Novak napravio promjene u stručnom štabu!

Najbolji teniser sveta odlučio je da "promeša karte" u svom stručnom timu - Goran Ivanišević je došao, a dugogodišnji kondicioni trener Gebhart Fil Grič otišao!

Tenis 25.07.2019 | 19:15
Novak napravio promjene u stručnom štabu!
Novak Đoković osvojio je Vimbldon, peti put u karijeri, pošto je u epskom finalu posle pet sati igre pobedio Rodžera Federera.

Uspeh u Londonu iz Novakove lože posmatrala su neka nova lica, umesto onih koje smo navikli da viđamo na tom mestu poslednjih godina.

Prvu nedelju sa njim je bio Goran Ivanišević, koji je na neodređeno vreme pozvan da unese novu energiju, ali u timu nije bilo Gebharta Fila Griča, dugogodišnjeg kondicionog trenera Novaka Đokovića.

Iako se činilo da je Austrijanac samo napravio pauzu, ispostavilo se da nije tako, već su odlučili da završe saradnju.

Marjan Vajda, Novakov trener otkrio je to posle osvajanja 16. grend slem titule Đokovića.

On je u razgovoru za portal sport.sk rekao da je Grič odlučio da promeni posao.

"Posle neuspeha na Rolan Garosu svi smo bili pomalo razočarani, pa smo uneli promene i u sastav stručnog štaba. Gebhart Fil Grič je odlučio da preuzme mesto u Olimpijskom komitetu Austrije, pa je to i učinio, i nije bio uz nas na Vimbldonu. Napustio nas je posle mnogo godina saradnje i neko će uskoro preuzeti njegovo mesto", rekao je Vajda o kondicionom stručnjaku koji je pre Đokovića sarađivao sa Tomasom Musterom, bivšim austrijskim teniserom, koji je svojevremeno bio i prvi na ATP listi.

Austrijanac, koji je jedan od najzaslužnijih za Novakovu sjajnu formu poslednjih godina, počeo je saradnju sa srpskim asom još 2009. godine.

Razišli su se nakon mnogo godina, u maju 2017, kada je otpustio i Vajdu, ali ga je posle perioda koji nije dao pozitivne rezultate ponovo priključio svom timu.

U međuvremenu, Đoković je u svoj tim uveo novo lice - Gorana Ivaniševića.

"Pozitivna sam osoba i tako i prihvatam dolazak Ivaniševića. Pre Vimbldona nam je bilo potrebno da unesemo svežu atmosferu u ekipu i Goranovim dolaskom to je i učinjeno. On je bio kratko sa nama i za to vreme bio je aktivan. Dobro se razumemo, jer imamo sličan slovenski mentalitet. Videćemo šta će nam ta saradnja doneti u budućnosti", poručio je Vajda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar