Саша Ђорђевић: Урадићу све да шокирамо свијет!

Селектор кошаркаша Србије зна да ће селекција САД имати јак састав на Мундобаскету, али нико није непобједив.

Кошарка 24.07.2019 | 23:14
Саша Ђорђевић: Урадићу све да шокирамо свијет!
Александар Ђорђевић, селектор Србије, изјавио је да ће, упркос бројним отказима, селекција САД бити први фаворит на Свјетском првенству у Кини, али да је увјерен да његов тим може да шокира свијет.

Американци су већ остали без деветорице кошаркаша послије отказа Џејмса Хардена, Ентонија Дејвиса, Ерика Гордона, Си-Џеја Мекалума, Бредлија Била, Зајона Вилијамсона, Тобајас Хериса, Демијана Лиларда и Демара Дерозана, али је Ђорђевић увјерен да ће имати снажан састав.

"Урадићу све да будем човјек који ће да шокира свијет. САД имају велики број врхунских играча, Ол-старова и направиће 12 кошаркаша који ће бити фаворит број један", рекао је Ђорђевић за амерички "Тхе Линес".

Српски кошаркаши спремају се на Копаонику, а од августа ће се прикључити и НБА играчи Никола Јокић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица и Бобан Марјановић.

"Американци би требало да их пусте да тренирају. Ипак, многи НБА тимови су уложили доста новца у играче и не желе да ризикују са повредама. Међутим, они морају да буду спремни, што је контрадикторно", поручује селектор Србије.

Ђорђевић је, уз САД и Србију, као фаворите у Кини означио још Шпанију, Канаду, Аустралију, Француску и Грчку.

Олимпијски, свјетски и европски шампиони у Кини играће у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар