Ubistvo planirano u Bratuncu

Ubistvo Vasiljevića planirano duže od dva mjeseca; Prvobitna namjera je bila da ga likvidiraju u Bratuncu; Nesporno učešće pojedinih pripadnika policije kao saradnika u zločinu

Republika Srpska 25.07.2019 | 12:33
Ubistvo planirano u Bratuncu
Ubisvo Slobodana Vasiljevića planirano je mjesecima: Prema podacima iz istrage organizovana zočinačka grupa prvobitno je imala namjeru da Vasiljevića likvidira u Bratnucu, 06.04. ove godine.

"Vasiljevića su namjeravali likvidirati nakon Lovačke večeri u Bratuncu; Čekali su ga ispred ugostiteljskog objekta Koloseum, ali ih je spriječilo to što su se u blizini pojavila dva policijska automobila, pa je napad odgođen", tvrde moji izvori.

Prema njihovim riječima, u napadu, kada je pokušana likvidacija Vasiljevića, 01/02.06.o.g.,(nakon Lovačke večeri, održane u Parohijskom domu u Šekovićima) učestvovalo je ukupno 15 kriminalaca, kojima je komandovao Slaviša Jurošević, koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj.

Očekuje se da uskoro bude izručen BiH.



Juroševića je grčka granična policija uhapsila početkom jula, na osnovu Interpolove potjernice, kada se sa porodicom vraćao sa odmora u toj zemlji. Juroševića su, u noći napada na Vasiljevića, snimile neke od nadzornih kamera u Šekovićima, kao i još nekolicinu napadača.



Navedeno ukazuje da je Vasiljević praćen duže od dva mjeseca i da je njegovo ubistvo bilo pomno planirano.

Istragom je još, kako mi je rečeno, utvrđeno da su napadači imali zadatak od Naručioca likvidacije da metalnim šipkama zatuku Vasiljevića "do smrti" - Takav način ubistva, surov i podmukao, odabran je da bi žrtva što duže patila. I da bude "ponižen u smrti"!

Srećom, Vasiljević je preživio napad u kojem je zadobio preko trideset teških udaraca, bio je danima u komi, ali je, zahvaljujući ljekarima u UKC Tuzla, uspio da se u dobroj mjeri oporavi, iako mu je lijeva noga, smrvljena od udaraca, još uvijek u prilično teškom stanju.

Dok se čeka izručenje Juroševića, saslušavaju se osumnjičeni za pokušaj likvidacije, kao i njihovi saradnici, među kojima su i pojedini pripadnici policije.



Saslušan je već Zoran Radivojević, komandir PS Vlasenica, zbog ranijih pritisaka na Vasiljevića. Radivojević je, prema mojim saznanjima, prinao pristiske na vasiljevića, čak rekao po čijem nalogu je to radio, braneći se da je to činio "sa dobrim namjerama".

Koliko su te namjere bile "dobre" ukazuje činjenica da ga je nakon pokušaja likvidacije, tokom te noći, 02.06., pozvao jedan od egzkutor Stevan Garić.

Pitane je zbog čega je Radivojević još uvijek komandir PS Vlasenica?! Da li zbog "dobrih namjera"?!

Po nalogu tužilaštva Istočno Novo Sarajevo saslučani su i Goran Lazarević, lokalni trgovac, zbog sumnje da je učestvovao u skrivanju Juroševića, kao i Đorđe Tojčić, pripadnik OS BiH.



Tojčić je saslušan, jer je, kako se tvrdi, u noći napada na Vasiljevića bio u stalnoj komunikaciji sa napadačima Stevanom Garićem i Miljanom Milićem.

Tokom saslušanja obojici su predočeni nedvosmisleni dokazi o njihovoj umiješanosti, iako je Lazarević prvo lagao da nije ništa učinio, ali je, pritisnut dokazima, priznao.



Pripadnici Uprave krim policije MUP RS saslušali su i i Nikolu Milakovića, pripadnika PS Šekovići.



Milaković je saslušan zbog komunikacije sa Juroševićem, u noći kada je pokušana likvidacija Vasiljevića. Pokušao je to prikriti tako što je napisao Službenu zabilješku 12.06., deset dana nakon napada, u kojoj je navedeno "da je imao poziv od Juroševića", kako bi opravdao svoje ušešće u zločinu, ali postoje dokazi da laže.

Važno je navesti da su pripadnici PS Šekovići i PS Milići prvobitno pokušali minimizirati zločin, ističući da je "došlo do tuče", ali je nadležni tužilac odbio takvu kvalifikaciju kada je saznao da je Vasiljević pretučen metalnim šipkama i istraga se vodi o pokušaju likvidacije na posebno surov i podmukao način. Nema dileme da je pokušano zataškavanje namjere da Vasiljević bude ubijen.

U tom pokušaju zataškavanja učestvovali su, kakoo se tvrdi, pojedini pripadnici PS Šekovići i PS Milići.

Saslušani u trebali biti i policijski inspektor Predrag Krstić, uposlen u PS Milići, čiji je komandir Slavko Bošković.



I Bošković je na spisku za saslušanje.



Bošković je, prema relevantnim saznanjima, pomogao Slaviši Juroševiću, organizatoru zločinačke grupe koja je pokušala likvidirati Vasiljevića, da pobjegne iz BiH.

Po istom osnovu trebalo je da bude saslušan i inspektor Predrag Krstić, koji je, prilikom hapšenja Milutina Kandića, pripadnicima Jedinice za podršku, koja je hapsila napadače, prećutao da se pred Kandićevom kućom nalazi Juroševićev Golf 7. Nema dileme da je u tom trenutku i Jurošević bio u blizini.

Krstić je i ranije pomagao Juroševiću u zločinima, ali je, urpkos tome, opstao pripadnik MUP RS, čak napredovao od pozicije pozornika do inspektora.

Jurošević je, 15.04.2015., u Domu zdravlja u Milićima pucao u Ljubišu Pantića i teško ga ranio. Do pokušaja ubistva Pantića došlo je nakon njegovog fizičkog sukoba sa Juroševićem, nakon čega su obojica odvedeni u Dom zdravlja. Jurošević je hicem pogodio Pantića u nogu, a metak je završio u zidu ordinacije.



Na ulasku u Dom zdravlja oduzet je pištolj Juroševiću, ali mu ga je ponovo dao upravo Krstić, nakon čega je teški zločinac Jurošević pucao u Pantića.

Umjesto da bude procesuiran, Krstić je napredovao i postao inspektor, a Jurošević je zbog pokušaja ubistva Pantića kažnjen samo sa 800 KM. Toliko je tada koštao život u RS, sada je cijena još i manja.



Vasiljevića su pokušali likvidirati 01/02.06. (u ponoć) ove godine; bio u komi danima, ali je uspio da preživi, što je, kako ljekari smatraju, ravno čudu.

Vasiljevića je organizavovana kriminalna grupa napala ispred Parohijskog doma u Šekovićima i zadala mu preko trideset udaraca metalnim šipkama. Prvo je snažno, sa leđa, udaren u glavu, nakon čega su nastavili da ga masakriraju bez milosti.

Polomljena mu je, od udaraca, lobanja i lijeva noga na nekoliko mjesta. Upravo zbog toga operisan je dva puta, a pred njim je još nekoliko operativnih zahvata, kako bi se sanirale sve teške povrede.

Niko od prisutnih, prilikom pokušaja likvidacije Vasiljevića, nije ni pokušao da spriječi ovaj zločin.

ubicama nije pošlo za za rukom da likvidiraju vasiljevića, a nikako se ne smije dozvoliti da prođu sa blagim kaznama, jer bi to bila nagrada za pokušaj ubistva, a ne sankcija.

Poznat je i Naručilac ovog ubistva, ali policija, a ni tužilaštvo još uvijek ga nisu priveli. Režim nastavlja na taj način da štiti svoje članove koji sebe doživljavaju kao "bogove" i odlučuju o životu i smrti. 

(https://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

Napred BejHa!

25.07.2019 10:53

Strasno saznanje sa kakvim sugradjanima kriminalcima zivimo!

ODGOVORITE
Name

bh raj za ljudski odpad

27.07.2019 04:36

Kad zemlju xode politicari sa mangupskim manirima i sumnjivim diplomama i to u razdoblju odrastanja citave jedne generacije sta ocekivati.mala bara za velike i male baje

Name

Niko

27.07.2019 12:57

I opet narod nevjeruje policiji a bezbjedonosna situacija je za pohvalu.

Name

Marko

25.07.2019 11:07

Naravno da je Krstic ucestvovao u pokusaju zataskavanja.Nula kao covjek i nula kao policajac.Kroz karijeru ga prate skandali i afere, umjesto da je otpusten odavno on postao inspektor.Inspektore samo mi reci koji ti je bio omiljeni predmet na fakultetu i ime jednog profesora?

ODGOVORITE
Name

Milan

25.07.2019 11:10

Najposteniji i najcasniji momak ne regiji. Al jako osvetoljubiv. Bice ovdje svasta

ODGOVORITE
Name

Mlka

26.07.2019 22:31

Milane, sta ce biti? Sta su pokazale karte? Jesil razbacio grah i ...Sta bi. Pogledaj covjeku u sprčena usta i znas o kakvoj gnjidi se radi

Name

Re

28.07.2019 20:36

Radi se o momku kome ti nisi do koljena gnjido Dukiceva

Name

Nameštaljka

25.07.2019 11:13

Juroševića je angažovao neko kome je smetao Dukić, zbog kupovine Glinice!!! Ponudjen mu je ogroman novac, da proda Dukića, da odrade namerno ovako TRALJAVO , sa licima koji su radili u obezbedenju kod Dukića i da ih odma pohapse da bi se vršio pritisak na Dukića. Juroševiću je takodje obećano da će mu biti sve sredjeno, videlo se da je jedini odma pobegao u Srbiju. Bez Juroševićevog priznanja da je Dukić naručilac, Rajku ne mogu ništa. Videćemo šta će se desiti.

ODGOVORITE
Name

Madzar

25.07.2019 12:06

I sta je bilo kad si se probudio

Name

Re

25.07.2019 12:07

Jurosevic i industrijalci ne smiju ni u wc otici bez Dukiceve dozvole,oni imaju samo jednog Boga koga slijepo slusaju

Name

H5m1

25.07.2019 12:49

Ima logike a logika u pravu je mozda i najveci dokaz!

Name

Nameštaljka

25.07.2019 14:26

Nebi oni bez Dukićevog odobrenja ni smjeli sami napasti na Vasiljević, ali im je Jurošević sigurno i rekao da je Rajko naručilac. Oni da su dobili lično od Dukića naredbu, propjevali bi pa bi se izjave svih njih poklopile i Rajko bio uhapšen. Jurošević prodao Dukića !!!

Name

MUP

25.07.2019 14:52

Da Vasiljević radi u MUP-u, naručilac bi vec bio u pritvoru zajedno sa ostalim. Nema šanse, nego su Banjalučani došli i pohapsili ove amatere čisto da bi popravili rezultat u hapšenju jer vidite da napadaju na MUP kako ne radi posao. Njega MUP nebi ni za čistačicu

Name

Paja

25.07.2019 15:50

Znacku i oruzje ima. Ja licno vidio kad je bila racija u Skaju

Name

Java

26.07.2019 22:29

Madzar ja se probudim i vidim da ti nemas pojma o zivotu, ti zivi svoj san

Name

Dule

25.07.2019 11:17

Sve ove policajce stiti politika, to jest aktuelna vlast i siguran sam da protiv njih neće biti ništa preduzeti. Samo će im uzeti izjavu i to je to

ODGOVORITE
Name

GORAN

25.07.2019 11:40

BRZ OPORAVAK SLOBODANU I DA SE POČINIOCI POKUŠAJA UBISTVA NAJOŠTRIJE KAZNE.INTERESUJE ME KAD SI TAKO DOBRO OBAVJEŠTEN ŠTO NE OBJVIŠ KO JE NARUČILAC.VEĆ JEDNU TE ISTU PRIČU VALJAŠ MESJECIMA.DOSADAN SI PROMJENI NEŠTO.

ODGOVORITE
Name

Repeat

25.07.2019 13:05

Ima po koju novu rec tipa krv je moja prolivena i j.... pa familija redom. Kada nadje nekoga da mu sastavlja tekstove bice novih prica. Do tada zadovoljite se onim od pre 4 godine. Inace 3 nepismena momka, dvojica Ljubisa i Slobodan su dostigli maksimum. Gospodo mada ste daleko od toga kerovi laju, ljudi se ponasaju drugacije

Name

Marko

25.07.2019 13:43

Ma da, nema vise tekstova jer Slobodan sam ne zna sastaviti prosto prosirenu recenicu bez gramatickih gresesaka,a sto je najgore proziva Rajka kako je nepismen...Rajko ima mana milion al da je pismen pismen je.Ljubisa Pantic toliko momaka istukao bez razloga ali vrati se sve.Tako isto Vasiljevicu jer nema covjeka da on nije lagao na njega,zavadjao ljude pa sta si ocekivao?

Name

Re

25.07.2019 13:52

Svi robijaju ili ce robijati. A da li mlate u prazno, zna Brko

Name

Janko

25.07.2019 14:23

Gledaj de Rajkovih dzukelica sto su se ukljucili da brane gospodara. Slobodan i Ljubisa su za vas misaona imenica. Jel vam to gospodar malo vise nervozan pa ne dobiste marke za 60 godina kompanije? Udjite na fb profil kod Slobodana, malo obnovite pravopis.

Name

Gajan

25.07.2019 14:37

Dukicu,malo si nervozan?

Name

Palestinac

25.07.2019 14:39

Sta nije tacno sto je napisao lijepi i mladi g.Vasiljevic?

Name

Zv

25.07.2019 15:30

Istina sve je vise puta ponovljeno i tako je,toliko toga jos nedostaje ali doci ce na red nema da se pominje onaj dio dok se krio po srbiji a placao djuru komandira da doleti na lice mjesta da okrivi jadne ljude koje sa kamionima pokupe iza krivine bahati pretovareni rajkovi kamioni,da zatvara tehnicke preglede koje mu rajko kaze...

Name

Re

25.07.2019 16:56

Niko ne brani Dukića, ali onaj ko dobije batine je donji. I sam Vasiljevic je rekao da mu se ne isplati zbog matorog krmka robijati tako da je matori uspeo u svom planu. Rajka boli uvo, nije prljo ruke, batinaši u zatvoru a on se nije ofirao niti sa njima imao dodira. A Vasiljević ako ima podršku inspektora iz BL, zašto onda ne uhapse Rajka. Samo piskara bzvz.

Name

Bratunac Na Vodi

25.07.2019 13:54

U Milicima se ime Rajka Dukica izgovara sapatom.

ODGOVORITE
Name

Re MARKO

25.07.2019 14:23

Slobodan je mlad,panetan,borac za pravdu,sve javno pise,argumetovano,ne krije se iza kulisa kao ti,a da vrijedi vidi se po reakciji policije,svih 8 ubica su iza resetaka

Name

Marko

25.07.2019 16:16

Naravno da treba da budu u zatvoru...Niko nije imao prava da tuce Slobodona i nadam se da ce dobiti zasluzene kazne.Sto se tice Slobodona,Ljubise sljam goli.Ovaj prvi sklon lazima a isto je napadao u grupi na 2 momka kakvi god oni.Tad je bio dobar i sa Tojicicem i Dzigetom i Garicem.

Name

Birac

27.07.2019 10:49

U Milicima a i sire se ime Rajka Dukica izgovara sa postovanjem.

Name

Kobajagi

25.07.2019 14:45

Vasiljević se provoza pored motela i kao opasan, a Rajko se kobajagi uplašio. Jes zaboli ga uvo. Ima profi momke,Alfa sekjuriti ,samo da neko nešto progovori protiv Rajka u blizini motela biće u policiji za 3 minuta. A vozati se smije svako, nije minirano, hahaa

ODGOVORITE
Name

Haha

25.07.2019 15:49

Zato ih je i angazovao jer se momak provozao pored motela. Plasi se svoje sijenke. A alfe jedva cekaju da ginu za platu od 500 maraka za Dukica

Name

Re MARKO

25.07.2019 17:03

komentarisi pod pumim imenom i prezimenom,kao Slobodan,sto se krijes,nisi ti dorastao da komentarises legendu

Name

Snsd

25.07.2019 15:14

Ministar i direktor trebaju podneti ostavke

ODGOVORITE
Name

Omladina

25.07.2019 16:24

citam ove komentare,pa ne mogu da vjerujem u kom smo istorijskom razdoblju,da mladi ljudi podrzavaju tiranina,koji je ugusio osnovna ljudska prava,zar omladina zivi toliko ponizno,bez imalo ponosa,dostojanstva...

Name

Matora

26.07.2019 21:47

Predsjednice, ziv bio 100 godina! Nek puknu

Name

Dare

27.07.2019 13:10

Ljudi koji poznaju ovog momka kazu da on nece duzan ostati,kakvo nam je tuzilastvo bojim se da oni svojim necinjenjem ostave prostor da se ljudi svete. Tamo gdje ne vlada pravo vladaju neka nepisana pravila ,sad cemo vidjeti sta je tuzilastvo spremno da uradi.

ODGOVORITE