Тежина Реаловог дреса: Јовић замијењен у 15. минуту!

Уместо да буде Јовићева ноћ - замењен у 15. минуту! Није проблем била Јовићева игра, него његовог саиграча Нача који је покварио припремну утакмицу за Зинедина Зидана. До следеће прилике. . . Реал победио после пенала и 2:2 из регуларног дела.  

Фудбал 24.07.2019 | 16:14
Тежина Реаловог дреса: Јовић замијењен у 15. минуту!
Каква штета!

Лука Јовић је први пут од доласка у Реал Мадрид добио шансу да заигра од старта, и то на мечу против Арсенала у Вашингтону, тако да се надао да ће успети да избрише све оне критике које је у шпанским медијима добио после "невидљивог" полувремена против Бајерна.

Јовић је одмах ушао у две шансе, а онда већ у 15. минуту пружио руку Зинедину Зидану и сео на клупу поред резервиста.

Разлог због ког га је Зизу заменио није била његова лоша игра или повреда - проблем је направио неопрезни Начо који је у девет минута "завио свој тим у црно".

Прво је шутнуо Колашинца и добио жути картон, за шта је могао да добије и директан црвени, међутим судија му је опростио пошто је у питању пријатељска, али када је пар минута касније руком зауставио лопту на гол-линији, сада помоћи није било.

И једанаестерац и искључење...

Арсенал је повео преко Лаказета и игра Реал Мадрида се потпуно распадала, на терену су имали једног штопера, два бека и четири играча офанзивних карактеристика - и то је значило једно.

Најмлађи је морао из игре!

Зидан је издржао још пет минута са Рамосом и Карвахалом на позицијама штопера, Васкез се спустио на место десног бека, међутим морао је да спашава тим од катастрофе тако да је Јовића заменио стандардни централни дефанзивац Варан.

Није то много помогло Реалу пошто је већ у 24. минуту предност Арсенала дуплирана преко Обамејанга, па ћемо тешко ускоро гледати "краљевски клуб" у формацији 4-4-2.

Макар када је у питању овакав одабир играча.

Ипак, улазак Бејла и Асенсија најавио је преокрет. Велшанин је у 56. смањио на 1:2, да би само три минута касније резултат био поравнат - 2:2. Занимљиво да је Бејл у пенал серији био једини играч који за Реал није искористио пенал...

У Арсеналу "са креча" нису били прецизни Џака, Монреал и Бартон. Иначе, већ пред крај првог дела снаге на терену су биле подједнаке, јер је други жути картон добио Сократис.



Први меч без конкретног учинка, други на терену само до 15. минута. Лука Јовић је осетио тежину играња у дресу Краљевског клуба, мада овога пута није било до њега, нити његове игре. Због црвеног картона Наћа у деветом минуту, Јовић је убрзо морао ван терена, али је Реал Мадрид на крају савладао Арсенал после бољег извођења једанаестераца - 2:2 (0:2), пеналима 3:2.

Тобџије су ускористиле бројчану надмоћ и брзо стигле до два гола предности головима Лаказета и Обамејана, али су у 40. минуту остале без Папастатопулоса, што је противнику омогућило повратак у другом полувремену. Мадриђани су головима Бејла и Асенсија изборили једанаестерце, у којима су били знатно концентрисанији од екипе Унаја Емерија.

Искључење Наћа упропастило је Зиданов покушај да испроба формацију са два шпица. У навали Мадриђана од старта меча заиграли су Јовић и Бензема, који практично нису ни стигли да се загреју када је дефанзивац Реала искључен због играња руком на ивици петерца. То је Лаказет казнио са беле тачке.

Све до Сократисовог искључења Мадриђани нису успели да повежу своје редове. Већ у 24. минуту одбрани Зидановог тима је лако побегао Обамејан, након луцидног паса петом Александра Лаказета.

Папастатопулос је две јавне опомене и казну за неопрезност зарадио у свега два минута. Зидан је на полувремену реаговао са великим бројем измена и свежа крв је донела жељени резултат. Бејл се у 56. минуту одлично снашао након карамбола у шеснаестерцу, док је само три минута касније погодио и Асенсио након одличног додавања Марсела. Ипак, несрећни везиста је потом доживео повреду колена, па у Мадриду с неверицом чекају резултате свих неопходних тестова.

Бејл је био тај који је у потпуности препородио Мадриђане у другом полувремену. У меч је ушао силовито, одмах запретио, а онда је велико надахнуће крунисао поготком. Ипак, Реал је био значајно деморалисан Асенсијевом повредом, иако је на терен уштао Винисијус, међутим, више није било простора за промену.

Пенал серија није најбоље почела за Реал Мадрид, с обзиром да је на старту био непрецизан Бејл, али су после погађали Иско, Варан и Винисијус. Са друге стране непрецизни су били Џака, Монреал и Бартон. Погађали су Нелсон и Сака.

РЕАЛ МАДРИД - АРСЕНАЛ 2:2 (0:2), пеналима 3:2
/Бејл 56, Асенсио 59 - Лаказет 10, Обамејан 24/

РЕАЛ МАДРИД: Навас - Карвахал, Наћо, Рамос, Менди - Васкез, Модрић, Крос, Азар - Јовић, Бензема.
Играли су још: Иско, Асенсио, Бејл, Куртоа, Де ла Фуенте, Фидалго, Марсело, Одриозола, Винисијус, Сеоане, Варан.

АРСЕНАЛ: Мартинез - Чејмберс, Сократис, Колашинац - Џенкинсон, Вилок, Џака, Озил, Мхитаријан - Обамејан, Лаказет.
Играли су још: Бартон, Монтреал, Нелсон, Нкетија, Сака.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар