Стив Кер критикује Дејвиса: Дечко, то се тако не ради!

"Постоји начин на који се мења клуб и постоји онај на који се то не ради", поручио је тренер Вориорса и као добар пример навео Џејмса и Дурента који нису уцењивали своје клубове.

Кошарка 25.07.2019 | 14:39
Стив Кер критикује Дејвиса: Дечко, то се тако не ради!
Њу Орлеанс није могао да прати темпо Ентонија Дејвиса.

"Обрва" је већ неко време суперстар, један од најбољих кошаркаша света, док су се Пеликанси мучили да се пласирају у плеј-оф и заправо им је то пошло за руком само у две од седам сезона откако су бирали Дејвиса као првог пика на драфту 2012. године.

Његова статистика и допринос екипи постајали су све већи, али конкуренција на западу била је далеко боља тако да је Дејвис схватио да је за њега најбоље да оде из клуба.

То није урадио мирно, него је у јануару, неколико недеља пред Ол стар, затражио трејд и од тада се спекулисало о његовом одласку у Лејкерсе који се није десио у први мах, него нешто касније - овог лета када су све три стране добиле задовољавајуће услове.

ТРЕЈД

У замену за њега Пеликанси су добили Лонза Бола, Брендона Инграма, Џоша Харта и три пика прве рунде. У замену за њега Пеликанси су добили Лонза Бола, Брендона Инграма, Џоша Харта и три пика прве рунде. Нимало јефтин посао за Лос Анђелес који је хтео да склопи шампионски тим за ову сезону!

Много се причало о начину на који је "изашао јавно" и приморао клуб да га се реши, као и о томе како га је Џејмс убеђивао да дође у Лејкерсе, а глас је сада дигао и Стив Кер.

Тренер вицешампиона Вориорса критиковао је Дејвиса због ових ствари...

"Када играч који је потпуно здрав и има још неколико година уговора каже да жели да оде, то је велики проблем за лигу и играчи морају да буду опрезни", казао је Стив Кер.

"Када потпишете уговор ви дугујете да ћете се трудити и борити за тим, за град, за навијаче... А онда када ти уговор истекне, имаш потпуно право да одеш као слободан агент. Ипак, када потпишеш уговор, ти мораш да га поштујеш".

Стив Кер је истакао да се нада да овај тренд "уцена" неће заживети у НБА лиги, пошто би то било погубно за такмичење, а дао је пример Леброна Џејмса и Кевина Дурента.

"Постоји начин на који се мења клуб и постоји онај на који се то не ради".

"Леброн је сачекао да истекне уговор. Када је Кевин дошао у Голден Стејт, и када је отишао, уговор му је истекао. Ти потписујеш уговор, играш, сачекаш да истекне и идеш даље. Тако би требало да буде. Помало је узнемиравајуће ово када тимови постану таоци играча док уговор и даље траје. Уопште нисам фан тога, то је штетно за све", закључио је Стив Кер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар