LE - Doček za prvaka "Kosova" u Slovačkoj: Nema predaje!

Navijači Slovana imali su spremnu poruku za goste iz samoproglašene republike. Slovan pobedio, ali mu neće biti lako na Kosovu! Fudbaleri Slovana savladali su Feronikeli 2:1 (1:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Slovan pobedio, gol Feronikelija za brigu pred revanš! Ekipa iz Bratislave moraće da bude oprezna u revanš meču.

Fudbal 24.07.2019 | 20:48
LE - Doček za prvaka "Kosova" u Slovačkoj: Nema predaje!
Slovački tim je pogocima Nona i Šporara iz penala stekao dva gola prednosti koja bi mu garantovala miran revanš na takozvanom Kosovu.

Međutim, tim iz Glogovca postiže važan pogodak preko Hotija i najavljuje zanimljiv revanš za sedam dana.

Slovan je imao više od igre u Bratislavi, skoro 20 puta je šutirao ka golu Feronikelija, ali su tek četiri udarca išla u okvir gola Smakićija.

Međutim, jedan od prvih je doneo vođstvo u devetom minutu. Skićija je prevarila lopta koja je posle šuta Nona iz slobodnog udarca pogodila živi zid i preletela golmana gostiju.

Slovan je duplirao prednost pola sata pre kraja. Štoper Feronikelija je oborio u kaznenom Andraža Šporara, koji je sam realizovao jedanaesterac.

S druge strane, gosti su vrebali svoju šansu i dočekali priliku u 67. minutu, kada je Mendurim Hoti kaznio lošu intervenciju domaće odbrane posle prekida i dao nadu kosovskom timu pred revanš.



Odluka srpskih igrača Aleksandra Čavrića i Dejana Dražića da ne igraju za slovački klub Slovan Bratislava protiv Feronikela sa "Kosova" nije naišla na negativnu reakciju njihovog kluba.

Naprotiv.

Njihovi poslodavci razumeli su odluku zbog kompleksnosti političke situacije i izašli su u susret našim internacionalcima, kao i pomoćnom treneru Vladimiru Radenkoviću.

Kao i mnogo puta ranije, uz Srbe su stali i slovački navijači. Na tribini pristalica Slovana istaknuta je parola "dobrodošlice" gostima. Na njoj je pisalo...

"Sa zapadom u dilu to je proverena šema, 
ali dobro znajte, predaje nema!
Kosmet sveta srpska zemlja!"

Šampion "Kosova" pao i bez Srba: Odluka u Prištini! Šampion Slovačke je savladao prvaka "Kosova" bez dvojice igrača i pomoćnog trenera iz Srbije. Ipak, neće moći opušten da dođe na revanš...

Odluka srpskih fudbalera Aleksandra Čavrića i Dejana Dražića da ne igraju za Slovan iz Bratislave protiv šampiona samoproglašene države "Kosovo" podigla je značaj tom meču.

I bez njih dvojice, tim za koji igraju bio je uspešan!

Slovan Bratislava - Feronikel 2:1 (1:0)

Golom španskog veziste Nona u 9. minutu i Slovenca Andraža Šporara u 61, slovački klub savladao je gosta i stekao prednost uoči revanša u Prištini, zakazan za sledeći utorak.

Slovaci bi bili mirniji uoči te utakmice da nisu primili gol u 67. minutu, udarcem Mendurima Hotija, čime su gosti ipak stekli realniju nadu da u revanšu mogu da naprave veliko iznenađenje.

Ni u tom meču ne bi trebalo očekivati nastup Čavrića i Dražića, kao i prisustvo pomoćnog trenera Vladimira Radenkovića u stručnom štabu Slovana.

Srpski fudbaleri Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić nisu igrali, nije tu bio ni trener Vladimir Radenković, kondicioni trener Srđan Zirojević, pa ni fizioterapeut Radomir Mijatović, ali ostatak tima Slovana iz Bratislave se svojski potrudio da ih sve zajedno ove večeri obraduje uz prisutne navijače na stadionu. Feronikeli se ipak nije tako lako dao, iako su domaći na kraju slavili rezultatom 2:1. Čini se da u revašu za sedam dana nećemo gledati samo puko odrađivanje posla, već će fudbaleri Slovana ipak morati da „zasuku rukave“ i ne dozvole novi šok, kao onaj iz dvomeča sa Sutjeskom.

Već u devetom minutu utakmice na semaforu je pisalo 1:0. Ratao je bio fauliran na nekih 20 metara od gola Feronikelija i to je bila odlična prilika da se uputi direktan šut iz slobodnog udarca. Breme je na sebe preuzeo španski fudbaler Nono koji je odličnim udarcem uspeo da prevari golmana Smakićija. Šutirao je gotovo po sredini gola, lopta je prilično dugo letela, ali čuvar mreže gostujuće ekipe ni to nije uspeo da odbrani.

Slovan je do kraja poluvremena imao inicijativu, a golman Smakići se iskupio za lošu intervenciju kod prvog gola odličnom odbranom u 44. minutu. Najbolji strelac Slovana iz prethodne sezone, AndražŠporar, pokušao je makazicama da duplira prednost svog tima, ali ga je čuvar mreže gostiju ipak sprečio u toj nameri. Tako se na poluvreme otišlo rezultatom 1:0.

Ekipa iz Bratislave mogla je da dođe do drugog gola u 57. minutu utakmice. Nono je odlično pronašao Šporara, a ovaj je imao dovoljno vremena da pogleda gde se nalazi Smakići, te da uputi udarac na pravi način. Ipak, šutirao je veoma traljavo i lopta je otišla centimetar pored desne stative.

A samo dva minuta kasnije – penal. Pao je Andraž Šporar u šesnaestercu gostujuće ekipe, a kasnije je preuzeo odgovornost i upravo on je izveo kazneni udarac. Smakići se bacio u jednu stranu, a Slovenac prosledio loptu u drugu za 2:0.

Međutim, Feronikeli je nešto kasnije ipak došao do gola, što sigurno nije u bilo u planovima domaćih. Usledio je centaršut u šesnaesterac, Lardovići je glavom spustio loptu Hoćiju, koji se nalazio na ivici kaznenog prostora, a ovaj je šutirao pravo po golu i smanjio na 2:1.

Pokušavao je Slovan do kraja meča da dođe bar do još jednog gola koji bi im olakšao situaciju pred revanš, ali se Feronikeli ipak nije dao i tako je zadržao nadu da može da ode dalje u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope pobedom na svom terenu.

Liga Evrope, II kolo kvalifikacija:

Slovan Bratislava – Feronikeli 2:1 (1:0)
Nono 9, Šporar 61p – Hoti 67

Četvrtak:

Pjunik – Jablonec
Ventspils – Gzira
Gabaka – Dinamo Tbilisi
AEK Larnaka – Levski
Partizani – Šerif Tiraspol
Utreht – Zrinjski
Čihura – Aberdin
Honved – Univerzitatea Krajova
Alaškert – FCSB
Arsenal Tula – Nefči Baku
Flora – Ajntraht Frankfurt
Naugesund – Šturm
Lehija – Brendbi
Mlada Boleslav – Ordabasi
Molde – Čukarički
Soligorsk – Esbjerg
Malatija – Olimpija
CSKA Sofija – Osijek
Hapoel Ber Ševa – Kajrat Almati
Lokomotiva Plovdiv – Trnava
Fehervar – Vaduc
Norčeping – Liepaja
Pjast – Riga
Lucern – Klaksvik
AZ Alkmart – Haken
Aris – AEL
Dunajska Streda – Atromitos
Gent – Vitorul
Junese Eš – Gimaraeš
Budućnost – Zorja
Domžale – Malme
Rendžers – Niderkorn
Strazbur – Makabi Haifa
Vulverhempton – Krusejders
Espanjol – Stjarnan
Legija – Kups
Šamrok – Apolon
Torino – Debrecin
Valur – Ludogorec

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar