Бетис прави луд тим: Послије Фекира, чека се Милик!

Бетис се уопште не шали: Стиже и шпиц Наполија! "Зелени" из Севиље ће имати пажњу неутралних љубитеља фудбала наредне сезоне, склапају изузетно занимљив тим.  Али, прво да Наполи доведе Икардија или Пепеа. . .

Фудбал 26.07.2019 | 14:20
Бетис прави луд тим: Послије Фекира, чека се Милик!
Од Бетиса нас овог лета више ништа не може изненадити. Пошто је исплатио Лион за Набила Фекира и омогућио му плату од укупно 35.000.000 евра бруто, односно 17.500.000 евра нето и 3.500.000 евра годишње када се одбију порези, клуб из Севиље планира бар још једно велико појачање до краја лета, а следећи на хоризонту је - Аркадијуш Милик.

Пољак је после два пуцања предњих укрштених лигамената на оба колена изгубио потребну оштрину, мада је и поред тога скупио 20 голова у 47 утакмица у свим такмичењима. Међутим, како се подно Везува спрема нешто велико и чека трансфер Маура Икардија или Николе Пепеа, тако се на Сан Паолу спремају и за одласке који су потребни како би се попунило стање у каси. Први међу онима који су отписани је Елсеид Хисај, за кога Наполи тражи 25.000.000 евра, а други је управо Аркадијуш Милик. Али само под условом да Наполи доведе или Икардија или Пепеа што представља заиста паклен посао.

У Бетису признају да им је Милик интересантан већ неко време и да се надају да ће све испасти по плану како би Пољак дошао на Бенито Виљамарин.

“Милик је играч којег ми јако волимо, већ смо га неколико пута гледали у прошлости, а уосталом и тражимо нападача, али тренутно не могу да кажем ништа више од тога“, поручио је потпредседник Бетиса Хозе Мануел Лопез Каталан.

Наполијев власник Аурелио де Лаурентис почео је озбиљно да се бави комбинаториком по којој би се Мауро Икарди преселио на југ Италије. Аргентинац је дуго чекао позив Јувентуса, али како он не долази, сада Наполи све више добија на значају, свестан да је за њега у Интеру завршено. Међутим, ако Икарди не буде отишао, што је у овом тренутку незамисливо, Наполи ће се озбиљније бацити на трансфер Пепеа из Лила, јер клуб нема ту финансијску моћ да ангажује и једног и другог истовремено.

Миликов уговор с Наполијем истиче 2021, а више од годину дана провео је у опоравку од две тешке повреде...

Реал Бетис је прошле сезоне играо озбиљно добар фудбал код Кикеа Сетијена, играли су офанзивно и против Барселоне коју су савладали на Ноу Кампу, али им је фалила константност како би направили корак више и играли неко од европских такмичења...

Десето место није било довољно и стигао је Руби из Еспањола, а руководство клуба ради вредно на томе како би Бетис био битан фактор у Шпанији.

"Скаутинг" мрежа ради добар посао, екипа има препознатљив стил, а овог лета већ су направили неколико занимљивих трансфера - пре свих Набила Фекира из Лиона за 20 милиона.

У питању је фудбалер који је освојио Светско првенство са Француском прошле године и који је у то време био у преговорима са Ливерпулом око трансфера. Спомињала се цена од 70 милиона, да би "редси" у последњи мах одустали, а меркали су га и Арсенал, Челси...

Изненађење лета јесте да је стигао у Бетис, међутим очигледно су га убедили у амбициозан пројекат који се данас потврђује кроз још један звучан "потпис".

Како преноси локални лист "Естадио Депортиво", Бетис је постигао договор са Аркадијушом Миликом из Наполија, кога су тражили још зимус, па се у наредним данима очекује и да ће се клубови сложити око обештећења за нападача.

Милик има 25 година и до сада је у каријери играо за Горњик, Бајер, Аугзбург, Ајакс и Наполи - који га је у лето 2016. године платио чак 35 милиона. 

Пољак је нажалост брзо повредио лигаменте колена и није могао да понови партије из дреса Ајакса, све до прошле сезоне, када је био стандардан код Карла Анћелотија и постигао 20 голова на 47 наступа. Ипак, не жели да продужи уговор са Наполитанцима...

Бетис жели да искористи ту ситуацију и "упари" га са Фекиром, а остаје да се види да ли ће успети да сачувају и двојицу најталентованијих играча - Ђованија ло Селса и Жуниора Фирпа.

Аргентинац преговара са Тотенхемом, док Шпанца жели Барселона, али се Бетис и даље нада да ће све успети да их задржи на окупу и да у наредној сезони покуша нешто више. 

У сваком случају биће миљеници неуралних љубитеља фудбала!

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар