Težina Realovog dresa: Jović zamijenjen u 15. minutu!

Umesto da bude Jovićeva noć - zamenjen u 15. minutu! Nije problem bila Jovićeva igra, nego njegovog saigrača Nača koji je pokvario pripremnu utakmicu za Zinedina Zidana. Do sledeće prilike. . . Real pobedio posle penala i 2:2 iz regularnog dela.  

Fudbal 24.07.2019 | 16:14
Težina Realovog dresa: Jović zamijenjen u 15. minutu!
Kakva šteta!

Luka Jović je prvi put od dolaska u Real Madrid dobio šansu da zaigra od starta, i to na meču protiv Arsenala u Vašingtonu, tako da se nadao da će uspeti da izbriše sve one kritike koje je u španskim medijima dobio posle "nevidljivog" poluvremena protiv Bajerna.

Jović je odmah ušao u dve šanse, a onda već u 15. minutu pružio ruku Zinedinu Zidanu i seo na klupu pored rezervista.

Razlog zbog kog ga je Zizu zamenio nije bila njegova loša igra ili povreda - problem je napravio neoprezni Načo koji je u devet minuta "zavio svoj tim u crno".

Prvo je šutnuo Kolašinca i dobio žuti karton, za šta je mogao da dobije i direktan crveni, međutim sudija mu je oprostio pošto je u pitanju prijateljska, ali kada je par minuta kasnije rukom zaustavio loptu na gol-liniji, sada pomoći nije bilo.

I jedanaesterac i isključenje...

Arsenal je poveo preko Lakazeta i igra Real Madrida se potpuno raspadala, na terenu su imali jednog štopera, dva beka i četiri igrača ofanzivnih karakteristika - i to je značilo jedno.

Najmlađi je morao iz igre!

Zidan je izdržao još pet minuta sa Ramosom i Karvahalom na pozicijama štopera, Vaskez se spustio na mesto desnog beka, međutim morao je da spašava tim od katastrofe tako da je Jovića zamenio standardni centralni defanzivac Varan.

Nije to mnogo pomoglo Realu pošto je već u 24. minutu prednost Arsenala duplirana preko Obamejanga, pa ćemo teško uskoro gledati "kraljevski klub" u formaciji 4-4-2.

Makar kada je u pitanju ovakav odabir igrača.

Ipak, ulazak Bejla i Asensija najavio je preokret. Velšanin je u 56. smanjio na 1:2, da bi samo tri minuta kasnije rezultat bio poravnat - 2:2. Zanimljivo da je Bejl u penal seriji bio jedini igrač koji za Real nije iskoristio penal...

U Arsenalu "sa kreča" nisu bili precizni Džaka, Monreal i Barton. Inače, već pred kraj prvog dela snage na terenu su bile podjednake, jer je drugi žuti karton dobio Sokratis.



Prvi meč bez konkretnog učinka, drugi na terenu samo do 15. minuta. Luka Jović je osetio težinu igranja u dresu Kraljevskog kluba, mada ovoga puta nije bilo do njega, niti njegove igre. Zbog crvenog kartona Naća u devetom minutu, Jović je ubrzo morao van terena, ali je Real Madrid na kraju savladao Arsenal posle boljeg izvođenja jedanaesteraca - 2:2 (0:2), penalima 3:2.

Tobdžije su uskoristile brojčanu nadmoć i brzo stigle do dva gola prednosti golovima Lakazeta i Obamejana, ali su u 40. minutu ostale bez Papastatopulosa, što je protivniku omogućilo povratak u drugom poluvremenu. Madriđani su golovima Bejla i Asensija izborili jedanaesterce, u kojima su bili znatno koncentrisaniji od ekipe Unaja Emerija.

Isključenje Naća upropastilo je Zidanov pokušaj da isproba formaciju sa dva špica. U navali Madriđana od starta meča zaigrali su Jović i Benzema, koji praktično nisu ni stigli da se zagreju kada je defanzivac Reala isključen zbog igranja rukom na ivici peterca. To je Lakazet kaznio sa bele tačke.

Sve do Sokratisovog isključenja Madriđani nisu uspeli da povežu svoje redove. Već u 24. minutu odbrani Zidanovog tima je lako pobegao Obamejan, nakon lucidnog pasa petom Aleksandra Lakazeta.

Papastatopulos je dve javne opomene i kaznu za neopreznost zaradio u svega dva minuta. Zidan je na poluvremenu reagovao sa velikim brojem izmena i sveža krv je donela željeni rezultat. Bejl se u 56. minutu odlično snašao nakon karambola u šesnaestercu, dok je samo tri minuta kasnije pogodio i Asensio nakon odličnog dodavanja Marsela. Ipak, nesrećni vezista je potom doživeo povredu kolena, pa u Madridu s nevericom čekaju rezultate svih neophodnih testova.

Bejl je bio taj koji je u potpunosti preporodio Madriđane u drugom poluvremenu. U meč je ušao silovito, odmah zapretio, a onda je veliko nadahnuće krunisao pogotkom. Ipak, Real je bio značajno demoralisan Asensijevom povredom, iako je na teren uštao Vinisijus, međutim, više nije bilo prostora za promenu.

Penal serija nije najbolje počela za Real Madrid, s obzirom da je na startu bio neprecizan Bejl, ali su posle pogađali Isko, Varan i Vinisijus. Sa druge strane neprecizni su bili Džaka, Monreal i Barton. Pogađali su Nelson i Saka.

REAL MADRID - ARSENAL 2:2 (0:2), penalima 3:2
/Bejl 56, Asensio 59 - Lakazet 10, Obamejan 24/

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Naćo, Ramos, Mendi - Vaskez, Modrić, Kros, Azar - Jović, Benzema.
Igrali su još: Isko, Asensio, Bejl, Kurtoa, De la Fuente, Fidalgo, Marselo, Odriozola, Vinisijus, Seoane, Varan.

ARSENAL: Martinez - Čejmbers, Sokratis, Kolašinac - Dženkinson, Vilok, Džaka, Ozil, Mhitarijan - Obamejan, Lakazet.
Igrali su još: Barton, Montreal, Nelson, Nketija, Saka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar