Partizan igra sa svojim legendama - Željkom i Duletom!

Pod njihovim vođstvom, crno-beli su pisali istoriju. Ovog leta ponovo će se sresti. I to na terenu!

Košarka 25.07.2019 | 12:07
Partizan igra sa svojim legendama - Željkom i Duletom!
Pod vođstvom Željka Obradovića (59), KK Partizan je 1992. godine ostvario najveći uspeh u istoriji srpske klupske košarke i postao šampion Evrope. Uz uspon na kontinentalni "krov", te godine je osvojio i domaću "duplu krunu".

Tokom dva mandata Duška Vujoševića (60), najtrofejnijeg stručnjaka u svojoj istoriji, klub iz Humske igrao je na dva Fajnal-fora (1988. i 2010), izbacio dugačak niz velikih igrača i uspostavio dominaciju domaćom košarkom. Od 13 "vezanih" titula od 2002. do 2014, on je vodio tim do 11 naslova.

Ovog leta, crno-beli će se ponovo sresti sa svojim legendama - na pripremnom turniru u Rumuniji.

Tamošnji Kluž, novi Vujoševićev tim, ugostiće od 14. do 15. septembra "Žocov" Fenerbahče, kao i Partizan i Mornar Bar, pa će tok tog turnira biti veoma interesantan svima u regionu.

Osim bivših trenera, crno-beli će zaigrati i protiv svojih bivših igrača, Jana Veselog, Žofrija Lovernja i Lea Vestermana (Fenerbahče), kao i Uroša Lukovića iz Mornara.

Biće to veoma dobra provera za novi tim Andree Trinkijerija, koji je od petka brojniji za peto pojačanje - Korija Voldena.

Pet dana posle tog turnira, 20. septembra, Fenerbahče će u Italiji igrati protiv Virtusa Aleksandra Saše Đorđevića i to bi mogla da bude prva utakmica Miloša Teodosića za crno-bele iz Bolonje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar