Грозне вијести за Реал...

Асенсио можда пропушта сезону! Марко Асенсио зарадио је тешку повреду на мечу против Арсенала у Вашингтону.

Фудбал 25.07.2019 | 18:51
Грозне вијести за Реал...
Какав пех: Асенсију страдали лигаменти колена! Одлични везиста по свему судећи пропушта читаву предстојећу сезону.

Реал Мадрид суочио се са веома лошим вестима на турнеји по САД - Марко Асенсио могао би да пропусти целу наредну сезону!

Он је зарадио тешку повреду на утакмици против Арсенала на Интернационалном купу шампиона.

Реал је навео да су Асенсију страдали предњи укрштени лигаменти левог колена и менискус, због чега ће бити оперисан у наредних неколико дана.

Према првим проценама њега очекује пауза између шест и девет месеци.

Реал Мадрид је славио против Арсенала након пенала, а Асенсио је терен напустио на носилима у 64. минуту меча.

"Забринути смо, то је колено. Отишао је одмах у болницу на прегледе. Изгледа лоше, сви смо погођени овим", рекао је након утакмице тренер Реала Зинедин Зидан.



Ушао је против Арсенала, заиграо одлично, постигао погодак, а онда као гром из ведра неба - велики хендикеп. Маркос Асенсио је доживео повреду колена у синоћном пријатељском мечу са Тобџијама, а прве прогнозе нису нимало пријатне - страхује се да су страдали предни укршени лигаменти због чега би одлични везиста могао да пропусти највећи део сезоне 2019/2020.

А ситуација на терену је деловала крајње безазлено, Асенсио је ушао у дуел са Обамејангом, а онда је колено само "клецнуло". Уследила је болна гримаса и хватање за главу, после чега је било јасно да нешто озбилњо није у реду са играчем Краљевског клуба. Асенсио је потом изнет на носилима.

"Мало смо забринути због Асенсија. У питању је колено, отишао је право у болницу на прегледе. Али изгледало је лоше. Ово је најгори дан за нас јер смо изгубили играча и то нас је доста погодило", поручио је Зидан после утакмице.

Коначни резултати се тек чекају, али бројни извештаји из Шпаније потврђују да су први снимци показали да у је у питању баш пуцање лигамената левог колена.

Мадриђани би сада могли да одустану од продаје неког од играча. У плану за одлазак били су Герет Бејл и Хамес Родригез, а да ли ће сад неко од њих двојице ипак остати у клубу показаће наредни дани.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар