Дебитовао Малдини ИИИ, подмлађени Милан пао пред Бајерном!

Повредило се највеће појачање! Баварци славили голом Горецке.

Фудбал 24.07.2019 | 17:30
Дебитовао Малдини ИИИ, подмлађени Милан пао пред Бајерном!
Бајерн је забележио другу победу у три меча и завршио учешће на Међунардоном купу шампиона, а Милан је првим поразом отворио америчку трунеју. Голом Леона Горецке, Бајерн је у Канзас Ситију савладао подмлађене Росонере са 1:0.

Не може се рећи да је Бајерн играо у најјачем саставу јер су у првој постави недостајали Левандовски, Алаба, Ернандез, Алкантара али су зато играли Нојер, Зуле, Павар, Толисо, Милер, Горецка, Коман... Са друге стране, Милан је наступио у прилично шареном саставу.

Донарума на голу, Ернандез у одбрани, Биља и Чалханоглу у вези и Пјонтек у нападу су били једини стандардни првотимци који су почели меч. Штоперски пар Стринић – Габија довољно говори о тиму који је извео Марко Ђампаоло. Посебно вреди истаћи да је синоћ за први тим дебитовао Данијел Малдини, син легендарног славног Паола и унук славног Ћезареа. Момак рођен 2001. године је заиграо на позицији „десетке“ у новом МИилановом систему игре 4-3-1-2 који ће форсирати Ђампаоло и оставио солидан утисак.

Ипак, Милан се није питао много шта на терену. Бајерн је са далеко јачим тимом доминирао и ставрао шансе. Промашивао је све до надоканде првог полувремена када је Стринић заспао у одбрани, а Горецка то искористио да му побегне и постигне једини гол на мечу.

У другом полувремену су тренери измешали карте, али је било шанси. Бајерн је био бољи и у том периоду игре, Арпу и Алаби су поништени голови, а Кутроне је пропустио идеалну шансу за изједначење када је изашао сам на голмана Улрајха.

Већи проблем од пораза за Милан је повреда највећег појачања Теа Ернандеза у првом полувремену због које је морао да напусти терен. Прве прогнозе говоре да није ништа покидано или поломљено већ да је реч о јакој дисторзији зглоба.

БАЈЕРН – МИЛАН 1:0 (1:0)
/Горецка 45+3/

Бајерн (4-3-3): Нојер (од 46. Улрајх) - Кимих, Зуле, Павар, Дејвис - Горецка, Толисо (од 46. Алкантара), Санчес (од 59. Синг) - Милер (од 80. Стилер), Арп, Коман (од 59. Алаба)

Милан (4-3-1-2): Донарума – Калабрија - Габија, Стринић, Ернандез - Чалханоглу, Биља, Борини (од 91. Брешанини) - Малдини (од 59. Кутроне) - Кастиљехо (од 91. Мионић), Пјонтек

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар