Stiv Ker kritikuje Dejvisa: Dečko, to se tako ne radi!

"Postoji način na koji se menja klub i postoji onaj na koji se to ne radi", poručio je trener Voriorsa i kao dobar primer naveo Džejmsa i Durenta koji nisu ucenjivali svoje klubove.

Košarka 25.07.2019 | 14:39
Stiv Ker kritikuje Dejvisa: Dečko, to se tako ne radi!
Nju Orleans nije mogao da prati tempo Entonija Dejvisa.

"Obrva" je već neko vreme superstar, jedan od najboljih košarkaša sveta, dok su se Pelikansi mučili da se plasiraju u plej-of i zapravo im je to pošlo za rukom samo u dve od sedam sezona otkako su birali Dejvisa kao prvog pika na draftu 2012. godine.

Njegova statistika i doprinos ekipi postajali su sve veći, ali konkurencija na zapadu bila je daleko bolja tako da je Dejvis shvatio da je za njega najbolje da ode iz kluba.

To nije uradio mirno, nego je u januaru, nekoliko nedelja pred Ol star, zatražio trejd i od tada se spekulisalo o njegovom odlasku u Lejkerse koji se nije desio u prvi mah, nego nešto kasnije - ovog leta kada su sve tri strane dobile zadovoljavajuće uslove.

TREJD

U zamenu za njega Pelikansi su dobili Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde. U zamenu za njega Pelikansi su dobili Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde. Nimalo jeftin posao za Los Anđeles koji je hteo da sklopi šampionski tim za ovu sezonu!

Mnogo se pričalo o načinu na koji je "izašao javno" i primorao klub da ga se reši, kao i o tome kako ga je Džejms ubeđivao da dođe u Lejkerse, a glas je sada digao i Stiv Ker.

Trener vicešampiona Voriorsa kritikovao je Dejvisa zbog ovih stvari...

"Kada igrač koji je potpuno zdrav i ima još nekoliko godina ugovora kaže da želi da ode, to je veliki problem za ligu i igrači moraju da budu oprezni", kazao je Stiv Ker.

"Kada potpišete ugovor vi dugujete da ćete se truditi i boriti za tim, za grad, za navijače... A onda kada ti ugovor istekne, imaš potpuno pravo da odeš kao slobodan agent. Ipak, kada potpišeš ugovor, ti moraš da ga poštuješ".

Stiv Ker je istakao da se nada da ovaj trend "ucena" neće zaživeti u NBA ligi, pošto bi to bilo pogubno za takmičenje, a dao je primer Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta.

"Postoji način na koji se menja klub i postoji onaj na koji se to ne radi".

"Lebron je sačekao da istekne ugovor. Kada je Kevin došao u Golden Stejt, i kada je otišao, ugovor mu je istekao. Ti potpisuješ ugovor, igraš, sačekaš da istekne i ideš dalje. Tako bi trebalo da bude. Pomalo je uznemiravajuće ovo kada timovi postanu taoci igrača dok ugovor i dalje traje. Uopšte nisam fan toga, to je štetno za sve", zaključio je Stiv Ker.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar