"Мамићевци" против "антимамићеваца": Чекићи и сјекире!

Оштри сукоби дубоко подијељених фракција навијача Динамо Загреба.

Фудбал 25.07.2019 | 11:48
"Мамићевци" против "антимамићеваца": Чекићи и сјекире!
Драматични снимци и слике из Загреба.

Портал "нет.хр" објавио је у сриједу да су се дан раније у близини стадиона "Максимир" сукобиле зараћене фракције навијача Динамо Загреба.

Према изворима портала "индеx.хр", навијачи који су у фракцији која подржава Здравка Мамића, "мамићевци", наводно напали "антимамићевце" чекићима и сјекирама, а загребачка полиција објавила је да је ухапшена једна особа.

Сукоб те двије фракције траје годинама, а разлог раздора је подршка једне групе Здравку Мамићу, дугогодишњем првом човјеку Динама који је у Хрватској правно процесуиран под оптужбама да је оштетио државни и клупски буџет за милионске износе.

Док је Мамић мјесецима у Босни и Херцеговини, његов брат Зоран Мамић се вратио на "Максимир" и постао је спортски директор упркос неправоснажној пресуди на казну затвора од четири године и 11 месеци.

Здравко Мамић је у Хрватској исто тако осуђен на шест и по годину затвора.

"Индеx.хр" подсјећа да су се двије фракције сукобљавале толико оштро и драстично да су 2014. користили и ватрено оружје у загребачком насељу Дубрава. Такође, широм региона бивше Југославије били су објављивани снимци њихове туче у Торину, на утакмици Динама у Лиги шампиона.

"Иако се већина фракције блиске клубу повукла са сцене, још нису ријешили све што су имали, па и даље долази до махања сјекирама и чекићима на путу", објављено је.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар