Kopenhagen oslabljen na Zvezdu!

Najbolji igrač na prvom meču protiv TNS-a sigurno ne igra, Rasmus Falk pod velikim znakom pitanja. . .

Fudbal 25.07.2019 | 16:52
Kopenhagen oslabljen na Zvezdu!
Kopenhagen je već u prvoj utakmici protiv velškog TNS-a praktično obezbedio prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Dansi su u gostima slavili sa velikih 2:0. Njihov daleko veći kvalitet garantuje im da u revanšu neće biti nikakvih problema da se trijumf "podeblja" i da se naredni rival sačeka s mirom. A navijači Crvene zvezde nadaju se da će taj rival biti upravo njihovi mezimci. 

Bez obzira na to što je prolaz dalje gotovo osiguran Stale Solbaken ima podosta razloga za brigu. Još sinoć smo pisali da su se dva važna igrača danskog šampiona povredila, da nisu uspela da završe susret protiv Velšana, a evo danas imamo prve prognoze o njihovom odsustvu. Kako javljaju tamošnji mediji situacija nije alarmantna, ali jasno je da su Rasmus Falk i Pjeros Sotiriu pod znakom pitanja za prvi meč treće runde kvalifikacija, odnosno za eventualni okršaj sa srpskim šampionom. Zapravo, pod velikim upitnikom nalazi se Falk, prvi trkač ekipe, pouzdani vezista koji je igru napustio u 35. minutu. Njegova povreda nije teže prirode i zahteva pauzu od jedne do dve nedelje. Sve zavisi kako oporavak bude tekao. Ako bude 14 dana neće igrati protiv crveno-belih.

Kada je u pitanju kiparski napadač on je bio ponajbolji akter tog prvog okršaja u Velsu. Dao je gol i iznudio penal za 2:0, pre nego što je morao da napusti teren. Formalno, radi se o trećem napadaču, ali Solbaken dosta rotira i Sotiriju ima i te kako značajnu ulogu u njegovom sistemu. Za njega nema preciznih informacija, no navodi se da će pauza iznositi nekoliko nedelja, što znači da na njegove usluge danski prvak sigurno neće računati u trećoj rundi kvalifikacija. 

Kada se na ova dva sveža malera dodaju ranije povrede pouzdanog levog beka Nikolaja Bojlesena iAndreasa Bjelanda, koji se doduše oporavio i bio sinoć na klupi, može se reći da će Kopenhagen dosta rovit na megdan narednom rivalu u borbi za Ligu šampiona. 

Foto: Reuters  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar