Готово: Партизан продао Рикарда за 3 милиона!

Најбољи нападач црно-бијелих дефинитивно одлази у Азију, сазнаје МОНДО.  Партизан продао Рикарда Гомеша за 3. 000. 000 евра и бонусе! Уговор је стигао на потписивање у Београд још у уторак, али су коначан договор све стране у трансакцији постигле касно синоћ. . .

Фудбал 25.07.2019 | 10:13
Готово: Партизан продао Рикарда за 3 милиона!
Вијест која се чекала недјељама потврђена је нашем порталу у сриједу увече.

Рикардо Гомеш напустио је Партизан и отишао у Ал Шаржу у трансферу од три милиона евра, уз гарантоване бонусе од 600.000 евра.

Најбољи стријелац црно-бијелих тренирао је са екипом Саве Милошевића од почетка припрема, али није коришћен, јер је недјељама био ишчекиван дан растанка и његове селидбе у Уједињене Арапске Емирате.

Тај дан се догодио, након што је ефикасни шпиц (26 голова на 49 утакмица за Партизан) договорио своју плату од 1,2 милиона.

Прије Рикарда, црно-бијели су овог лета продали и Светозара Марковића Олимпијакосу, за 1,5 милиона евра и 20 одсто од следеће продаје.

Летња сага у Хумској 1 је готова! Рикардо Гомеш, најбољи стрелац Партизана у претходној сезони, одлази из клуба, после само годину дана проведених у Београду. Његова нова адреса је Ал Шаржа, клуб из Уједињених Арапских Емирата, са којим су црно-бели преговарали дуже од месец дана око нападача са Зеленортских острва.

Договор је постигнут да Ал Шаржа плати Партизану на име обештећења 3.000.000 евра, а у уговор су укључени и разни бонуси, који ако се испуне, црно-бели ће добити још 600.000 евра. Све ово потврдио је и генерални менаџер црно-белих Милош Вазура. 

Уговор је стигао на потписивање у Београд још у уторак, али су коначан договор све стране у трансакцији постигле касно синоћ. Мада је Рикардо своје услове са клубом из Емирата уговорио још пре неколико дана, али тада Партизан није био задовољан понудом коју је добио.

Јављали су се и други клубови са Блиског истока, распитивали се за Гомеша, најављивали понуде, чак и богатије од Ал Шарже, но све је остало само на најавама.

Рикардо Гомеш је прошлог лета дошао у Хумску 1 из друге португалске лиге као слободан играч, а на његовом трансферу Партизан ће зарадити најмање 3.000.000 евра, што се може оценити као одличан економски потез Парног ваљка.

Проблем је на другој страни - како надоместити одлазак Рикарда у голгетерском салду, јер је момак са Зеленортских острва у прошлој сезони постигао 26 голова за црно-беле и одиграо готово све утакмице, пошто алтернативе у саставу није ни имао.

Имаће Гомеш и земљака у табору Шарже, јер дрес овог клуба од прошле године носи Рајан Мендеш, крилни нападач, који је претходно бранио боје турског Кајзерија.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, лијеви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, и Петар Гигић.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте, Гомеш (Ал Шаржа).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар