Betis pravi lud tim: Poslije Fekira, čeka se Milik!

Betis se uopšte ne šali: Stiže i špic Napolija! "Zeleni" iz Sevilje će imati pažnju neutralnih ljubitelja fudbala naredne sezone, sklapaju izuzetno zanimljiv tim.  Ali, prvo da Napoli dovede Ikardija ili Pepea. . .

Fudbal 26.07.2019 | 14:20
Betis pravi lud tim: Poslije Fekira, čeka se Milik!
Od Betisa nas ovog leta više ništa ne može iznenaditi. Pošto je isplatio Lion za Nabila Fekira i omogućio mu platu od ukupno 35.000.000 evra bruto, odnosno 17.500.000 evra neto i 3.500.000 evra godišnje kada se odbiju porezi, klub iz Sevilje planira bar još jedno veliko pojačanje do kraja leta, a sledeći na horizontu je - Arkadijuš Milik.

Poljak je posle dva pucanja prednjih ukrštenih ligamenata na oba kolena izgubio potrebnu oštrinu, mada je i pored toga skupio 20 golova u 47 utakmica u svim takmičenjima. Međutim, kako se podno Vezuva sprema nešto veliko i čeka transfer Maura Ikardija ili Nikole Pepea, tako se na San Paolu spremaju i za odlaske koji su potrebni kako bi se popunilo stanje u kasi. Prvi među onima koji su otpisani je Elseid Hisaj, za koga Napoli traži 25.000.000 evra, a drugi je upravo Arkadijuš Milik. Ali samo pod uslovom da Napoli dovede ili Ikardija ili Pepea što predstavlja zaista paklen posao.

U Betisu priznaju da im je Milik interesantan već neko vreme i da se nadaju da će sve ispasti po planu kako bi Poljak došao na Benito Viljamarin.

“Milik je igrač kojeg mi jako volimo, već smo ga nekoliko puta gledali u prošlosti, a uostalom i tražimo napadača, ali trenutno ne mogu da kažem ništa više od toga“, poručio je potpredsednik Betisa Hoze Manuel Lopez Katalan.

Napolijev vlasnik Aurelio de Laurentis počeo je ozbiljno da se bavi kombinatorikom po kojoj bi se Mauro Ikardi preselio na jug Italije. Argentinac je dugo čekao poziv Juventusa, ali kako on ne dolazi, sada Napoli sve više dobija na značaju, svestan da je za njega u Interu završeno. Međutim, ako Ikardi ne bude otišao, što je u ovom trenutku nezamislivo, Napoli će se ozbiljnije baciti na transfer Pepea iz Lila, jer klub nema tu finansijsku moć da angažuje i jednog i drugog istovremeno.

Milikov ugovor s Napolijem ističe 2021, a više od godinu dana proveo je u oporavku od dve teške povrede...

Real Betis je prošle sezone igrao ozbiljno dobar fudbal kod Kikea Setijena, igrali su ofanzivno i protiv Barselone koju su savladali na Nou Kampu, ali im je falila konstantnost kako bi napravili korak više i igrali neko od evropskih takmičenja...

Deseto mesto nije bilo dovoljno i stigao je Rubi iz Espanjola, a rukovodstvo kluba radi vredno na tome kako bi Betis bio bitan faktor u Španiji.

"Skauting" mreža radi dobar posao, ekipa ima prepoznatljiv stil, a ovog leta već su napravili nekoliko zanimljivih transfera - pre svih Nabila Fekira iz Liona za 20 miliona.

U pitanju je fudbaler koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa Francuskom prošle godine i koji je u to vreme bio u pregovorima sa Liverpulom oko transfera. Spominjala se cena od 70 miliona, da bi "redsi" u poslednji mah odustali, a merkali su ga i Arsenal, Čelsi...

Iznenađenje leta jeste da je stigao u Betis, međutim očigledno su ga ubedili u ambiciozan projekat koji se danas potvrđuje kroz još jedan zvučan "potpis".

Kako prenosi lokalni list "Estadio Deportivo", Betis je postigao dogovor sa Arkadijušom Milikom iz Napolija, koga su tražili još zimus, pa se u narednim danima očekuje i da će se klubovi složiti oko obeštećenja za napadača.

Milik ima 25 godina i do sada je u karijeri igrao za Gornjik, Bajer, Augzburg, Ajaks i Napoli - koji ga je u leto 2016. godine platio čak 35 miliona. 

Poljak je nažalost brzo povredio ligamente kolena i nije mogao da ponovi partije iz dresa Ajaksa, sve do prošle sezone, kada je bio standardan kod Karla Anćelotija i postigao 20 golova na 47 nastupa. Ipak, ne želi da produži ugovor sa Napolitancima...

Betis želi da iskoristi tu situaciju i "upari" ga sa Fekirom, a ostaje da se vidi da li će uspeti da sačuvaju i dvojicu najtalentovanijih igrača - Đovanija lo Selsa i Žuniora Firpa.

Argentinac pregovara sa Totenhemom, dok Španca želi Barselona, ali se Betis i dalje nada da će sve uspeti da ih zadrži na okupu i da u narednoj sezoni pokuša nešto više. 

U svakom slučaju biće miljenici neuralnih ljubitelja fudbala!

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar