Јоханес Хан у радној посјети БГ

- Европски комесар за приступне преговоре Јоханес Хан боравиће данас и сутра у радној посјети Београду.

Србија 25.07.2019 | 09:36
Јоханес Хан у радној посјети БГ
Хан ће са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић разговарати о реформама у Србији и ситуацији у региону.

Јоханес Хан у дводневну посјету Београду долази поподне, директно из једнодневне посјете Скопљу.

По доласку, комесар Хан ће се састати са предсједником Србије Александром Вучићем, а очекује се да ће дијалог Београда и Приштине бити једна од тема разговора два званичника.

Комесар Хан, који се већ ангажовао око деблокаде дијалога Београда и Приштине најавио је да ће током јула поново покушати да мотивише лидере две стране да се врате за преговарачки сто.

После оставке премијера привремених косовских институција Рамуша Харадинаја очекује се да ће Вучић и Хан размотрити новонасталу ситуацију и могућности како даље са процесом укидања тарифа и нормализације односа Београда и Приштине.

Другог дана посјете, у петак, Јоханес Хан се састаје са премијерком Аном Брнабић, са којом ће размотрити реформски процес у Србији.

Хан је прошлог месеца, поводом отварања новог поглавља у приступним преговорима, позвао Србију да убрза реформски процес и да са већом одлућношћу ради на владавини права, фундаменталним правима и демократском упарвљањању.

Премијерка Србије и комесар за приступне преговоре ЕУ у 10 часова у петак одржаће и конференцију за новинаре у Влади Србије. Хан ће током боравка у Беграду као амбасадор присуствовати и регионалној манифестацији Спортске игре младих.

Јоханесу Хану у октобру истиче мандат на мјесту комесара за приступне преговоре и сусједство.

Аустрија је кандидовала Хана за трећи мандат у Европској комисији, али још није познато који ресор би некадашњи комесар за регионалну политику и проширење могао да добије у наредном мандату.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар