Nova era NBA: Šta nije bilo 2011. - dogodilo se 2019.

Nije mnogo nedostajalo da Pol Džordž i Kavaji Lenard pre osam godina postanu saigrači. Od sada su u istom timu - Los Anđeles Klipersima.

Košarka 25.07.2019 | 16:33
Nova era NBA: Šta nije bilo 2011. - dogodilo se 2019.
U leto 2011. godine, Indijana Pejsersi odabrali su Kavaija Lenarda (28) kao 15. "pika" i odmah ga prosledili u San Antonio, zajedno sa pravom na Erazema Lorbeka i Davisa Bertansa, a zauzvrat su dobili Džordža Hila.

Pol Džordž (29) bio je u to vreme već igrač Pejsersa, sa kojima je neuspešno pokušavao ono što je Lenard dvaput uspeo - i sa San Antonijom 2014. i sa Torontom 2019. godine.

Interesantno je razmišljati o tome šta bi bilo da su se zaista sreli u Indijani. Da li bi NBA izgledala kao danas?

Osam godina kasnije, njih dvojica ipak su postali saigrači, jer su u sredu seli jedan kraj drugog u Los Anđelesu (rodnom gradu obojice) i prvi put izašli u javnost kao košarkaši Klipersa.

"Pamtim kad sam bio u Indijani i kada smo odabrali Kavaija. Bio sam malo zbunjen, jer sam bio 'dvojka', a Kavaji je bio moja pozicija. Ipak, ako se premotamo na sadašnje vreme, voleo bih da smo iskoristili taj 'pik', uradili bismo velike stvari. Sada smo obojica tu i sudbina je bila da obojica budemo ovde", rekao je Džordž na promociji.

Džordž je prethodne dve godine proveo u Oklahomi, ali sa njima nije uspeo da napravi ozbiljan rezultat. Poziv Klipersa (kao preduslov da dođe Lenard) stigao je za njega u pravo vreme i nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja.

Lenard je takođe vidno zadovoljan izašao pred novinare. U nekoliko situacija se i nasmejao, što nije uobičajeno za njega.

"Ovaj tim ima sjajnu budućnost. Uvek sam hteo da igram sa Polom. Kad su me odabrali Pejsersi, već su imali dvosmernog igrača, ali kako je moja karijera odmicala i dok smo se obojica razvijali, žalio sam što nismo ostali zajedno u Indijani. Sada smo zajedno i ovo je nešto posebno. Spreman sam da krenem", rekao je dvostruki MVP NBA finala.

Svima u Torontu je izrazio ogromnu zahvalnost,.

"Nisam se oglašavao na društvenim mrežama, ali hvala Torontu, zemlji i gradu, bila je to sjajna, neverovatna sezona i najbolja šampionska parada ikad. Hvala doktorima koji su doneli na svet mog sina, koji sada ima tri meseca...", poručio je on.

''Igrači već znaju sve, stručni štab takođe i čitava organizacija. Hvala čitavom gradu, ali sada sam na sledećem putovanju", dodao je Lenard, novi lider ekipe Doka Riversa.

Blago je reći da Vlasnik Klipersa Stiv Balmer bio euforičan. Na momente je vrisnuo od sreće i podizao prisutne sa stolica.

"Ponosan sam jer mogu da poželim dobrodošlicu novim Klipersima, Polu i Kavaiju... Hajde, ustanite ako ste uzbuđeni kao ja. Ustanite, zato smo ovde. Imamo dva momka koji su jaki, koji igraju čvrsto, koji svake godine postaju sve bolji... To me inspiriše - njihov rad van sezone, van terena, samo rad, rad... Imamo dva momka koji su MVP kalibar!"

Biće uzbudljivo pratiti nove Kliperse, kao i novu, drastično izmenjenu NBA ligu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar