Saša Đorđević: Uradiću sve da šokiramo svijet!

Selektor košarkaša Srbije zna da će selekcija SAD imati jak sastav na Mundobasketu, ali niko nije nepobjediv.

Košarka 24.07.2019 | 23:14
Saša Đorđević: Uradiću sve da šokiramo svijet!
Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, izjavio je da će, uprkos brojnim otkazima, selekcija SAD biti prvi favorit na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali da je uvjeren da njegov tim može da šokira svijet.

Amerikanci su već ostali bez devetorice košarkaša poslije otkaza Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Erika Gordona, Si-Džeja Mekaluma, Bredlija Bila, Zajona Vilijamsona, Tobajas Herisa, Demijana Lilarda i Demara Derozana, ali je Đorđević uvjeren da će imati snažan sastav.

"Uradiću sve da budem čovjek koji će da šokira svijet. SAD imaju veliki broj vrhunskih igrača, Ol-starova i napraviće 12 košarkaša koji će biti favorit broj jedan", rekao je Đorđević za američki "The Lines".

Srpski košarkaši spremaju se na Kopaoniku, a od avgusta će se priključiti i NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

"Amerikanci bi trebalo da ih puste da treniraju. Ipak, mnogi NBA timovi su uložili dosta novca u igrače i ne žele da rizikuju sa povredama. Međutim, oni moraju da budu spremni, što je kontradiktorno", poručuje selektor Srbije.

Đorđević je, uz SAD i Srbiju, kao favorite u Kini označio još Španiju, Kanadu, Australiju, Francusku i Grčku.

Olimpijski, svjetski i evropski šampioni u Kini igraće u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Izvor: mondo.rs/Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar