Grozne vijesti za Real...

Asensio možda propušta sezonu! Marko Asensio zaradio je tešku povredu na meču protiv Arsenala u Vašingtonu.

Fudbal 25.07.2019 | 18:51
Grozne vijesti za Real...
Kakav peh: Asensiju stradali ligamenti kolena! Odlični vezista po svemu sudeći propušta čitavu predstojeću sezonu.

Real Madrid suočio se sa veoma lošim vestima na turneji po SAD - Marko Asensio mogao bi da propusti celu narednu sezonu!

On je zaradio tešku povredu na utakmici protiv Arsenala na Internacionalnom kupu šampiona.

Real je naveo da su Asensiju stradali prednji ukršteni ligamenti levog kolena i meniskus, zbog čega će biti operisan u narednih nekoliko dana.

Prema prvim procenama njega očekuje pauza između šest i devet meseci.

Real Madrid je slavio protiv Arsenala nakon penala, a Asensio je teren napustio na nosilima u 64. minutu meča.

"Zabrinuti smo, to je koleno. Otišao je odmah u bolnicu na preglede. Izgleda loše, svi smo pogođeni ovim", rekao je nakon utakmice trener Reala Zinedin Zidan.



Ušao je protiv Arsenala, zaigrao odlično, postigao pogodak, a onda kao grom iz vedra neba - veliki hendikep. Markos Asensio je doživeo povredu kolena u sinoćnom prijateljskom meču sa Tobdžijama, a prve prognoze nisu nimalo prijatne - strahuje se da su stradali predni ukršeni ligamenti zbog čega bi odlični vezista mogao da propusti najveći deo sezone 2019/2020.

A situacija na terenu je delovala krajnje bezazleno, Asensio je ušao u duel sa Obamejangom, a onda je koleno samo "klecnulo". Usledila je bolna grimasa i hvatanje za glavu, posle čega je bilo jasno da nešto ozbilnjo nije u redu sa igračem Kraljevskog kluba. Asensio je potom iznet na nosilima.

"Malo smo zabrinuti zbog Asensija. U pitanju je koleno, otišao je pravo u bolnicu na preglede. Ali izgledalo je loše. Ovo je najgori dan za nas jer smo izgubili igrača i to nas je dosta pogodilo", poručio je Zidan posle utakmice.

Konačni rezultati se tek čekaju, ali brojni izveštaji iz Španije potvrđuju da su prvi snimci pokazali da u je u pitanju baš pucanje ligamenata levog kolena.

Madriđani bi sada mogli da odustanu od prodaje nekog od igrača. U planu za odlazak bili su Geret Bejl i Hames Rodrigez, a da li će sad neko od njih dvojice ipak ostati u klubu pokazaće naredni dani.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar