Тест - видео: Ливерпул опет без сласти побједе!

Очајна реакција Мињолеа, гол Фернандеса. . .  Спортинг и Редси играли 2:2.

Фудбал 25.07.2019 | 10:51
Тест - видео: Ливерпул опет без сласти побједе!
Пријатељска утакмица коју су одиграли Спортинг из Лисабона и Ливерпул у Њујорку могла је да послужи тренерима да увиде где још њихов тим може да буде бољи и на чему може да се ради. Ливерпул опет није дошао до победе на турнеји по САД-у, а Јирген Клоп је у ремију од 2:2 (1:2) могао опет да се увиди колико му је битно што има Алисона Бекера на голу.

Сигурно је Немцу кроз главу прошло све оно што се догађало у изгубљеном финалу против Реала када је киксеве ређао Лорис Каријус јер је већ у 4. минуту Симон Мињоле направио велику грешку. Шутирао је Бруно Фернандес, а лопта је буквално прошла кроз руке голману Ливерпула.

Израз лица Јиргена Клопа је све говорио... Ружни флешбекови су му се појавили у глави, а онда је вероватно схватио да је актуелни првак Европе, да има Алисона и лакнуло му је у секунди... Овај кикс Мињолеу свакако неће помоћи, мада је касније имао и добрих момената.

Ливерпул се потом добро опоравио од овог ударца, већ до полувремена је постигао два гола. Прво је стрелац био Дивок Ориги после одбитка, а потом је и Жоржињо Вајналдум показао своје офанзивне квалитете и донео предност Ливерпулу.

Спортинг се није предавао па је до краја успео да изједначи голом Вендела и тако је дуел на Јенки стадиону завршен нерешеним резултатом.

Клоп је могао да види где "цури" у игри његовог тима, а када су појединци у питању најзадовољнији може да буде Фернандеш јер је дао гол против Ливерпула, а управо је он велика жеља ривала Редса Манчестер Јунајтеда. Чак су и Клоп и Фернандес имали кратак разговор на терену после утакмице. Ко зна, можда је Немац искористио прилику и пробао да га "врбује".



ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

СПОРТИНГ ЛИСАБОН - ЛИВЕРПУЛ 2:2 (1:2)
/Фернандеш 4, Вендел 53 - Ориги 20, Вајналдум 20/

Стадион: Јенки Стадион, Њујорк

СПОРТИНГ (4-2-3-1): Рибеиро - Илори, Нето (Коатес 61), Матје, Борха (Кореја од 46) - Думбија, Вендел - Рафињиња, Вијето (Кабрал 61), Фернандеш - Фелипе (Дост од 61)

ЛИВЕРПУЛ (4-4-2): Мињоле - Александер Арнолд (Гомез 62), Матип (Ван ден Берг од 89), Ван Дајк (Ловрен 77), Робертсон (Кент 62) - Окслејд Чемберлејн (Вилсон 62), Хендерсон (Брустер 77), Фабињо, Милнер - Вајналдум (Лалана од 76), Ориги (Џоунс 77)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар