Partizan sve jači: Potpisao najbolji igrač izraelske lige!

Reč je o američkom plejmejkeru.  Partizan obavestio javnost: Kori Volden je stigao! Novi košarkaš Partizan je Kori Volden. . .

Košarka 24.07.2019 | 17:49
Partizan sve jači: Potpisao najbolji igrač izraelske lige!
Američki plejmejker Kori Volden (26 godina, 188 cm) ostao je upamćen domaćim ljubiteljima košarke pre tri godine, kada je bio najbolji pojedinac Ostendea na gostovanju Megi FIBA Ligi šampiona.

Te novembarske večeri 2016. u kvalitete plejmejkera rođenog na Floridi mogli su da se uvere i njegovi budući saigrači Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz, koji su takođe na tom meču ostavili sjajan utisak.

Naredne sezone sva trojica će nastupati za Partizan!

U pitanju je MVP regularnog dela izraelskog prvenstva 2018/19, u kome je blistao kao član Hapoela iz Holona. Volden je beležio 18,4 poena, 3,6 skokova i 5,0 asistencija po meču, uz 41 odsto pogođenih trojki.

Pre Voldena Partizan su pojačali Nemanja, Gordić, Rašon Tomas, Vilijams Mozli i Žanis Peiners.

Partizanove snage jačaju svakim novim danom! Posle Mozlija i Letonca Pejnersa, klub iz Humske je doveo još jedno pojačanje. Partizan je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je novi član crno-belih Kori Volden.

Reč je o Amerikancu koji igra na pozicijama plejmejkera i beka i koji bi zajedno sa Nemanjom Gordićem trebalo da iznese teret naredne sezone. Makar kada je u pitanju spoljna linija.

U protekle dve sezone, 188 centimetara visoki Volden je branio boje izraelskog tima Hapoel Holon, u čijem dresu je ove godine stigao do priznanja za najkorisnijeg igrača šampionata te zemlje. Na 35 utakmica u izraelskoj ligi, Volden je prosečno postizao 18,4 poena uz 5 asistencija i 3,6 skokova.

Tokom koledž karijere, Kori Volden je igrao za Stetson i Istern Kentaki u čijem dresu je tokom seniorske sezone beležio 18,6 poena, 4 skoka i 3,8 asistencija po meču. Nije prošao 2015. godine na draftu za NBA ligu, igrao je Letnju ligu za Boston Seltikse, potom potpisao i kratkoročni ugovor u predsezoni, ali nije ušao u NBA ligu. Igrao je u Razvojnoj ligi za Mejn Red Klous, da bio 2016. godine došao u Belgiju gde je potpisao za Telindus iz Ostendea sa kojim je osvojio nacionalni kup. U Belgiji je beležio nešto manje od 10 poena po meču. 

Usledio je odlazak u Izrael gde je blistao prethodne dve sezone. Ovog leta je kroz Letnju ligu pokušavao da se izbori za NBA angažman, trenirao je i igrao za za Toronto, ali mu nije ponuđen ugovor. Izraelski mediji su nedavno pisali da se za Voldena interesuju Makabi Tel Aviv i Hapoel Jerusalim ali da je on još ranije dao obećanje Andrei Trinkijeriju i da će u Partizanu zarađivati oko 300.000 evra godišnje. 



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar