Новак направио промјене у стручном штабу!

Најбољи тенисер света одлучио је да "промеша карте" у свом стручном тиму - Горан Иванишевић је дошао, а дугогодишњи кондициони тренер Гебхарт Фил Грич отишао!

Тенис 25.07.2019 | 19:15
Новак направио промјене у стручном штабу!
Новак Ђоковић освојио је Вимблдон, пети пут у каријери, пошто је у епском финалу после пет сати игре победио Роџера Федерера.

Успех у Лондону из Новакове ложе посматрала су нека нова лица, уместо оних које смо навикли да виђамо на том месту последњих година.

Прву недељу са њим је био Горан Иванишевић, који је на неодређено време позван да унесе нову енергију, али у тиму није било Гебхарта Фила Грича, дугогодишњег кондиционог тренера Новака Ђоковића.

Иако се чинило да је Аустријанац само направио паузу, испоставило се да није тако, већ су одлучили да заврше сарадњу.

Марјан Вајда, Новаков тренер открио је то после освајања 16. гренд слем титуле Ђоковића.

Он је у разговору за портал спорт.ск рекао да је Грич одлучио да промени посао.

"После неуспеха на Ролан Гаросу сви смо били помало разочарани, па смо унели промене и у састав стручног штаба. Гебхарт Фил Грич је одлучио да преузме место у Олимпијском комитету Аустрије, па је то и учинио, и није био уз нас на Вимблдону. Напустио нас је после много година сарадње и неко ће ускоро преузети његово место", рекао је Вајда о кондиционом стручњаку који је пре Ђоковића сарађивао са Томасом Мустером, бившим аустријским тенисером, који је својевремено био и први на АТП листи.

Аустријанац, који је један од најзаслужнијих за Новакову сјајну форму последњих година, почео је сарадњу са српским асом још 2009. године.

Разишли су се након много година, у мају 2017, када је отпустио и Вајду, али га је после периода који није дао позитивне резултате поново прикључио свом тиму.

У међувремену, Ђоковић је у свој тим увео ново лице - Горана Иванишевића.

"Позитивна сам особа и тако и прихватам долазак Иванишевића. Пре Вимблдона нам је било потребно да унесемо свежу атмосферу у екипу и Горановим доласком то је и учињено. Он је био кратко са нама и за то време био је активан. Добро се разумемо, јер имамо сличан словенски менталитет. Видећемо шта ће нам та сарадња донети у будућности", поручио је Вајда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар