ЛЕ - Дочек за првака "Косова" у Словачкој: Нема предаје!

Навијачи Слована имали су спремну поруку за госте из самопроглашене републике. Слован победио, али му неће бити лако на Косову! Фудбалери Слована савладали су Фероникели 2:1 (1:0) у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.  Слован победио, гол Фероникелија за бригу пред реванш! Екипа из Братиславе мораће да буде опрезна у реванш мечу.

Фудбал 24.07.2019 | 20:48
ЛЕ - Дочек за првака "Косова" у Словачкој: Нема предаје!
Словачки тим је погоцима Нона и Шпорара из пенала стекао два гола предности која би му гарантовала миран реванш на такозваном Косову.

Међутим, тим из Глоговца постиже важан погодак преко Хотија и најављује занимљив реванш за седам дана.

Слован је имао више од игре у Братислави, скоро 20 пута је шутирао ка голу Фероникелија, али су тек четири ударца ишла у оквир гола Смакићија.

Међутим, један од првих је донео вођство у деветом минуту. Скићија је преварила лопта која је после шута Нона из слободног ударца погодила живи зид и прелетела голмана гостију.

Слован је дуплирао предност пола сата пре краја. Штопер Фероникелија је оборио у казненом Андража Шпорара, који је сам реализовао једанаестерац.

С друге стране, гости су вребали своју шансу и дочекали прилику у 67. минуту, када је Мендурим Хоти казнио лошу интервенцију домаће одбране после прекида и дао наду косовском тиму пред реванш.



Одлука српских играча Александра Чаврића и Дејана Дражића да не играју за словачки клуб Слован Братислава против Фероникела са "Косова" није наишла на негативну реакцију њиховог клуба.

Напротив.

Њихови послодавци разумели су одлуку због комплексности политичке ситуације и изашли су у сусрет нашим интернационалцима, као и помоћном тренеру Владимиру Раденковићу.

Као и много пута раније, уз Србе су стали и словачки навијачи. На трибини присталица Слована истакнута је парола "добродошлице" гостима. На њој је писало...

"Са западом у дилу то је проверена шема, 
али добро знајте, предаје нема!
Космет света српска земља!"

Шампион "Косова" пао и без Срба: Одлука у Приштини! Шампион Словачке је савладао првака "Косова" без двојице играча и помоћног тренера из Србије. Ипак, неће моћи опуштен да дође на реванш...

Одлука српских фудбалера Александра Чаврића и Дејана Дражића да не играју за Слован из Братиславе против шампиона самопроглашене државе "Косово" подигла је значај том мечу.

И без њих двојице, тим за који играју био је успешан!

Слован Братислава - Фероникел 2:1 (1:0)

Голом шпанског везисте Нона у 9. минуту и Словенца Андража Шпорара у 61, словачки клуб савладао је госта и стекао предност уочи реванша у Приштини, заказан за следећи уторак.

Словаци би били мирнији уочи те утакмице да нису примили гол у 67. минуту, ударцем Мендурима Хотија, чиме су гости ипак стекли реалнију наду да у реваншу могу да направе велико изненађење.

Ни у том мечу не би требало очекивати наступ Чаврића и Дражића, као и присуство помоћног тренера Владимира Раденковића у стручном штабу Слована.

Српски фудбалери Александар Чаврић и Дејан Дражић нису играли, није ту био ни тренер Владимир Раденковић, кондициони тренер Срђан Зиројевић, па ни физиотерапеут Радомир Мијатовић, али остатак тима Слована из Братиславе се својски потрудио да их све заједно ове вечери обрадује уз присутне навијаче на стадиону. Фероникели се ипак није тако лако дао, иако су домаћи на крају славили резултатом 2:1. Чини се да у ревашу за седам дана нећемо гледати само пуко одрађивање посла, већ ће фудбалери Слована ипак морати да „засуку рукаве“ и не дозволе нови шок, као онај из двомеча са Сутјеском.

Већ у деветом минуту утакмице на семафору је писало 1:0. Ратао је био фаулиран на неких 20 метара од гола Фероникелија и то је била одлична прилика да се упути директан шут из слободног ударца. Бреме је на себе преузео шпански фудбалер Ноно који је одличним ударцем успео да превари голмана Смакићија. Шутирао је готово по средини гола, лопта је прилично дуго летела, али чувар мреже гостујуће екипе ни то није успео да одбрани.

Слован је до краја полувремена имао иницијативу, а голман Смакићи се искупио за лошу интервенцију код првог гола одличном одбраном у 44. минуту. Најбољи стрелац Слована из претходне сезоне, АндражШпорар, покушао је маказицама да дуплира предност свог тима, али га је чувар мреже гостију ипак спречио у тој намери. Тако се на полувреме отишло резултатом 1:0.

Екипа из Братиславе могла је да дође до другог гола у 57. минуту утакмице. Ноно је одлично пронашао Шпорара, а овај је имао довољно времена да погледа где се налази Смакићи, те да упути ударац на прави начин. Ипак, шутирао је веома траљаво и лопта је отишла центиметар поред десне стативе.

А само два минута касније – пенал. Пао је Андраж Шпорар у шеснаестерцу гостујуће екипе, а касније је преузео одговорност и управо он је извео казнени ударац. Смакићи се бацио у једну страну, а Словенац проследио лопту у другу за 2:0.

Међутим, Фероникели је нешто касније ипак дошао до гола, што сигурно није у било у плановима домаћих. Уследио је центаршут у шеснаестерац, Лардовићи је главом спустио лопту Хоћију, који се налазио на ивици казненог простора, а овај је шутирао право по голу и смањио на 2:1.

Покушавао је Слован до краја меча да дође бар до још једног гола који би им олакшао ситуацију пред реванш, али се Фероникели ипак није дао и тако је задржао наду да може да оде даље у трећу рунду квалификација за Лигу Европе победом на свом терену.

Лига Европе, ИИ коло квалификација:

Слован Братислава – Фероникели 2:1 (1:0)
Ноно 9, Шпорар 61п – Хоти 67

Четвртак:

Пјуник – Јаблонец
Вентспилс – Гзира
Габака – Динамо Тбилиси
АЕК Ларнака – Левски
Партизани – Шериф Тираспол
Утрехт – Зрињски
Чихура – Абердин
Хонвед – Универзитатеа Крајова
Алашкерт – ФЦСБ
Арсенал Тула – Нефчи Баку
Флора – Ајнтрахт Франкфурт
Наугесунд – Штурм
Лехија – Брендби
Млада Болеслав – Ордабаси
Молде – Чукарички
Солигорск – Есбјерг
Малатија – Олимпија
ЦСКА Софија – Осијек
Хапоел Бер Шева – Кајрат Алмати
Локомотива Пловдив – Трнава
Фехервар – Вадуц
Норчепинг – Лиепаја
Пјаст – Рига
Луцерн – Клаксвик
АЗ Алкмарт – Хакен
Арис – АЕЛ
Дунајска Стреда – Атромитос
Гент – Виторул
Јунесе Еш – Гимараеш
Будућност – Зорја
Домжале – Малме
Ренџерс – Нидеркорн
Стразбур – Макаби Хаифа
Вулверхемптон – Крусејдерс
Еспањол – Стјарнан
Легија – Купс
Шамрок – Аполон
Торино – Дебрецин
Валур – Лудогорец

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар