Gotovo: Partizan prodao Rikarda za 3 miliona!

Najbolji napadač crno-bijelih definitivno odlazi u Aziju, saznaje MONDO.  Partizan prodao Rikarda Gomeša za 3. 000. 000 evra i bonuse! Ugovor je stigao na potpisivanje u Beograd još u utorak, ali su konačan dogovor sve strane u transakciji postigle kasno sinoć. . .

Fudbal 25.07.2019 | 10:13
Gotovo: Partizan prodao Rikarda za 3 miliona!
Vijest koja se čekala nedjeljama potvrđena je našem portalu u srijedu uveče.

Rikardo Gomeš napustio je Partizan i otišao u Al Šaržu u transferu od tri miliona evra, uz garantovane bonuse od 600.000 evra.

Najbolji strijelac crno-bijelih trenirao je sa ekipom Save Miloševića od početka priprema, ali nije korišćen, jer je nedjeljama bio iščekivan dan rastanka i njegove selidbe u Ujedinjene Arapske Emirate.

Taj dan se dogodio, nakon što je efikasni špic (26 golova na 49 utakmica za Partizan) dogovorio svoju platu od 1,2 miliona.

Prije Rikarda, crno-bijeli su ovog leta prodali i Svetozara Markovića Olimpijakosu, za 1,5 miliona evra i 20 odsto od sledeće prodaje.

Letnja saga u Humskoj 1 je gotova! Rikardo Gomeš, najbolji strelac Partizana u prethodnoj sezoni, odlazi iz kluba, posle samo godinu dana provedenih u Beogradu. Njegova nova adresa je Al Šarža, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojim su crno-beli pregovarali duže od mesec dana oko napadača sa Zelenortskih ostrva.

Dogovor je postignut da Al Šarža plati Partizanu na ime obeštećenja 3.000.000 evra, a u ugovor su uključeni i razni bonusi, koji ako se ispune, crno-beli će dobiti još 600.000 evra. Sve ovo potvrdio je i generalni menadžer crno-belih Miloš Vazura. 

Ugovor je stigao na potpisivanje u Beograd još u utorak, ali su konačan dogovor sve strane u transakciji postigle kasno sinoć. Mada je Rikardo svoje uslove sa klubom iz Emirata ugovorio još pre nekoliko dana, ali tada Partizan nije bio zadovoljan ponudom koju je dobio.

Javljali su se i drugi klubovi sa Bliskog istoka, raspitivali se za Gomeša, najavljivali ponude, čak i bogatije od Al Šarže, no sve je ostalo samo na najavama.

Rikardo Gomeš je prošlog leta došao u Humsku 1 iz druge portugalske lige kao slobodan igrač, a na njegovom transferu Partizan će zaraditi najmanje 3.000.000 evra, što se može oceniti kao odličan ekonomski potez Parnog valjka.

Problem je na drugoj strani - kako nadomestiti odlazak Rikarda u golgeterskom saldu, jer je momak sa Zelenortskih ostrva u prošloj sezoni postigao 26 golova za crno-bele i odigrao gotovo sve utakmice, pošto alternative u sastavu nije ni imao.

Imaće Gomeš i zemljaka u taboru Šarže, jer dres ovog kluba od prošle godine nosi Rajan Mendeš, krilni napadač, koji je prethodno branio boje turskog Kajzerija.

- PRELAZNI ROK PARTIZANA -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, lijevi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, i Petar Gigić.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente, Gomeš (Al Šarža).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar