Какав деда, такав унук!

Остварио се дечачки сан. . .

Фудбал 25.07.2019 | 20:02
Какав деда, такав унук!
Писали смо пре неки дан о одласку последњег Чоловог гардисте. О последњем члану гранитне одбране мадридског Атлетика која ће се памтити.

Филипе Луис је овог лета имао више избора. После истека уговора, Ателтико му је понудио нови. Сви у клубу су желели да га задрже. А и многи други европски клубови су желели сјајног играча за џабе. Дефанзивно, можда и најбољег левог бека света у игри један на један. Звали су га Барселона, ПСЖ, Борусија Дортмунд, Бајер Леверкузен, Лион, Монако и наравно Јувентус који не пропушта овакве бесплатне поклоне.

Дуго је Филипе Луис размишљао и на крају одлучио да не послуша разум већ срце.

Решио је да оствари дечачки сан и да обуче дрес Фламенга, најпопуларнијег бразилског клуба. Вратио се у домовину и данас потписао за Фла.

Много тога је Филипе Луис претурио преко главе. Почео је у Фигуеренсеу, потом је прешао у Ајакс. Као млад играч у великом клубу се није снашао. Менаџери су га касније узели под своје па је постао члан уругвајског клуба Рентистас који менаџерске агенције користе као маску да би избегавали порезе. Био је члан Б тима Реал Мадрида, потом прешао у Депортиво где је доживвео лом ноге, али га је Ателтико купио и поред те тешке повреде.

Код Чола Симеонеа је постао један од најбољих левих бекова света и касније обезбедио трансфер у Челси из којег је једва чекао да побегне опет у Атлетико код Симеонеа. После новог четворогодишњег мандата међу Колчоњеросима је решио да је време за испуњење сна.

„Осећај које иде са оца на сина, са деде на унука. Осећај због којег срце куца јаче. Велики дан је данас освануо. Дан у којем сам испунио дечачаки сан. Данас коначно могу да кажем да сам члан мог Менжаоа (надимак за Фламенго опа.а)“, написао је Филипе Луис на друштвеним мрежама уз фотографију са дедом, када је био клинац у Фламенговом дресу.

У Фламенгу се придружио још неким познатим именима. Тамо су његов бивши саиграч из Атлетика, Дијего. Тамо је Габријел Барбоса „Габигол“, чувени Интеров промашај. Тамо је и Рафиња из Бајерна. Дошао је и Жерсон из Роме. Па уругвајски репрезентативац Ђорђијан Де Араскаета...

За Фламенго кажу да је клуба са највише навијача на свету. Правих навијача, оних који живе у земљи из које је клуб и који живе за клуб. Не рачунају се то разни Кинези, Арапи, Африканци који се сматрају навијачима Манчестер Јунајтеда, Реала, Барселоне, Јувентуса...

Кажу да Фламенго има 20 милиона таквих навијача. Данас је један од њих испунио сан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар