Копенхаген ослабљен на Звезду!

Најбољи играч на првом мечу против ТНС-а сигурно не игра, Расмус Фалк под великим знаком питања. . .

Фудбал 25.07.2019 | 16:52
Копенхаген ослабљен на Звезду!
Копенхаген је већ у првој утакмици против велшког ТНС-а практично обезбедио пролаз у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Данси су у гостима славили са великих 2:0. Њихов далеко већи квалитет гарантује им да у реваншу неће бити никаквих проблема да се тријумф "подебља" и да се наредни ривал сачека с миром. А навијачи Црвене звезде надају се да ће тај ривал бити управо њихови мезимци. 

Без обзира на то што је пролаз даље готово осигуран Стале Солбакен има подоста разлога за бригу. Још синоћ смо писали да су се два важна играча данског шампиона повредила, да нису успела да заврше сусрет против Велшана, а ево данас имамо прве прогнозе о њиховом одсуству. Како јављају тамошњи медији ситуација није алармантна, али јасно је да су Расмус Фалк и Пјерос Сотириу под знаком питања за први меч треће рунде квалификација, односно за евентуални окршај са српским шампионом. Заправо, под великим упитником налази се Фалк, први тркач екипе, поуздани везиста који је игру напустио у 35. минуту. Његова повреда није теже природе и захтева паузу од једне до две недеље. Све зависи како опоравак буде текао. Ако буде 14 дана неће играти против црвено-белих.

Када је у питању кипарски нападач он је био понајбољи актер тог првог окршаја у Велсу. Дао је гол и изнудио пенал за 2:0, пре него што је морао да напусти терен. Формално, ради се о трећем нападачу, али Солбакен доста ротира и Сотирију има и те како значајну улогу у његовом систему. За њега нема прецизних информација, но наводи се да ће пауза износити неколико недеља, што значи да на његове услуге дански првак сигурно неће рачунати у трећој рунди квалификација. 

Када се на ова два свежа малера додају раније повреде поузданог левог бека Николаја Бојлесена иАндреаса Бјеланда, који се додуше опоравио и био синоћ на клупи, може се рећи да ће Копенхаген доста ровит на мегдан наредном ривалу у борби за Лигу шампиона. 

Фото: Реутерс  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар