем и Миљаном Милићем.

Током саслушања обојици су предочени недвосмислени докази о њиховој умијешаности, иако је Лазаревић прво лагао да није ништа учинио, али је, притиснут доказима, признао.



Припадници Управе крим полиције МУП РС саслушали су и и Николу Милаковића, припадника ПС Шековићи.



Милаковић је саслушан због комуникације са Јурошевићем, у ноћи када је покушана ликвидација Васиљевића. Покушао је то прикрити тако што је написао Службену забиљешку 12.06., десет дана након напада, у којој је наведено "да је имао позив од Јурошевића", како би оправдао своје ушешће у злочину, али постоје докази да лаже.

Важно је навести да су припадници ПС Шековићи и ПС Милићи првобитно покушали минимизирати злочин, истичући да је "дошло до туче", али је надлежни тужилац одбио такву квалификацију када је сазнао да је Васиљевић претучен металним шипкама и истрага се води о покушају ликвидације на посебно суров и подмукао начин. Нема дилеме да је покушано заташкавање намјере да Васиљевић буде убијен.

У том покушају заташкавања учествовали су, какоо се тврди, поједини припадници ПС Шековићи и ПС Милићи.

Саслушани у требали бити и полицијски инспектор Предраг Крстић, упослен у ПС Милићи, чији је командир Славко Бошковић.



И Бошковић је на списку за саслушање.



Бошковић је, према релевантним сазнањима, помогао Славиши Јурошевићу, организатору злочиначке групе која је покушала ликвидирати Васиљевића, да побјегне из БиХ.

По истом основу требало је да буде саслушан и инспектор Предраг Крстић, који је, приликом хапшења Милутина Кандића, припадницима Јединице за подршку, која је хапсила нападаче, прећутао да се пред Кандићевом кућом налази Јурошевићев Голф 7. Нема дилеме да је у том тренутку и Јурошевић био у близини.

Крстић је и раније помагао Јурошевићу у злочинима, али је, урпкос томе, опстао припадник МУП РС, чак напредовао од позиције позорника до инспектора.

Јурошевић је, 15.04.2015., у Дому здравља у Милићима пуцао у Љубишу Пантића и тешко га ранио. До покушаја убиства Пантића дошло је након његовог физичког сукоба са Јурошевићем, након чега су обојица одведени у Дом здравља. Јурошевић је хицем погодио Пантића у ногу, а метак је завршио у зиду ординације.



На уласку у Дом здравља одузет је пиштољ Јурошевићу, али му га је поново дао управо Крстић, након чега је тешки злочинац Јурошевић пуцао у Пантића.

Умјесто да буде процесуиран, Крстић је напредовао и постао инспектор, а Јурошевић је због покушаја убиства Пантића кажњен само са 800 КМ. Толико је тада коштао живот у РС, сада је цијена још и мања.



Васиљевића су покушали ликвидирати 01/02.06. (у поноћ) ове године; био у коми данима, али је успио да преживи, што је, како љекари сматрају, равно чуду.

Васиљевића је организавована криминална група напала испред Парохијског дома у Шековићима и задала му преко тридесет удараца металним шипкама. Прво је снажно, са леђа, ударен у главу, након чега су наставили да га масакрирају без милости.

Поломљена му је, од удараца, лобања и лијева нога на неколико мјеста. Управо због тога оперисан је два пута, а пред њим је још неколико оперативних захвата, како би се санирале све тешке повреде.

Нико од присутних, приликом покушаја ликвидације Васиљевића, није ни покушао да спријечи овај злочин.

убицама није пошло за за руком да ликвидирају васиљевића, а никако се не смије дозволити да прођу са благим казнама, јер би то била награда за покушај убиства, а не санкција.

Познат је и Наручилац овог убиства, али полиција, а ни тужилаштво још увијек га нису привели. Режим наставља на тај начин да штити своје чланове који себе доживљавају као "богове" и одлучују о животу и смрти. 

(хттпс://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

Напред БејХа!

25.07.2019 10:53

Страсно сазнање са каквим суградјанима криминалцима зивимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бх рај за људски одпад

27.07.2019 04:36

Кад земљу xоде политицари са мангупским манирима и сумњивим дипломама и то у раздобљу одрастања цитаве једне генерације ста оцекивати.мала бара за велике и мале баје

Name

Нико

27.07.2019 12:57

И опет народ невјерује полицији а безбједоносна ситуација је за похвалу.

Name

Марко

25.07.2019 11:07

Наравно да је Крстиц уцествовао у покусају затаскавања.Нула као цовјек и нула као полицајац.Кроз каријеру га прате скандали и афере, умјесто да је отпустен одавно он постао инспектор.Инспекторе само ми реци који ти је био омиљени предмет на факултету и име једног професора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.07.2019 11:10

Најпостенији и најцаснији момак не регији. Ал јако осветољубив. Бице овдје сваста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млка

26.07.2019 22:31

Милане, ста це бити? Ста су показале карте? Јесил разбацио грах и ...Ста би. Погледај цовјеку у спрчена уста и знас о каквој гњиди се ради

Name

Ре

28.07.2019 20:36

Ради се о момку коме ти ниси до кољена гњидо Дукицева

Name

Намештаљка

25.07.2019 11:13

Јурошевића је ангажовао неко коме је сметао Дукић, због куповине Глинице!!! Понудјен му је огроман новац, да прода Дукића, да одраде намерно овако ТРАЉАВО , са лицима који су радили у обезбедењу код Дукића и да их одма похапсе да би се вршио притисак на Дукића. Јурошевићу је такодје обећано да ће му бити све средјено, видело се да је једини одма побегао у Србију. Без Јурошевићевог признања да је Дукић наручилац, Рајку не могу ништа. Видећемо шта ће се десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мадзар

25.07.2019 12:06

И ста је било кад си се пробудио

Name

Ре

25.07.2019 12:07

Јуросевиц и индустријалци не смију ни у wц отици без Дукицеве дозволе,они имају само једног Бога кога слијепо слусају

Name

Х5м1

25.07.2019 12:49

Има логике а логика у праву је мозда и највеци доказ!

Name

Намештаљка

25.07.2019 14:26

Неби они без Дукићевог одобрења ни смјели сами напасти на Васиљевић, али им је Јурошевић сигурно и рекао да је Рајко наручилац. Они да су добили лично од Дукића наредбу, пропјевали би па би се изјаве свих њих поклопиле и Рајко био ухапшен. Јурошевић продао Дукића !!!

Name

МУП

25.07.2019 14:52

Да Васиљевић ради у МУП-у, наручилац би вец био у притвору заједно са осталим. Нема шансе, него су Бањалучани дошли и похапсили ове аматере чисто да би поправили резултат у хапшењу јер видите да нападају на МУП како не ради посао. Њега МУП неби ни за чистачицу

Name

Паја

25.07.2019 15:50

Знацку и орузје има. Ја лицно видио кад је била рација у Скају

Name

Јава

26.07.2019 22:29

Мадзар ја се пробудим и видим да ти немас појма о зивоту, ти зиви свој сан

Name

Дуле

25.07.2019 11:17

Све ове полицајце стити политика, то јест актуелна власт и сигуран сам да против њих неће бити ништа предузети. Само ће им узети изјаву и то је то

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

25.07.2019 11:40

БРЗ ОПОРАВАК СЛОБОДАНУ И ДА СЕ ПОЧИНИОЦИ ПОКУШАЈА УБИСТВА НАЈОШТРИЈЕ КАЗНЕ.ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ КАД СИ ТАКО ДОБРО ОБАВЈЕШТЕН ШТО НЕ ОБЈВИШ КО ЈЕ НАРУЧИЛАЦ.ВЕЋ ЈЕДНУ ТЕ ИСТУ ПРИЧУ ВАЉАШ МЕСЈЕЦИМА.ДОСАДАН СИ ПРОМЈЕНИ НЕШТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репеат

25.07.2019 13:05

Има по коју нову рец типа крв је моја проливена и ј.... па фамилија редом. Када надје некога да му саставља текстове бице нових прица. До тада задовољите се оним од пре 4 године. Инаце 3 неписмена момка, двојица Љубиса и Слободан су достигли максимум. Господо мада сте далеко од тога керови лају, људи се понасају другације

Name

Марко

25.07.2019 13:43

Ма да, нема висе текстова јер Слободан сам не зна саставити просто просирену реценицу без граматицких гресесака,а сто је најгоре прозива Рајка како је неписмен...Рајко има мана милион ал да је писмен писмен је.Љубиса Пантиц толико момака истукао без разлога али врати се све.Тако исто Васиљевицу јер нема цовјека да он није лагао на њега,завадјао људе па ста си оцекивао?

Name

Ре

25.07.2019 13:52

Сви робијају или це робијати. А да ли млате у празно, зна Брко

Name

Јанко

25.07.2019 14:23

Гледај де Рајкових дзукелица сто су се укљуцили да бране господара. Слободан и Љубиса су за вас мисаона именица. Јел вам то господар мало висе нервозан па не добисте марке за 60 година компаније? Удјите на фб профил код Слободана, мало обновите правопис.

Name

Гајан

25.07.2019 14:37

Дукицу,мало си нервозан?

Name

Палестинац

25.07.2019 14:39

Ста није тацно сто је написао лијепи и млади г.Васиљевиц?

Name

Зв

25.07.2019 15:30

Истина све је висе пута поновљено и тако је,толико тога јос недостаје али доци це на ред нема да се помиње онај дио док се крио по србији а плацао дјуру командира да долети на лице мјеста да окриви јадне људе које са камионима покупе иза кривине бахати претоварени рајкови камиони,да затвара техницке прегледе које му рајко казе...

Name

Ре

25.07.2019 16:56

Нико не брани Дукића, али онај ко добије батине је доњи. И сам Васиљевиц је рекао да му се не исплати због маторог крмка робијати тако да је матори успео у свом плану. Рајка боли уво, није прљо руке, батинаши у затвору а он се није офирао нити са њима имао додира. А Васиљевић ако има подршку инспектора из БЛ, зашто онда не ухапсе Рајка. Само пискара бзвз.

Name

Братунац На Води

25.07.2019 13:54

У Милицима се име Рајка Дукица изговара сапатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МАРКО

25.07.2019 14:23

Слободан је млад,панетан,борац за правду,све јавно писе,аргуметовано,не крије се иза кулиса као ти,а да вриједи види се по реакцији полиције,свих 8 убица су иза ресетака

Name

Марко

25.07.2019 16:16

Наравно да треба да буду у затвору...Нико није имао права да туце Слободона и надам се да це добити заслузене казне.Сто се тице Слободона,Љубисе сљам голи.Овај први склон лазима а исто је нападао у групи на 2 момка какви год они.Тад је био добар и са Тојицицем и Дзигетом и Гарицем.

Name

Бирац

27.07.2019 10:49

У Милицима а и сире се име Рајка Дукица изговара са постовањем.

Name

Кобајаги

25.07.2019 14:45

Васиљевић се провоза поред мотела и као опасан, а Рајко се кобајаги уплашио. Јес заболи га уво. Има профи момке,Алфа секјурити ,само да неко нешто проговори против Рајка у близини мотела биће у полицији за 3 минута. А возати се смије свако, није минирано, хахаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

25.07.2019 15:49

Зато их је и ангазовао јер се момак провозао поред мотела. Пласи се своје сијенке. А алфе једва цекају да гину за плату од 500 марака за Дукица

Name

Ре МАРКО

25.07.2019 17:03

коментариси под пумим именом и презименом,као Слободан,сто се кријес,ниси ти дорастао да коментарисес легенду

Name

Снсд

25.07.2019 15:14

Министар и директор требају поднети оставке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладина

25.07.2019 16:24

цитам ове коментаре,па не могу да вјерујем у ком смо историјском раздобљу,да млади људи подрзавају тиранина,који је угусио основна људска права,зар омладина зиви толико понизно,без имало поноса,достојанства...

Name

Матора

26.07.2019 21:47

Предсједнице, зив био 100 година! Нек пукну

Name

Даре

27.07.2019 13:10

Људи који познају овог момка казу да он неце дузан остати,какво нам је тузиластво бојим се да они својим нецињењем оставе простор да се људи свете. Тамо гдје не влада право владају нека неписана правила ,сад цемо видјети ста је тузиластво спремно да уради.

ОДГОВОРИТЕ