Нова ера НБА: Шта није било 2011. - догодило се 2019.

Није много недостајало да Пол Џорџ и Каваји Ленард пре осам година постану саиграчи. Од сада су у истом тиму - Лос Анђелес Клиперсима.

Кошарка 25.07.2019 | 16:33
Нова ера НБА: Шта није било 2011. - догодило се 2019.
У лето 2011. године, Индијана Пејсерси одабрали су Каваија Ленарда (28) као 15. "пика" и одмах га проследили у Сан Антонио, заједно са правом на Еразема Лорбека и Дависа Бертанса, а заузврат су добили Џорџа Хила.

Пол Џорџ (29) био је у то време већ играч Пејсерса, са којима је неуспешно покушавао оно што је Ленард двапут успео - и са Сан Антонијом 2014. и са Торонтом 2019. године.

Интересантно је размишљати о томе шта би било да су се заиста срели у Индијани. Да ли би НБА изгледала као данас?

Осам година касније, њих двојица ипак су постали саиграчи, јер су у среду сели један крај другог у Лос Анђелесу (родном граду обојице) и први пут изашли у јавност као кошаркаши Клиперса.

"Памтим кад сам био у Индијани и када смо одабрали Каваија. Био сам мало збуњен, јер сам био 'двојка', а Каваји је био моја позиција. Ипак, ако се премотамо на садашње време, волео бих да смо искористили тај 'пик', урадили бисмо велике ствари. Сада смо обојица ту и судбина је била да обојица будемо овде", рекао је Џорџ на промоцији.

Џорџ је претходне две године провео у Оклахоми, али са њима није успео да направи озбиљан резултат. Позив Клиперса (као предуслов да дође Ленард) стигао је за њега у право време и није било потребно много убеђивања.

Ленард је такође видно задовољан изашао пред новинаре. У неколико ситуација се и насмејао, што није уобичајено за њега.

"Овај тим има сјајну будућност. Увек сам хтео да играм са Полом. Кад су ме одабрали Пејсерси, већ су имали двосмерног играча, али како је моја каријера одмицала и док смо се обојица развијали, жалио сам што нисмо остали заједно у Индијани. Сада смо заједно и ово је нешто посебно. Спреман сам да кренем", рекао је двоструки МВП НБА финала.

Свима у Торонту је изразио огромну захвалност,.

"Нисам се оглашавао на друштвеним мрежама, али хвала Торонту, земљи и граду, била је то сјајна, невероватна сезона и најбоља шампионска парада икад. Хвала докторима који су донели на свет мог сина, који сада има три месеца...", поручио је он.

''Играчи већ знају све, стручни штаб такође и читава организација. Хвала читавом граду, али сада сам на следећем путовању", додао је Ленард, нови лидер екипе Дока Риверса.

Благо је рећи да Власник Клиперса Стив Балмер био еуфоричан. На моменте је вриснуо од среће и подизао присутне са столица.

"Поносан сам јер могу да пожелим добродошлицу новим Клиперсима, Полу и Каваију... Хајде, устаните ако сте узбуђени као ја. Устаните, зато смо овде. Имамо два момка који су јаки, који играју чврсто, који сваке године постају све бољи... То ме инспирише - њихов рад ван сезоне, ван терена, само рад, рад... Имамо два момка који су МВП калибар!"

Биће узбудљиво пратити нове Клиперсе, као и нову, драстично измењену НБА лигу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар