"Mamićevci" protiv "antimamićevaca": Čekići i sjekire!

Oštri sukobi duboko podijeljenih frakcija navijača Dinamo Zagreba.

Fudbal 25.07.2019 | 11:48
"Mamićevci" protiv "antimamićevaca": Čekići i sjekire!
Dramatični snimci i slike iz Zagreba.

Portal "net.hr" objavio je u srijedu da su se dan ranije u blizini stadiona "Maksimir" sukobile zaraćene frakcije navijača Dinamo Zagreba.

Prema izvorima portala "index.hr", navijači koji su u frakciji koja podržava Zdravka Mamića, "mamićevci", navodno napali "antimamićevce" čekićima i sjekirama, a zagrebačka policija objavila je da je uhapšena jedna osoba.

Sukob te dvije frakcije traje godinama, a razlog razdora je podrška jedne grupe Zdravku Mamiću, dugogodišnjem prvom čovjeku Dinama koji je u Hrvatskoj pravno procesuiran pod optužbama da je oštetio državni i klupski budžet za milionske iznose.

Dok je Mamić mjesecima u Bosni i Hercegovini, njegov brat Zoran Mamić se vratio na "Maksimir" i postao je sportski direktor uprkos nepravosnažnoj presudi na kaznu zatvora od četiri godine i 11 meseci.

Zdravko Mamić je u Hrvatskoj isto tako osuđen na šest i po godinu zatvora.

"Index.hr" podsjeća da su se dvije frakcije sukobljavale toliko oštro i drastično da su 2014. koristili i vatreno oružje u zagrebačkom naselju Dubrava. Takođe, širom regiona bivše Jugoslavije bili su objavljivani snimci njihove tuče u Torinu, na utakmici Dinama u Ligi šampiona.

"Iako se većina frakcije bliske klubu povukla sa scene, još nisu riješili sve što su imali, pa i dalje dolazi do mahanja sjekirama i čekićima na putu", objavljeno je.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar