Партизан игра са својим легендама - Жељком и Дулетом!

Под њиховим вођством, црно-бели су писали историју. Овог лета поново ће се срести. И то на терену!

Кошарка 25.07.2019 | 12:07
Партизан игра са својим легендама - Жељком и Дулетом!
Под вођством Жељка Обрадовића (59), КК Партизан је 1992. године остварио највећи успех у историји српске клупске кошарке и постао шампион Европе. Уз успон на континентални "кров", те године је освојио и домаћу "дуплу круну".

Током два мандата Душка Вујошевића (60), најтрофејнијег стручњака у својој историји, клуб из Хумске играо је на два Фајнал-фора (1988. и 2010), избацио дугачак низ великих играча и успоставио доминацију домаћом кошарком. Од 13 "везаних" титула од 2002. до 2014, он је водио тим до 11 наслова.

Овог лета, црно-бели ће се поново срести са својим легендама - на припремном турниру у Румунији.

Тамошњи Клуж, нови Вујошевићев тим, угостиће од 14. до 15. септембра "Жоцов" Фенербахче, као и Партизан и Морнар Бар, па ће ток тог турнира бити веома интересантан свима у региону.

Осим бивших тренера, црно-бели ће заиграти и против својих бивших играча, Јана Веселог, Жофрија Ловерња и Леа Вестермана (Фенербахче), као и Уроша Луковића из Морнара.

Биће то веома добра провера за нови тим Андрее Тринкијерија, који је од петка бројнији за пето појачање - Корија Волдена.

Пет дана после тог турнира, 20. септембра, Фенербахче ће у Италији играти против Виртуса Александра Саше Ђорђевића и то би могла да буде прва утакмица Милоша Теодосића за црно-беле из Болоње.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар