Debitovao Maldini III, podmlađeni Milan pao pred Bajernom!

Povredilo se najveće pojačanje! Bavarci slavili golom Gorecke.

Fudbal 24.07.2019 | 17:30
Debitovao Maldini III, podmlađeni Milan pao pred Bajernom!
Bajern je zabeležio drugu pobedu u tri meča i završio učešće na Međunardonom kupu šampiona, a Milan je prvim porazom otvorio američku truneju. Golom Leona Gorecke, Bajern je u Kanzas Sitiju savladao podmlađene Rosonere sa 1:0.

Ne može se reći da je Bajern igrao u najjačem sastavu jer su u prvoj postavi nedostajali Levandovski, Alaba, Ernandez, Alkantara ali su zato igrali Nojer, Zule, Pavar, Toliso, Miler, Gorecka, Koman... Sa druge strane, Milan je nastupio u prilično šarenom sastavu.

Donaruma na golu, Ernandez u odbrani, Bilja i Čalhanoglu u vezi i Pjontek u napadu su bili jedini standardni prvotimci koji su počeli meč. Štoperski par Strinić – Gabija dovoljno govori o timu koji je izveo Marko Đampaolo. Posebno vredi istaći da je sinoć za prvi tim debitovao Danijel Maldini, sin legendarnog slavnog Paola i unuk slavnog Ćezarea. Momak rođen 2001. godine je zaigrao na poziciji „desetke“ u novom MIilanovom sistemu igre 4-3-1-2 koji će forsirati Đampaolo i ostavio solidan utisak.

Ipak, Milan se nije pitao mnogo šta na terenu. Bajern je sa daleko jačim timom dominirao i stavrao šanse. Promašivao je sve do nadokande prvog poluvremena kada je Strinić zaspao u odbrani, a Gorecka to iskoristio da mu pobegne i postigne jedini gol na meču.

U drugom poluvremenu su treneri izmešali karte, ali je bilo šansi. Bajern je bio bolji i u tom periodu igre, Arpu i Alabi su poništeni golovi, a Kutrone je propustio idealnu šansu za izjednačenje kada je izašao sam na golmana Ulrajha.

Veći problem od poraza za Milan je povreda najvećeg pojačanja Tea Ernandeza u prvom poluvremenu zbog koje je morao da napusti teren. Prve prognoze govore da nije ništa pokidano ili polomljeno već da je reč o jakoj distorziji zgloba.

BAJERN – MILAN 1:0 (1:0)
/Gorecka 45+3/

Bajern (4-3-3): Nojer (od 46. Ulrajh) - Kimih, Zule, Pavar, Dejvis - Gorecka, Toliso (od 46. Alkantara), Sančes (od 59. Sing) - Miler (od 80. Stiler), Arp, Koman (od 59. Alaba)

Milan (4-3-1-2): Donaruma – Kalabrija - Gabija, Strinić, Ernandez - Čalhanoglu, Bilja, Borini (od 91. Brešanini) - Maldini (od 59. Kutrone) - Kastiljeho (od 91. Mionić), Pjontek

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar