Партизан све јачи: Потписао најбољи играч израелске лиге!

Реч је о америчком плејмејкеру.  Партизан обавестио јавност: Кори Волден је стигао! Нови кошаркаш Партизан је Кори Волден. . .

Кошарка 24.07.2019 | 17:49
Партизан све јачи: Потписао најбољи играч израелске лиге!
Амерички плејмејкер Кори Волден (26 година, 188 цм) остао је упамћен домаћим љубитељима кошарке пре три године, када је био најбољи појединац Остендеа на гостовању Меги ФИБА Лиги шампиона.

Те новембарске вечери 2016. у квалитете плејмејкера рођеног на Флориди могли су да се увере и његови будући саиграчи Раде Загорац и Огњен Јарамаз, који су такође на том мечу оставили сјајан утисак.

Наредне сезоне сва тројица ће наступати за Партизан!

У питању је МВП регуларног дела израелског првенства 2018/19, у коме је блистао као члан Хапоела из Холона. Волден је бележио 18,4 поена, 3,6 скокова и 5,0 асистенција по мечу, уз 41 одсто погођених тројки.

Пре Волдена Партизан су појачали Немања, Гордић, Рашон Томас, Вилијамс Мозли и Жанис Пеинерс.

Партизанове снаге јачају сваким новим даном! После Мозлија и Летонца Пејнерса, клуб из Хумске је довео још једно појачање. Партизан је на свом званичном сајту потврдио да је нови члан црно-белих Кори Волден.

Реч је о Американцу који игра на позицијама плејмејкера и бека и који би заједно са Немањом Гордићем требало да изнесе терет наредне сезоне. Макар када је у питању спољна линија.

У протекле две сезоне, 188 центиметара високи Волден је бранио боје израелског тима Хапоел Холон, у чијем дресу је ове године стигао до признања за најкориснијег играча шампионата те земље. На 35 утакмица у израелској лиги, Волден је просечно постизао 18,4 поена уз 5 асистенција и 3,6 скокова.

Током колеџ каријере, Кори Волден је играо за Стетсон и Истерн Кентаки у чијем дресу је током сениорске сезоне бележио 18,6 поена, 4 скока и 3,8 асистенција по мечу. Није прошао 2015. године на драфту за НБА лигу, играо је Летњу лигу за Бостон Селтиксе, потом потписао и краткорочни уговор у предсезони, али није ушао у НБА лигу. Играо је у Развојној лиги за Мејн Ред Клоус, да био 2016. године дошао у Белгију где је потписао за Телиндус из Остендеа са којим је освојио национални куп. У Белгији је бележио нешто мање од 10 поена по мечу. 

Уследио је одлазак у Израел где је блистао претходне две сезоне. Овог лета је кроз Летњу лигу покушавао да се избори за НБА ангажман, тренирао је и играо за за Торонто, али му није понуђен уговор. Израелски медији су недавно писали да се за Волдена интересују Макаби Тел Авив и Хапоел Јерусалим али да је он још раније дао обећање Андреи Тринкијерију и да ће у Партизану зарађивати око 300.000 евра годишње. 



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар